Ab in die Ferien!

Zeemaandag 16 februari 2009 08:30

Week 8

Donderdag 19 februari 2009.

Vakantie of niet de auditcommissie vergadert gewoon vanavond. Tussendoor heb ik ook nog even tijd om te kijken naar de oude lesbrief voor de kindergemeenteraad. Er zijn naar aanleiding van de vorige editie wat opmerkingen gekomen van de onderwijzers. Tijd om alles eens goed door te lopen en te kijken naar verbeteringen. En als je daar eenmaal mee begint komt er vanzelf steeds meer bij. Ik heb al erg veel zin aan het geven van een lesje over de gemeenteraad en de uitwerkingen van de verschillende scholen straks bij de kindergemeenteraad. Dat een idee ook verder kan komen hebben we een week geleden gezien toen de nieuwe trimbaan in Schildwolde werd geopend. Maar ook een niet winnend idee dat toch goed is ontvangen krijgt steeds verder vorm. Dat is te zien bij de natuurspeelplaats bij 'De Borgstee'. De plannen worden steeds concreter. Leuk om te zien!

Woensdag 18 februari 2009.

't Bokkeblad van vandaag bevat een goed en lezenswaardig interview met Jan Jakob Boersma als wethouder financiën. Natuurlijk gaat het ook over de economische crisis. Gelukkig is alles op financieel gebied in Slochteren goed geregeld. De manier van begroten die ook de ChristenUnie belangrijk vindt werpt nu zijn vruchten af. Het voorkomt ook het gejojo waaraan we zouden zijn overgelevert als Gemeentebelangen en CDA meer aan de touwtjes zouden zitten. In eerdere jaren kon er bij de begroting geen geld genoeg naar allerlei doelen. Het college was veel te voorzichtig, past alleen maar op de winkel en doet niets. Krap een jaar later is de koers compleet verlegd en worden er ineens onverantwoorde risiso's genomen en stemmen beide partijen tegen de hele begroting. Wie nu naar de gemeente kijkt weet dat we de afgelopen drie jaar niet stil hebben gezeten. Vooral in de voor ons belangrijke groep namelijk inwoners is veel geinvesteerd. Jan Jakob gaat om met het geld zoals ik het van hem verwacht, namelijk als geld van een ander. Daar ben je extra voorzichtig mee. Rentmeesterschap zoals het hoort. Ik gebruik ook maar eens een slogan: Geen fratsen dat scheelt!

Dinsdag 17 februari 2009.

En de dag van vertrek is al weer aangebroken. Voor je het weet ben je alweer door de vakantiedagen. De rest van de week zal ik vooral gebruiken om veel te lezen. Ook de website kan wel weer wat opvulling gebruiken. Naar aanleiding van de cultuurnota, de kaderstelling daarvan en de activiteiten die daar mee samenhangen heb ik een nieuwe poll geplaatst. In het Dagblad van het Noorden werd gesproken over cultuur als ondergeschoven kindje. U kunt dus weer uw stem uitbrengen en doormiddel van mail, ideeënbus, door reactie op het artikel en op vele andere maniere contact opnemen met de ChristenUnie fractie.dat mag natuurlijk ook over iets anders dan cultuur gaan.

Maandag 16 februari 2009.

Tussen de buien door toch best nog wel een aardige dag. Het voordeel van een vakantie in de kuststreek is dat de regen ook weer direct in de duinbodem verdwijnt. Dus na een tijdje kun je de natuur al weer in zonder echt bang te moeten zijn dat je natte voeten krijgt. 's Avond is het echt geen weer gelijk en heeft zelfs het licht van de vuurtoren moeite om door de miezerige regen te dringen. Ik ben maar eens een boek over de vaderlandse geschiedenis ingedoken. Op die manier vergeet te gemakkelijk de tijd. Deze week maar eens in de lagere versnelling. Al zal ik zelfs voor de gemeente nog wel het nodige moeten doen. De agenda voor de komende maand loopt al redelijk vol en ik wil me graag op een aantal thema's nog wat verder vediepen. Op die manier kun je sneller aansluiten op de actualiteit en bereik je met een beetje geluk nog meer dan je vooraf had gehoopt.

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht