ChristenUnie staat voor de basisscholen in Slochteren

overschildvrijdag 22 februari 2013 10:00

De ChristenUnie is een campagne gestart om de sluiting van kleine basisscholen te stoppen. De ChristenUnie dient een motie in tijdens de raadsvergadering op 4 april om het college van B&W op te roepen om zowel de regering als de Tweede Kamer de grote zorg over te brengen over de gevolgen van het mogelijk uitvoeren van het advies van de Onderwijsraad voor de leefbaarheid van Slochteren.

Raadslid Niels Joostens ,,Als dit plan doorgaat blijven er in de gemeente Slochteren alleen nog scholen over in Harsktede, Schildwolde en Siddeburen. We weten van de recente sluiting van de school in Overschild dat het lastig is een nieuwe bestemming te geven aan een vrijkomend schoolgebouw. In een aantal dorpen vervult de school een bredere functie dan alleen onderwijs, het is dus ook nog eens een enorme kapitaalsvernietiging als de plannen door gaan” 

De ChristenUnie gaat de komende tijd op de barricade voor de kleine scholen. De Tweede Kamerfractie heeft inmiddels aangegeven een hoorzitting over dit onderwerp te zullen organiseren in de Tweede Kamer. De Provinciale Statenfractie in Groningen organiseert een hoorzitting over hetzelfde onderwerp. Joostens ,,Ook Slochteren moet zich hard maken voor het behoud van scholen en meedenken hoe dit op een goede manier kan. Daarom zoeken we het contact met die dorpen waarin de school op de tocht staat. Samen maken we ons sterk voor het behoud van deze belangrijke voorziening in het dorp. Het vasthouden van jonge gezinnen is belangrijk voor de leefbaarheid en het in stand houden van andere voorzieningen.”

Kaalslag

Een ophoging van de opheffingsnorm van 23 naar 100 leerlingen veroorzaakt een regelrechte kaalslag. Voor Slochteren betekent het de sluiting van Lutje Til in Tjuchem,  De Ent in Hellum, De Kinderboom en de Wegwijzer in Slochteren, De Ruitenvelder in Froombosch, De Oetkomst in Kolham, De Ster in Harkstede en De Spil in Lageland ook de samenwerkingsschool in Meerstad voldoet op dit moment niet aan de norm.

Kwaliteitsimpuls

De ChristenUnie in de Tweede Kamer wil de kleine scholentoeslag behouden en juist investeren in de onderwijskwaliteit door een overbruggingsfonds voor het behoud van leraren.

Gevolgen van de sluitingen in een kaart.


Basisscholen in Slochteren weergeven op een grotere kaart

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
21022013 Motie behoud kleine scholen26,5 kBapplication/msworddownload
Labels
Onderwijs

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie staat voor de basisscholen in Slochteren'

