Creatie of recreatie?

maandag 05 februari 2007 08:30

Week 6 per dag

Niels Joostens

Zaterdag 10 februari 2007.

Omdat ik zolangzamerhand geen muts meer nodig heb om mijn oren in de kou warm te houden is het vandaag weer eens tijd voor de kapper. Ik stel het altijd zoveel mogelijk uit. Ik heb een hekel aan het maken van een afspraak, want dan zit je er ook echt aan vast. Het nadeel is dan dat je zoals vanmiddag erg lang moet wachten. 's Middags weer even kijken naar het schaatsen en dat ziet er voor de Nederlanders niet verkeerd uit. Zowel bij de mannen als vrouwen staan we op de eerste plaats. Maar helaas doen er ook Duitsers mee en die hebben niet alleen het patent op het winnen van voetbal. Iets wat ook stralend door een verslaggeefster van de Duitse NDR wordt verteld. Morgen weten we het.

Vrijdag 9 februari 2007.

Zelf 2100 punten halen bij het lasergamen en jongeren ontzettend veel plezier zien hebben. Wat wil je nog meer? Kortom het brugklasfeest is weer erg geslaagd. Maar voor we zover zijn is er eerst nog en dag waarin de school in de ban is van sneeuw en ijs. De sneeuw voor de aanwezigen in de lessen en het ijs voor de leerlingen die onze eer gaan verdedigen bij de provinciale kampioenschappen in Kardinge. Met wisselend succes, maar met een derde en twee tweede prijzen nog niet eens zo heel slecht als kleine school. Kortom we zijn door naar de landelijke rondes in Heerenveen. Een plaats waaraan ik goede herinneringen bewaar. Niet vanwege het schaatsen overigens. Voor een Groninger doe je na 3 jaar werken in Friesland vreemde dingen, zoals het luisteren van Omrop Fryslân radio tijdens het schaatsen. Misschien komt het wel omdat ik ook elke dag een Friese krant op de deurmat heb liggen. Nu ik het toch over provincies heb. Op www.stemwijzer.nl kunt u weer kijken welke partij er het beste bij u past. Direct maar even gedaan en wat ik al hoopte blijkt het geval. Ook provinciaal is de ChristenUnie voor mij de beste partij. Ook voor u natuurlijk! Kom daar zelf maar eens achter.

Donderdag 8 februari 2007.

Wat ik gisteren al vermoedde blijkt inderdaad te kloppen. Gelukkig maar. Wel zorg dat je dus voorzichtig bent met je woordkeus. Vandaag lopen al mijn vergaderingen naadloos in elkaar over. Na en verdiepingsbijeenkomst rollen we direct de wandelgang en de commissievergadering in. De onderwerpen zijn op zich best aardig, maar nu ook weer niet zo dat ze erg veel discussie uitlokken. Met name het prostitutiereguleringsbeleid (inderdaad een leuk woord voor galgje) vraagt de nodige aandacht. En terecht! Alhoewel het onderwerp op zichzelf natuurlijk bloedserieus is wordt er toch met veel humor en kwinkslagen over dit onderwerp gesproken. Vooral de bijdrage van de PvdA is daarbij steengoed. Zelf hebben we als fractie vooral gewezen op de onwenselijkheid van een inrichting in het buitengebied. Fractievoorzitter Gerrit Hooikammer verwijst in dit verband naar de zogenaamde roze invasie. Intensieve varkens- en kippenhouderijen kun je wel weren, maar helaas zit dat er niet in bij dit soort branches. De nul optie mag niet, wel wordt er al vooruit gekeken naar dat wat het nieuwe regeerakkoord op dit punt op kan leveren. Misschien dat we dan het buitengebied helemaal kunnen ontzien. Ik hoop het van harte. Want stel je voor dat een van de molens aan de Groenedijk ineens te boek komt te staan als Moulin Rouge. De (deel van de) bewoners van het buitengebied gruwen nu al van de geplande woningbouw. Laat staan van het ontstaan van een klein Parijs inclusief Hausmannboulevard en Champs Elysées. Laten we na de roze invasie ook de rosse invasie maar keren.

