Spring!

crocusmaandag 12 februari 2007 08:30

Week 7 per dag.

Niels Joostens

Zaterdag 17 februari 2007.

Van mijn plan om vandaag op bezoek te gaan bij de schapen van de familie de Haan komt niet heel erg veel terecht. Bezoekjes aan opa lopen altijd uit en voor je het weet ben je weer een aantal uren verder. We maken direct de afspraak om 's avonds in Siddeburen naar het orgelconcert te gaan. Ook dit keer weer een gevarieerd programma en precies lang genoeg. Na een uur vind ik het altijd wel weer voldoende. Orgelmuziek is mooi, zeker wanneer ze gecomponeerd is om de Schepper te prijzen, maar na een tijdje wil ik van de weeromstuit wel weer eens een stevige bass horen. Ik probeer maar weer eens of de stemwijzer me opnieuw provinciaal ChristenUnie laat stemmen. En dat gebeurt -hoe kan het ook anders- inderdaad. Omdat de communisten ook angstaanjagend in het groen staan wil ik wel eens kijken op welke punten ik met hen match. Gelukkig niet op mijn eigen kernpunten. Opvallend bij de stellingen is dat het CDA niet eens weet of ze tegen openbare kunst is die strijdig is met godsdienstige waarden en normen. D66 en de Partij voor het Noorden zien ons het liefst opgaan in een grote regio met Fryslân en Drenthe. En de VVD is gelukkig de enige partij die de plezierjacht wil handhaven. Mijn lijstkeuze staat dus vast, nu de kandidaat nog. Daar hoop ik binnenkort uit te zijn.

Vrijdag 16 februari 2007.

Een heel geslaagde dag met alle aandacht voor bijscholing van het CPS. Op de één of andere manier kom ik daar altijd met meer energie vandaan dan dat ik er ben gekomen. Ik verbaas me ook altijd over mensen die geen zin hebben aan dit soort dagen. Ik doe in elk geval weer heel veel ideeën op die makkelijk practisch uitvoerbaar zijn. Verder wordt er ook vandaag weer veel gelachen en leren we over en weer veel over elkaar. Onderwijs is toch wel heel erg werken op je eigen eilandje. De deur dicht en na mij de zondvloed is een gedachte die makkelijk kan gaan leven. De avond wordt heel succesvol ingevuld door de jeugdverenigingen. Erg leuk om te zien waar ze mee bezig zijn geweest en hoe ze op geheel eigen wijze invulling hebben gegeven aan de facetten van de eredienst. Ook de opkomst van ouders was boven verwachting. Maar nu het tegen twaalf uur loopt merk ik wel dat ik helemaal leeg ben van een overvolle week. een troost volgende week wordt het nog erger. Maar er is een hoopvol gloren want nog even en ik heb voorjaarsvakantie!

Donderdag 15 februari 2007. (vervolg)

It's all about communication! Ofwel slaat je boodschap aan. Die indruk krijg je niet wanneer je vandaag het Dagblad van het Noorden hebt gelezen. Want als het gaat om communiceren hebben we nog het nodige bij te leren. Nu ben ik het daar natuurlijk direct mee eens. Zeker wanneer je een beroep hebt waarin communicatie belangrijk is, weet je ook dat woorden heel verschillend kunnen worden uitgelegd en dat ook andere elementen als stemvolume en intonatie en heel belangrijk mimiek, een belangrijk onderdeel zijn van de boodschap die je uitdraagt. In dit verband vind ik het noemen van oubollige plichtplegingen als ondersteuning van je boodschap niet zo heel erg sterk. Maar dat er op dit punt zaken moeten worden opgepakt behoeft geen discussie. Daar ontbreekt het trouwens ook genoeg aan in de raad. Dat heeft ook met het proces te maken. Alles is al voorgekookt in de fractie, de commissie en vervolgens nog eens terug geweest in de fractie. Of Slochteren het echt slechter doet dan omliggende gemeenten? Geen idee, maar het zou me verbazen. Want de klachten over (communicatie)beleid zie ik ook met enige regelmaat over Hoogezand- Sappemeer in de krant. En in de andere kranten die ik lees komt dit ook met de regelmaat van de klok voorbij. Vanavond zijn we wel gestart met een traject tot -hopelijk- verbetering. Onder leiding van communicatiespecialist Aize Bouman hebben we een eerste ronde gehad over de rol en politieke betekenis van goede communicatie. Of daaraan een vervolg wordt gegeven is een vraag die we binnenkort in de fractie bespreken. Ik zie er zelf de voordelen wel van. Maar ook de nadelen moeten goed worden afgewogen. Tegen die tijd comminuceer ik wel weer met u. Comminuceert u in de tussentijd rustig terug.

 Donderdag 15 februari 2007.

Het heeft wel zijn effect gehad zo'n lange nachtrust en ik ga er dan ook weer met volle kracht tegenaan. Het is nog wel even opletten dat ik mijn stem niet teveel gebruik. De lessen verlopen ondanks de gebrekkige voorbereiding prima. Ook vandaag weer een vergadering over de sportklassen. We gaan nu echt aan het werk met de opstartfase voor het tweede leerjaar. Onzettend leuk om te doen, maar het kost veel tijd en is ook iets van de lange adem. Nu maar hopen dat al die inzet haar vruchten af gaat werpen. Ook ten aanzien van het werk van de provincie is er nog en hoop werk te verrichten. Zo lees ik op de politieke barometer dat men met name in sterk stedelijke gebieden niet zoveel met deze bestuurslaag heeft. In sterk stedelijke gebieden vind 33% de provincie nuttig in weinig tot niet stedelijke gebieden is dat 58%. Ook dat laatste cijfer is niet echt iets om over naar huis te schrijven. De provincie moet meer zichtbaar zijn in het beleid. dat verdiend ze ook want er wordt genoeg door haar gedaan.

Woensdag 14 februari 2007.

Een dag om maar weer snel te vergeten. Na een aantal lessen merk ik dat het stemgeluid er niet beter op wordt. Minder praten dus, en dat is niet zo heel erg gemakkelijk voor me. Nog een vervangingsles in Siddeburen enik kan me bezig gaan houden met het vermenigvuldigen van de MR stukken die we voor maandag nodig hebben. Direct na thuiskomst duik ik daarom maar in bed om maar eens uit te zieken. Ook de lesvoorbereiding laat ik dit keer maar even voor wat het is.

Dinsdag 13 februari 2007.

We zijn vanavond sneller dan gepland door de agenda van de auditcommissie heen. Ideaal, want dat geeft me de gelegenheid om eindelijk weer eens een avondje te kijken bij het zaal voetbal in Slochteren. Er zaten weer een aantal leuke potjes bij. Na afloop kan ik direct aanschuiven voor Pauw & Witteman. Niet heel erg verheffend allemaal. Vooral de inbreng van Ton Elias -steevast aangekondigd als reserve kamerlid voor de VVD- valt buitengewoon negatief op met zijn niet afhoudende niet inhoudelijke geschreeuw. Hopelijk blijft hij een eeuwige reserve want volgens mij heeft de Tweede Kamer al schreeuwers genoeg. Wel weer leuk is het volgen van Soeterbeeck in de middag. Hierin komt het boegbeeld van de Slochter VVD Frits Kieviet uitgebreid aan het woord. Het gaat over relaties bij ouderen, volgens mij zit dat wel goed want de relatie met zijn partij lijkt geen einde te kennen.  Daar gaan we vast nog vaak iets van horen in het gemeentehuis. En eindelijk zijn dan ook de namen van de nieuwe bewindslieden bekend gemaakt. Ziet er hoopvol uit. Alhoewel de keuze voor de minister van onderwijs erg opvallend is. De PvdA en onderwijs gaan volgens veel van mijn collega's die al jaren meelopen niet zo heel erg goed samen. Ik ben heel benieuwd wat het zal gaan worden.

Maandag 12 februari 2007.

In een tijd waarin we praten over gemeentelijke samenwerking met buurgemeenten is het goed om ook te overleggen met collega fracties in die partnergemeenten. Dat was een van de redenen waarom we graag op de uitnodiging van de fractie in Hoogezand-Sappemeer om gezamelijk te overleggen zijn ingegaan. Het was een goed en constuctief gesprek waaruit blijkt dat er voldoende mogelijkheden zijn om die samenwerking eens goed op te pakken. Al was het alleen al voor het gebruiken van elkaars expertise. Enthousiaste mensen daar in Hoogezand, een kleine fractie die toch niet bang is om volop actief te zijn en het voortouw te nemen in verschillende acties op vooral sociaal gebied. Actief in de opzet van een steunpunt, de voedselbank, als belastingadviseurs voor ouderen. Kortom een fractie waar we graag mee verder gaan.

Zondag 11 februari 2007.

Het begin van alweer een nieuwe week. Een week die weer de nodige aandacht zal vragen voor de politiek. Zo is er op maandag een overleg tussen ons en de raadsfractie in Hoogezand-Sappemeer. Samen kijken naar de mogelijkheden die samenwerking op gemeentelijk niveau ons op kan gaan leveren. Op dinsdag de auditcommissie en op donderdag een technisch overleg en een training. Genoeg te doen dus. Daarom is het goed om de week weer rustig te beginnen. Zondag is daarvoor bij uitstek de dag. Tussen de diensten door is er voor mij vooral aandacht voor het schaatsen. Fantastisch dat we bij zowel de heren als de dames de titel hebben gehaald. En nu het zoals het lijkt toch geen winter meer wordt gaan we lagzaam maar zeker maar eens denken aan het voorjaar. Ik zal de week dan ook eindigen tussen de lammetjes.

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht