Meerstad: maatje meer

krijtjeswoensdag 11 maart 2009 08:30

Ooit was de oostzijde van de stad Groningen een groot laagveenmoeras. Een gebied dat voor het gevoel ver buiten de stad lag. In dat gebied verrijst op dit moment misschien wel het meest bijzondere woonlandschap van Nederland: Meerstad.

Meerstad is een ambitieus project, waarin het nieuwe landschap met het oude wordt verweven. Waarin monumentale boerderijen en eeuwenoude kerken een natuurlijk onderdeel vormen.

Bestaande natuur wordt gekoesterd en uitgebreid met nieuwe natuur. Een woonlandschap met een meer van zeshonderd hectare als kloppend hart. Karin Wieringa van Bureau Meerstad: "In Meerstad wordt het allemaal meer. Meer natuur.

Meer water. Meer lucht. Meer avontuur. Meer ontspanning. Meer ruimte om te wonen. En dat alles op nog geen zes kilometer van de binnenstad van Groningen!" Net als de voorgaande jaren staat Meerstad ook nu weer met een stand op Wonen- &Co en is ze één van de vijf hoofdsponsors van de beurs. Reden om iets bijzonder te doen. Karin: "Onder het motto 'Werk in Uitvoering'

beurs. i-ii wordt in de stand van Meerstad ook daadwerkelijk gebouwd en gewerkt aan een unieke zandsculptuur. Gedurende de vier beursdagen kan de bezoeker 'live' aanschouwen hoe medewerkers van de zandacademie in de stand van Meerstad bouwen aan het kunstwerk. Daarnaast staan medewerkers van Bureau Meerstad de bezoekers graag te woord om ze te informeren over de plannen van het project."

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht

Archief > 2009

december

november

oktober

september

augustus

juni

mei

april

maart

februari

januari