Woensdag 7 februari 2007.

Niet dat je over de koppen kon lopen, maar de vaste kern van PerspectieF was weer aanwezig, aangevuld door anderen. Een avondje waarin ik heb geprobeert het onderwerp jeugdbeleid vanuit verschillende kanten te belichten. En dat is volgend mij prima gelukt. Met behulp van een tweetal stellingen kwamen de tongen al snel los. Daardoor werd het een levendige en vooral ook erg geanimeerde discussie. Kortom zeker de moeite waard. dat ook op andere plaatsen de tong wel eens te los zit blijkt uit een vraag die ik krijg van een toch wel verontruste burger. aanleiding om direct maar even door te gaan naar een andere locatie om wat meer duidelijkheid te krijgen. Uiteindelijk wiordt het verhaal stukje bij beetje wel duidelijk. het lijkt er veel op dat er door het doen van allerlei toespellingen een beeld is ontstaan wat op zichzelf best plausibel klinkt. maar ook hier geldt dat het niet zou passen binnen afspraken en uitspraken die recent zijn gedaan. Toch maar even navragen wat er uiteindelijk van de gedane beweringen blijft staan.

Dinsdag 6 februari 2007.

Ik ben net terug van een informatieavond op het gemeentehuis over het nieuw in te vullen park in het dorp Slochteren. Het "park" heeft oevrigens nog geen naam. Dus wees creatief en bedenk een passende naam. De aanwezigen waren overwegend positief. Vooral over de mogelijkheid die wordt geboden om ideeën aan te dragen. Ik heb flink meegeschreven met de wensen. Er moet nog even goed worden gekeken naar de waterberging, er moet aandacht zijn voor speelvoorzieningen, welke grazer zou er moeten komen en er moet voor worden gewaakt dat er geen rommelig geheel ontstaat. Het gebiedje tussen De Vijzel, De Krimpen en Stelling is punt van aandacht omdat het nu al erg verrommeld is. Verder is het ook erg smal, mogelijk te smal. Over het uiteindelijke resultaat in planvorming zal na de zomer weer met de bewoners worden gepraat. Na afloop even blijven en je vangt weer een hoop nuttige informatie op. Alleen daarom zijn deze avonden al meer dan het bezoeken waard.

Maandag 5 februari 2007.

Dat het glad is vanmorgen merk ik op een wel erg pijnlijke manier. Net ietsje te hard dor de bocht en ineens zit ik niet meer op de fiets maar lig ik languit op het asfalt. De week begint dus al spectaculairder dan gewoonlijk. Vooraf belooft dit sowieso al een heel leuk weekje te worden. Nouja afgezien van de rapportvergaderingen. Verder is het best wel aardig. Er wordt weer volop vergaderd en geopinieerd en voorgelicht. En eindelijk is het weer eens politiek. En wanneer het niet de opzet is valt het zelfs wel politiek te maken. Het afgelopen weekend heb ik best veel te horen gekregen over het functioneren van de gemeente. Ik ben erg blij met die input, zeker wanneer het gaat om problemen die naar het lijkt redelijk simpel zijn op te lossen. Laat ik alvast een voorschotje nemen op de komende week. Dinsdag de voorlichting over het nieuw te vormen park in Slochteren, woensdag een avondje met de jongerenafdeling en donderdag de commissievergadering BMR. Ik heb vooral erg veel zin aan de woensdagavond. Ik wil het gaan hebben over de positie van jongeren in het beleid en het ontbreken van hun eigen stem daarin. Thema wordt 'Politics on ice! Wat wordt jou kunstje.' En het zou mooi zijn als er aan het einde van de avond een schaduwgemeenteraad aan jongeren zou zijn. Donderdag in de commissie het prostitutiebeleid. een nuloptie kan helaas niet. Ik ben heel benieuwd hoe er door de verschillende partijen zal worden gereageerd. Kortom het kan een pittig weekje worden.

Labels
Weblog

« Terug