staneddumbo
Geplaatst op: 22-02-2024 02:54 Quote
Het is belangrijk om met je ouders te communiceren. Enkele weken voor de vakantie ontvangen ouders een overzicht van de plannen. OPOS verkleint dus drastisch het bereik van het debat. Het bedrijfsleven lijkt de leider te zijn. Er zijn grote groepen <a href="https://coreball.co">coreball</a> en homogene scholingsmogelijkheden. OPOS lijkt zich niets aan te trekken van lokale situaties.
eirajeremy
Geplaatst op: 23-02-2024 05:30 Quote
Er lijkt een strijd gaande om het voortbestaan ​​van kleine scholen in Slochteren. Dit is duidelijk belangrijk voor de gemeenschap, omdat scholen niet alleen leerplekken zijn, maar ook centra van het sociale leven. Het openhouden van kleine scholen kan ertoe bijdragen dat gebieden levensvatbaar blijven en jonge gezinnen behouden. Ik denk dat het leren over en samenwerken met de gemeenschappen in <a href="https://mylocationnow.io/">my location</a> een belangrijke stap kan zijn in het beschermen van deze belangrijke onderwijsinstellingen.
annajenny
Geplaatst op: 23-02-2024 05:33 Quote
[http://example.com/ Key]
[[http://example.com/|Key]]
[This link](http://example.net)
[KEY]: http://example.com/
<a href="http://example.com/">example</a>
Key: http://example.com/
example
"key":https://example.com/
nanalyly
Geplaatst op: 24-02-2024 03:39 Quote
In Word connections, every letter matters, every word is a stroke of genius, and every solution is a testament to the boundless potential of human creativity.
receptivedisfigured
Geplaatst op: 11-03-2024 04:09 Quote
Experience the exhilaration of playing Tunnel Rush online and test the boundaries of your abilities. To assert dominance over obstacles, the sole course of action is to engage in a game of <a href="https://tunnel-rush.io">tunnel rush</a>
Experience
Geplaatst op: 11-03-2024 04:10 Quote
[google](https://google.com/)
Experience the exhilaration of playing Tunnel Rush online and test the boundaries of your abilities.
receptivedisfigured
Geplaatst op: 11-03-2024 04:11 Quote
stament to the boundless potential of human creativity. google
Eira Jeremy
Geplaatst op: 11-03-2024 08:13 Quote
It's great to see the ChristenUnie taking a stand for the small schools in Slochteren. It's important to recognize the broader role that these schools play in the community, beyond just education. The potential closure of these schools could have a significant impact on the overall livability of Slochteren. It's encouraging to hear that efforts are being made at both the national and local level to address this issue at my location now
Montana
Geplaatst op: 11-03-2024 18:13 Quote
Get the latest version of Delta Executor <a href="https://deltaexecutor.vn/">website</a> for Android devices, absolutely free! Roblox enthusiasts can elevate their gaming experience with this cutting-edge programming software.
holdflag
Geplaatst op: 20-03-2024 09:38 Quote
You will be able to access a world of unimaginable opportunities if you become proficient in their use.moto x3m
florencepugh
Geplaatst op: 22-03-2024 04:16 Quote
This is a great campaign. I strongly support the fight to keep these <a href="https://contexto-wordle.com/">contexto</a> schools open and urge the government to consider the long-term consequences of their decisions.
lyanna
Geplaatst op: 22-03-2024 04:17 Quote
This is a great campaign. I strongly support the fight to keep these contexto schools open and urge the government to consider the long-term consequences of their decisions.
Yukiosl
Geplaatst op: 27-03-2024 07:49 Quote
Got a new brand instead; I'd be pleased to offer my ideas about your question.
ragdoll archers
Leo Donaldson
Geplaatst op: 01-04-2024 06:24 Quote
If you can become skilled in using them, you will have access to a universe of possibilities that you never would have imagined. connections game
Kara
Geplaatst op: 03-04-2024 04:51 Quote
Ik steun de acties van de christelijke coalitie. Ik denk dat ze zullen winnen van de sluiting van basisscholen. slope
clamb
Geplaatst op: 03-04-2024 11:58 Quote
This is exceptional content; I will inform my friends and encourage them to examine it. I value your act of sharing. At your earliest convenience, please visit: word wipe usa
renthrush
Geplaatst op: 05-04-2024 11:47 Quote
[google](https://google.com)
google
emilyRoss
Geplaatst op: 16-04-2024 03:32 Quote
De vastberadenheid van de ChristenUnie om kleine basisscholen te behouden illustreert een diepgeworteld engagement voor de leefbaarheid en sociale cohesie van lokale gemeenschappen, zoals die van Slochteren. incredibox
cew
Geplaatst op: 17-04-2024 04:50 Quote
This work is likely to be interesting to readers from many backgrounds due to its abundance of insightful information and significant ideas.
papa's freezeria
quoble
Geplaatst op: 25-04-2024 08:54 Quote
It is amazing! Your great and helpful post is really helpful for us! Thank you so much for taking the time to share with us. Have a great time with <a href="https://quordlewordle.io">quordle</a> free.
carinamon
Geplaatst op: 26-04-2024 04:25 Quote
Exploration is a cornerstone of the <a href="https://infinitecraftgame.io">infinite craft</a> experience. With a virtually endless world to traverse, players can embark on epic journeys across vast landscapes, encountering unique biomes, creatures, and landmarks along the way.
carinamon
Geplaatst op: 26-04-2024 04:26 Quote
Exploration is a cornerstone of the infinite craft experience. With a virtually endless world to traverse, players can embark on epic journeys across vast landscapes, encountering unique biomes, creatures, and landmarks along the way.
Nieuw bericht