Groen Meerstad levert Groningen veel geld op

krijtjesvrijdag 10 april 2009 09:15

Plannen om het nieuwe stadsdeel van Groningen, Meerstad, te voorzien van meer natuur levert in ieder geval negentig miljoen euro op. De huizen zullen namelijk veel meer waard worden. Dat blijkt uit de scriptie waarmee Leendert Klokkenbergen deze week afstudeerde aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Op basis van studies naar verschillen in woningprijzen in heel Nederland schat Klokkenbergen dat de waarde van Meerstadwoningen 7,5 procent hoger zal liggen dan die in een gewone nieuwbouwwijk. Daarnaast zal de waarde van bestaande woningen in een straal van drie kilometer
rond Meerstad naar schatting met 5 procent stijgen. Bij elkaar leidt dit tot meerwaarde van 190 miljoen euro over de komende vijftig jaar. Het extra groen in de wijk kost ruim honderd miljoen euro. Daar komen nog de baten voor recreatieondernemers en de naar schatting uiteindelijk 1,7 miljoen recreanten bij. De totale recreatiebaten schat Klokkenbergen op 38 miljoen euro. Die kan oplopen tot 41 miljoen als er een nieuw meer wordt toegevoegd. In de nieuwe wijk tussen Groningen en Harkstede worden in de komende 25 jaar, tienduizend huizen gebouwd.

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht

Archief > 2009

december

november

oktober

september

augustus

juni

mei

april

maart

februari

januari