Degenereren.

maandag 09 februari 2009 08:30

Week 7.

Donderdag 12 februari 2009.

Een mooie avond voor de ChristenUnie want er is weer concreet iets gedaan met de opmerkingen die we hebben gemaakt. De Kliko-stickers met daarop 30 km of 50 km waar we naar hebben gevraagd om nog effectiever te wijzen op de maximumsnelheid komen er. Zo merk je weer dat het nemen van initiatieven effect heeft. Wat dat betreft tellen we als fractie onze zegeningen. Ik kan straks al een heel mooi lijstje laten zien met de bereikte doelen van de ChristenUnie. De kiezer kan dus merken dat de ChristenUnie wel concreet iets met de stem van de burger doet. Over de begroting van OPOS kan ik kort zijn. We hebben er feitelijk geen enkele sturing meer op. Dat moet je ook niet willen als je eerder aan hebt gegeven dat je akkoord bent met de verzelfstandiging. De ChristenUnie was daar na een weloverwogen afweging voor en geeft dan ook de stichting het vertrouwen. Toch heeft ook daar een voorstel van de ChristenUnie om grote investeringen gezamenlijk te doen een positieve recatie van de wethouder opgeleverd. Dus ook samen met het bijzonder onderwijs. Dat kan de kosten voor alle partijen drukken. De wethouder zal het in het eerstvolgende overleg meenemen. Ook de eindejaarsuitkering heeft veel mensen uit de doelgroep bereikt. De mensen die bekend waren en er recht op hadden hebben hem automatisch gekregen. Een vorm van goede service naar de burger.
En daarna kwam de commissie BMR. Zelf vinden ze die veel belangrijker dan LWZ. Daar was niet veel van te merken want het werd een bijzonder slechte vergadering. Een erg lacherige sfeer en opmerkingen en reclameslogans die echt niet kunnen. Of zoals er na afloop door een vaste bezoeker werd opgemerkt; "Gelukkig was de koffie wel gewoon goed."  Het was geen reclame voor de gemeenteraad. Sterker nog je brengt er het openbaar bestuur in diskrediet. Zoals gewoonlijk is de vergadering terug te luisteren op http://slochteren.raadsinformatie.nl

Woensdag 11 februari 2009.

Vandaag hebben we onderweg naar Utrecht een aardige discussie over Andries Knevel en zijn veranderde visie op het ontstaan van de aarde en het leven. In mooie woorden heette dat het "Hij maakt een verandering in denken mee" De discussie ging om de vraag of je als vertegenwoordiger van een club met een uitgesproken identiteit wel zomaar altijd alles wat je denkt en vindt moet uitten. Heb je ook een verplichting naar de groep mensen die je vertegenwoordigd? Dat kan een hele principiële discussie worden. Wie niet meer achter de uitgangspunten staat doet er beter aan om de eer aan zichzelf te houden en op te stappen. Aan de andere kant zouden er nooit discussies ontstaan als dat de gangbare praktijk werd. Er zit dus een zeker spanningsveld tussen beiden. Leuk om te zien dat die deze dagen ook in Den Haag weer goed naar voren komt. Ineens was hij er weer het H-woord. Zelfs in Den Haag staat denken niet stil.

Dinsdag 10 februari 2009

Er gebeurt de laatste tijd niet zo veel hé? Een uitspraak die treffend aangeeft dat het met de veronderstelde evolutie niet zo snel gaat. In Amerika kunnen ze op dit punt aardig meepraten. Seculier is het motto, maar je kunt je afvragen in hoeverre dit in de praktijk naar voren komt. Nederland kent dat soort scherpslijperij gelukkig minder. Er is wel een korte discussie gevoerd over wel of geen randtekst op de nieuwe Euromunt, maar die is snel overgewaaid. Wat gezeur van D66 en de VVD en we konden gewoon verder. Ik zou de stelling durven verdedigen dat het beeld dat je van mensen hebt direct of indirect wordt beïnvloed door het denken over hun oorsprong. Voor de ChristenUnie is het mensbeeld ontstaan uit een bijbelse visie. We zoeken het goede voor mensen en komen op voor hen die dat zelf minder goed kunnen. Dat is te merken aan de manier waarop we spreken over mensen die asielzoeker zijn, maar ook over mensen in een uitkeringssituatie. Maar omgekeerd vragen we ook dat je de mogelijkheden die je hebt goed benut. Dat is niet een gekozen mix van socialistisch, liberaal of wat dan ook maar meer dan een bewuste keuze. Je zou eerder kunnen spreken van een opdracht. Gelukkig hebben we daar ook een heel Boek met goede regels voor gekregen. Of het met de discussie over evolutie en creationisme nog goed komt is voor mij de vraag, Ik denk het niet. Uiteindelijk geldt ook hier; het gaat erom wat je gelooft. En dat is een zaak waar je alleen zelf over gaat.

Maandag 9 februari 2009.

Er woedt een stevige discussie over de evolutie. Discussie is natuurlijk altijd goed, maar wanneer de karikaturen over tafel vliegen en er de nodige aanmatigende opmerkingen worden gemaakt, gaat die al snel verloren in een over en weer van niet altijd even verheffende denkbeelden. Het wordt dan direct al een non-discussie. Voor mij blijft als een paal boven water staan dat God de wereld en alles wat daarop is heeft geschapen. Een van de berijmingen van de geloofsbelijdenis verwoordt dat vind ik erg mooi. "'k Geloof in God de Vader die uit niets geschapen heeft zijn hemelwoning, almachtig in het leven riep de aarde met de mens als koning.." Dagen duren in de bijbel altijd 24 uur dus ook aan het knabbelen op dat front doe ik niet mee (Alleen in Jozua 10:12-13 wordt gesproken over een verlengde dag). Knutselen aan die tijdseenheid van dagen vind ik nogal een flauwe en vooral gezochte oplossing voor een blijkbaar aanwezig probleem. Omdat ik er het land aan heb om alles zonder aan te nemen heb ik me ook verdiept in intelligent design. Ook daarvan ben ik niet overtuigd. Dit weekend heb ik het er nog eens nageslagen, met de nieuwe studiebijbel er direct naast. Gelukkig weet ik sinds woensdag ook weer hoe de geleerden aan tijdsberekeningen komen ze blijven hangen in het actualisme. Dat is een gedachte die alleen al door de feiten is ingehaald.

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht