Stilte voor de storm.

stilte-voor-de-stormmaandag 15 oktober 2007 08:30

Week 42

Niels Joostens

Zaterdag 20 oktober 2007.

In de komende periode komt staat het jeugdbeleid opnieuw volop in mijn belangstelling. En dat het met jongeren ook wel eens misgaat hebben we deze week kunnen merken. In Amsterdam Slotervaart ging opnieuw de vlam in de pan. Stoere taal van politici klonk natuurlijk weer direct. Het was allemaal weer erg voorspelbaar. Gelukkig valt het met de jongeren in Slochteren allemaal heel erg mee. Ze hebben behoefte aan een eigen plek, net zoals ieder ander. En met een positieve aanpak bereik je naar mijn idee heel erg veel. Jeugdbeleid is ook het onderwerp waar ik op de ledenvergadering over ga spreken. Ik deed dat eerder voor de ChristenUnie jongeren. Ze hebben toen zinvolle aanvullingen gegeven die bij de behandeling van dit onderwerp heel erg nuttig zijn. Samen zetten we zo iets moois neer. Bij de ChristenUnie zit het met de toekomst wel goed, dat laten de jongeren zien.

Vrijdag 19 oktober 2007.

De zee en het strand lokken vanmiddag weer en bijna niets is lekkerder dan na een strandwandeling bijkomen in het strandpaviljoen. Met uitzicht op zee en verder op het strand de werkzaamheden van zandsuppletie  (ophogen van de stranden, zodat kustafslag wordt verminderd) is een lekker bakje koffie drinken heerlijk. Daarna rond ik eindelijk de begroting af. Ik heb er nog een tijdje aan zitten schaven en kreeg op den duur zoveel zinskrullen dat ik maar weer opnieuw ben begonnen. Op die manier is het toch een beter lopend verhaal geworden. Handig dat je nog eens terug kunt luisteren van er in de commissie is gezegd. Er zitten een paar mooie uitspraken bij. Voor de nieuwe week staat er al weer een heel programma op stapel. Laat maar komen, want na een weekje vakantie kan ik er weer helemaal tegen aan. Zometeen eerst maar weer een naar de politieke barometer kijken en zien of Rita nog voor slachtpartijen zorgt.

Donderdag 18 oktober 2007.

Zelfs in de vakantie heb je drukke dagen waarin je veel moet lezen. De mailbox stroomt al snel weer vol en vraagt om de nodige aandacht. Ik verzamel nog wat achtergrondinformatie om verder te kunnen met de eerste termijn van de begroting. Gisteren heb ik daar nog maar heel even aandacht voor kunnen hebben. Vanavond wil ik in elk geval een aantal TV programma's zien, onder andere over een school voor VMBO. Vaak afgeschilderd als de vergaarbak van ellende. Geheel onterecht als ik zie met hoeveel plezier er wordt gewerkt om jongeren voor te bereiden op de toekomst. En daar draait het ten slotte allemaal om.  

Woensdag 17 oktober 2007.

Dreigende grijze luchten zorgen ervoor dat ik vandaag liever naar de natuur kijk vanachter het glas. Want op de Wadden komt de regen met bakken uit de hemel. Schitterende luchten steken zich af tegen de duinen. Eigenlijk wil ik er wel op uit voor een flinke strandwandeling, maar dan weet ik zeker dat ik na een kwartier drijfnat ben. Daarom ga ik maar eens aan het werk met de eerste termijn van de programmabegroting die we volgende week in de gemeenteraad behandelen. En daar heb ik ook een hoop andere informatie voor nodig. De uitkomsten van ons onderzoekje over verkeersveiligheid worden steeds duidelijker. Als ik er als statisticus naar zou moeten kijken zou je inderdaad moeten zeggen dat ik geen significante uitkomsten heb en daarom geen uitspraken mag doen. Gelukkig ben ik politicus en dan mag je best eens iets door de vingers zien. Dat komt zelfs in de beste kringen (lees Den Haag) voor. En of ik ook trots ben op Nederland? Ja, hoor best wel al heb ik me zeker in het buitenland al heel erg vaak moeten schamen. Laat de ChristenUnie nou net de partij zijn die voor mij weer maakt dat we reden hebben om trots te kunnen zijn. Populisten hebben we al genoeg. Het is inmiddels eindelijk droog, en ik denk dat ik toch even het strand op ga zoeken. Inspiratie opdoen voor de rest van de dag.

Dinsdag 16 oktober 2007.

Ik kan toch beter luisteren dan anderen mij wilden doen geloven. Tot die conclusie kom ik wanneer ik de bijdragen in de commissie LWZ vandaag weer afluister op de raadsinformatie. De antwoorden op vragen die toen zijn gesteld komen nog omdat er erg veel technische vragen zijn gesteld. Ik ben wel erg benieuwd naar de antwoorden. Vooral wat er is gedaan met het geld dat in de vorige collegeperiode is uitgekeerd voor de groep chronisch zieken en gehandicapten. Ik kan hier zo één, twee, drie niets over vinden en ook raadsleden die de vorige periode in de raad zaten hebben geen idee. Vandaag ga ik verder met de informatie van de gemeente Hoogezand-Sappemeer en de inhoud van de Provinciale notitie over het armoedebeleid. Want ook een helder en goed minimabeleid is speerpunt voor de ChristenUnie fractie. Binnenkort kunt u daarover meer lezen op deze website.

Maandag 15 oktober 2007.

Deze herfstvakantie breng ik door op mijn vakantieadres en dat bevalt zoals gewoonlijk heel erg goed. En omdat er de week na de vakantie direct al weer een heel politiek circus losbarst in Slochteren neem ik -het kan bijna niet meer zonder- de laptop toch maar mee om af en toe toch even bezig te zijn met de politiek. Dat betekent dat ook de weblog kan worden voorzien van een bijdrage. Inmiddels werk ik aan de bijdrage in eerste termijn die schriftelijk zal worden aangeleverd. En daarin kom ik onder andere terug op de opmerkingen die we al hebben gemaakt over verkeersveiligheid in de omgeving van scholen. Inmiddels zijn de eerste reacties al binnen. Daar kunnen nog geen conclusies aan worden verbonden, maar de richting is al een klein beetje duidelijk.  

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht