The limit!

grensmaandag 08 oktober 2007 08:30

Week 41 per dag.

Niels Joostens

Vrijdag 12 oktober 2007.

We zijn voor mijn gevoel nog maar net weer aan het werk of het is al weer vakantie. Nu belooft het de komende week prachtig weer te worden. En ik heb totaal geen problemen met een uitwaaivakantie en een stevige wandeling langs het Noordzeestrand. Maar voor het zover is moet ik samen met een aantal collega’s nog naar een try-out van theatergroep DE STEEG. We hebben er direct op mijn idee maar een bezoekje aan de pizzeria aan gekoppeld. De avond was erg geslaagd, maar of het uitvoering geschikt is voor onze leerlingen? Dat gaan we in de vakantie wel evalueren.

Donderdag 11 oktober 2007.

Dat de commissievergadering Bestuur, Middelen en Ruimte vanwege de omvangrijke agenda wel eens langer kon gaan duren dan gebruikelijk had ik al wel ingecalculeerd. Maar dat het alleen al bijna twee uur moest duren om de Visie Steendam te bespreken? Ten slotte gaat het alleen nog maar om een eerste ontwerp en ligt echt nog niet alles vast. De verdere uitwerking kan nu verder vorm krijgen. In de commissie LWZ hebben we het A4-tje van de PvdA besproken. Met de inhoud daarvan ben ik het helemaal eens en we ondersteunen als fractie dan ook het beoogde doel. Ik heb er in de commissievergadering nog wel een paar opmerkingen bijgemaakt die naar mijn idee een toegevoegde waarde hebben. De antwoorden daarop komen allemaal nog. Waar ik wel heel erg benieuwd naar ben is wat er is gebeurt met de gelden die speciaal voor deze groep vanuit het Rijk zijn uitgekeerd. Ik ben heel benieuwd! Na afloop kon ook de geschorste vergadering BMR weer verder.

Woensdag 10 oktober 2007.

Vanavond heeft onze fractie opnieuw een overleg. Dit keer met een groep omwonenden aan het Eemskanaal die een hoogspanningskabel niet zo zien zitten. Een heel erg goed en wat mij betreft constructief gesprek. Zo kom je over en weer veel te weten. Dat kan ook alleen maar als je dit in een niet te grote groep doet. Niet voor niets worden grote bijeenkomsten voor een goede bespreking altijd weer in kleinere groepen verdeeld. Dat zal ongetwijfeld ook vanavond weer zijn gebeurt op de bijeenkomst over de WMO. Daar kan ik dus helaas niet bij zijn vandaag. Jammer want ik vind het belangrijk om in dit dossier mijn voelhorens goed uit te hebben staan. Over beide dossiers komen we ongetwijfeld nog wel weer eens te spreken. Eerst weer genoeg voor vandaag. Morgen infomeer ik u over de bespreking van de commissies. CU!

Dinsdag 9 oktober 2007.

In de vorige raadsvergadering hebben we in Slochteren de verregaande samenwerking van Baanvak en Trio-bedrijven besproken. Er komt een proces dat moet zorgen dat de twee bedrijven meer als eenheid naar buiten treden en van elkaars mogelijkheden en expertise gebruik maken.. Vandaag staat dat in Hoogezand op de agenda en komt het ook daar door de raad. Komende donderdag behandelen we opnieuw een onderwerp dat gaat over sociaal beleid. En ook op dit punt is het goed samenwerken met onze collega-fractie. Nuttige tips en er komt nog meer. Van ik naar samen was het motto waarmee we beiden de verkiezingen zijn ingegaan. En zelfs op fractieniveau werpt dat zijn vruchten af.

Maandag 8 oktober 2007.

Na een beroerd nachtje ziek zijn moest ik vanmorgen bij het afgaan van de wekker wel even slikken. Eigenlijk moet ik vandaag naar Amersfoort en is dat nu wel zo verstandig. Ik besluit toch maar door te zetten want het onderwerp dat op de studiedag wordt besproken is belangrijk genoeg. Daarnaast spraken verschillende workshops me erg aan. En eenmaal voorbij Zwolle en in het heerlijke herfstzonnetje dat hier wel scheen gaat het al weer helemaal goed. Mijn beroerde nacht had niets te maken met de belachelijke opmerkingen van een Tweede Kamerlid van de VVD. Vergelijkingen met de Taliban als het gaat om koopzondagen. Dat zo iemand in de Tweede Kamer kan zitten zegt voor mij al genoeg. Het gaat om het handhaven van regels, waarvan we nu -eindelijk- eens zeggen we gedogen niet. En dat wilde men bij de VVD toch zo graag! Regel was toch regel? Bij mij zijn in elk geval de opmerkingen van de CDA fractie in onze buurgemeente Hoogezand-Sappemeer bijzonder slecht gevallen. Wanneer iemand heel genuanceerd met zijn mening komt, wordt hij direct in de hoek gezet als Farizeeer. Vreemd genoeg kom ik er in de rechterkollom ook nog eens een verwijzing tegen naar het normen en waarden debat. Met de mond belijden noem ik dat dan maar. Wat een niveau en echt over the limit! 's Avonds hebben we onze fractievergadering, dit keer een dag vervroegd omdat het vanwege activiteiten morgenavond iets beter uitkomt. We hebben een heel pakket te bespreken en nemen er alle tijd voor. Nu maar hopen dat ik geen spijt krijg van mijn beslissing van vanmorgen. Maar deze topdag heb ik toch mooi weer binnen.

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht