Kort door de bocht.

bordmaandag 19 februari 2007 08:30

Week 8 per dag.

Niels Joostens

Vrijdag 23 februari 2007.

Het is  u zelfs wetenschappelijk aangetoond. De ChristenUnie is de grote winnaar van de formatie. Ten minste dat valt vandaag te lezen in Trouw. Volgens een analyse van de kieskompas van de Vrije Universiteit . Het programma en de ideeën van de ChristenUnie passen het beste bij de gemiddelde kiezer. Van de 36 belangrijkste onderwerpen die in het regeerakkoord staan komen naar verhouding de meeste het dichtst bij het programma van de ChristenUnie. Een mooie opstekker zeker nadat gisteren bekend werd dat André Rouvoet van alle nieuwe bewindslieden het meeste vertrouwen geniet. Eimert van Middelkoop staat trouwens derde. Goud en brons in het nieuwe kabinet, dat is niet verkeerd. Straks eerst weer vakantie. Heerlijk! Tot volgende week.

Donderdag 22 februari 2007.

In bijna recordtempo snellen we vanavond door de agendapunten van de raad. Maar voor we daaraan beginnen is er eerst een optreden van de culturele commisie. Hierin wordt een eerste werkdocument aangeboden. Doel is om cultuur weer meer op de kaart te zetten. Verder valt er over de raadsvergadering weinig te zeggen. In het zogenaamde vragenuur wat vragen van Gemeentebelangen over de woningbouw in Harkstede. Vreemd, ik kan me een weblog van nu fractievoorzitter Hooikammer herinneren uit de campangetijd. Hij had het toen over een informatiebijeenkomst waar werd verteld dat de woningen een richtprijs zouden krijgen vanaf €187.000. De opmerking dat die aangekleed al snel boven de 2 ton uit zal komen lijkt me alleszins gerechtvaardigd. In onze optiek was er dan ook geen sprake van een starterswoning. Laat staan van sociale woningbouw. Was er toen niet een fractie die ons verweet dat we goedkope oppositie voerden. De gemeente had daar geen invloed op etc. Blijkbaar is er in krap een jaar tijd veel veranderd. En is het nog niet eens zo heel slecht om bepaalde mail een tijdje te bewaren.

Woensdag 21 februari 2007.

Na een ochtendje in Delfzijl is het 's middags tijd om weer eens naar de stad af te reizen. Het shoppen gaat dit keer redelijk snel en binnen de kortste keren heb ik wat ik zoek. De avond gebruik ik voor het bewerken van de site. Vooral met het maken van een banner. Het duurt even maar dan heb je toch maar weer door hoe dit onderdeel van werkt. Het zorgt er in elk geval voor dat de aandach wordt gevestigd op dat wat belangrijk is. Nu is het wachten op het vrijgeven van de nieuwe onderdelen van de site. Die wil ik eerst op de achtergrond testen. Vandaag ook het bericht dat de bouw van de gemeentewerf wordt opgeschort. Voor de medewerkers van de werf een hard gelach, ze zullen nu nog langer op de huidige werf moeten functioneren. Maar een zorgvuldige uitvoering is, ook gelet op het vervolg, van levensbelang.

Dinsdag 20 februari 2007.

Deze dag vliegt ook weer in een moordend tempo voorbij. Voor we ons in de avonduren nog eens buigen over de stukken voor de raad, is er 's middags het afscheid van twee ambtenaren waar we ook als raad veel mee hebben gewerkt. Binnenkort verkassen ze naar een andere overheidinstelling beide over de provinciegrenzen. De een bij de wester en de ander bij de zuiderburen. Jammer voor ons als gemeente, maar voor henzelf natuurlijk een nieuwe kans en een nieuwe stap. De fractievergadering is met het bespreken van de stukken in recordtempo klaar. Daarna praten we bij over alles wat er de komende tijd staat te gebeuren en hoe we daar als fractie invulling aan gaan geven. Ik verwacht dat het donderdag weer op tijd stil is op het gemeentehuis.

Maandag 19 februari 2007.

Met het piepen van de wekkerradio begint een dag die qua werk lang zal gaan duren. Na de lessen volgt er nog een vergadering van de MR. En die laatste vergadering wil nog wel eens uitlopen. Onder tussen gaat de maandag net zoals gewoonlijk. Alle zeilen weer bij om het altijd beweeglijke publiek in de sportklas op in plaats van naast de stoel te houden. Er valt nog een uurtje uit omdat de bovenbouw H/V toetsweek heeft en dus alle tijd nodig heeft om te leren. Daarna begint een uur waarnaar ik altijd uitkijk. Een les aan een heel gezellige en gemotiveerde brugklas. En in die les kwam RTV Noord opnamen maken voor een nieuwsitem over lerarentekorten. Het is een leuk filmpje geworen en de kids waren dolenthousiast, al waren er ook een paar bij die zo tactisch waren om tegen de versaggever te zeggen dat ze eerst nog wel even moesten zorgen voor het programmeren van onze eigen regionale omroep. In de pauze van de MR kijken we met elkaar nog naar dit nieuwsfragment. En daar is flink in geknipt. Maar goed, de hoofdboodschap is redelijk duidelijk. Deze week nog terug te zien op de website van RTV Noord

Zondag 18 februari 2007.

Af en toe word je wel eens gewezen op het lezen van een bepaald artikeltje. Zo zijn er mensen die een maatschappij-kritische column schrijven. Helemaal goed natuurlijk, maar het is altijd jammer dat je direct de hand van de werkelijke schrijver herkend. Dat is toch logisch denkt u? Ja, normaal zet je er als columnschrijver ook je eigen naam onder. Zo niet de schrijver van dit broddelwerkje. Hij (het is een hij) gaat zich ineens sieren met een vreemde naam en meet zichzelf direct ook de titel drs aan. Daarnaast kun je uit zijn naam opmaken dat hij zich graag richt op het Scandinavisch taalgebied. Gelukkig is het alleen maar verschenen op een niet al te druk bezochte website van een zieltogend 'clubje'. Ik ga u niet eens vertellen waar u het kunt vinden. Maar neem van mij aan het is te zielig voor woorden. Daar laat ik een ander zijn zondag niet door verknallen. Om deze columnschrijver de volgende keer voor sense and simplicity te bewaren, raadt ik hem het volgende aan lees een Micha 6:8 te lezen. "Hij heeft u bekend gemaakt, o mens, wat goed is en wat de HERE van u vraagt; niet anders dan recht te doen en getrouwheid lief te hebben, en ootmoedig te wandelen met uw God." Bovendien ben ik erg benieuwd naar zijn reactie. Is mijn zondag dan verknald door zo'n stukje tekst? Nee hoor, de ergernis was snel verdwenen toen ik hoorde dat mijn neefje van zes bleef logeren. Dat staat garant voor één groot feest. Want deze kleine spraakwaterval heeft altijd wel een paar rake opmerkingen. daar zou je wel een aantal columnboekjes mee vol kunnen schrijven. 

Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Kort door de bocht.'

Kristine Flowers
Geplaatst op: 01-04-2024 06:27 Quote
That nice to know baldi
Online
Geplaatst op: 04-04-2024 04:48 Quote
The program and ideas Among Us Online of the Christian Union would best suit the average voter.
Nieuw bericht