Aardwarmte belangrijk onderdeel duurzaam beleid.

potlodendonderdag 08 oktober 2009 14:00

Duurzaam Slochteren 2010-2013 is de titel van de nota die het college van burgemeester en wethouders heeft aangeboden aan de commissie BMR. De gemeenteraad bespreekt de voorstellen van B en W over het duurzame beleid in de commissie- en raadsvergadering van oktober.

De gemeente Slochteren heeft de afgelopen jaren actief invulling aan duurzaamheid op vele terreinen. Zo wordt er voor honderd procent groene stroom gebruikt in het gemeentehuid en andere gebouwen.

In praktische zin maakt de gemeente Slochteren al jaren werk van duurzaamheid. Voor de komende 4 jaren vormt de Nota Duurzaam Slochteren het kader voor milieu- en duurzaamheidsbeleid. De basis wordt gevormd door de Toekomstvisie 2020. Binnen de thema’s van de toekomstvisie zijn de ambities voor de komende 4 jaren bepaald en de acties om de ambities te behalen.

Wonen en werken

Samen met ontwikkelaars en de andere overheden zijn voor Meerstad afspraken gemaakt over duurzaamheid in Meerstad. In Meeroevers (deelplan 1) wordt ingezet op het gebruik van het benutten van aardwarmte met een warmtepomp.

Bij andere projectmatige nieuwbouw in Slochteren willen de gemeente met bouwers, waaronder de Stichting Woningbouw Slochteren, afspraken maken over de te nemen duurzame maatregelen.

In 2010 wordt stevig ingezet op het verduurzamen van de bestaande woningvoorraad. Particuliere eigenaren worden gestimuleerd om energiebesparende maatregelen te nemen. Met de corporatie worden afspraken gemaakt over de aanpak van huurwoningen.

In de eigen bedrijfsvoering wordt actief invulling gegeven aan de voorbeeldrol. Bijvoorbeeld bij de inkoop van materialen, het onderhoud en realiseren van gebouwen, de openbare verlichting en het wagenpark. Onderzocht wordt of het mogelijk is om gebruik te maken van de Slochter brandstof bij uitstek: aardgas. Met een communicatiecampagne worden bedrijven gestimuleerd tot energiebesparing en duurzamer ondernemen.

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht

Archief > 2009

december

november

oktober

september

augustus

juni

mei

april

maart

februari

januari