ZMDWDVZ.

zmdwdvzmaandag 29 januari 2007 08:30

Week 5 per dag

Zaterdag 3 februari 2007.
 
Het is gelukt en wonderen bestaan dus echt. Ik heb geslapen! Sterker nog als ik niet uitkijk ga ik me ook nog verslapen en als ik één ding niet wil is het dat wel. Alleen al voor het ontbijt wil ik mijn bedje wel uit. Een goede basis voor de rest van de dag. Uiteindelijk zijn we toch nog netjes op tijd. Anderen hebben blijkbaar de verleiding van een langer ontbijt niet kunnen weerstaan zodat we later dan gepland kunnen beginnen. Stiekem hoop ik dat we de tijd in gaan halen door te 'snijden' in de hoeveelheid liederen die we zingen. Maar blijkbaar komt dat niet op bij anderen en de organisatie. We beginnen het tweede deel van het congres met het los maken van de spieren en het ontspannen van het lichaam. Doel is ons klaar te maken voor de stilte en het gebed. Een aantal scholengemeenschappen heeft daarvoor bij de houtbewerking gebedsbankjes gemaakt. Best vreemd om te knielen als je dat niet gewend bent. Maar het werkt wel! Vervolgens volg ik een workshop werkvormen die erg de moeite waard is en -helaas vanwege de uitgelopen tijd- erg kort. Daarna volg ik een seminar over pastoraat voor jongeren. De aansprekende voorbeelden en de ongedwongen en open sfeer maken het tot een erg aangename en persoonlijke bijeenkomst. Ik ben blij dat ik hier voor gekozen heb. Ik heb weer heel wat bijgeleerd. En daar was het per slot van rekening om te doen. We komen nog weer plenair bij elkaar en zingen ons weer de kaken uit de haken. Blijkbaar moeten die goed los zitten voor de lunch, die er zeker niet verkeerd uitziet en dan ook met aandacht wordt genoten. Op naar Slochteren, want daar moeten we nu met het aangeleerde weer aan het werk!
 
Vrijdag 2 februari 2007.
 
Lunteren here we come! Maar eigenlijk zie ik er na deze drukke week ook wel een beetje tegen op. Het zal ongetwijfeld laat worden en vast en zeker heel intensief. Bij het oppikken van de deelnemers komen we ook over de Noorderweg. En daar is inderdaad heel wat aan de gang. De aanleg van een nieuwe rioolpersleiding richting buurgemeente Hoogezand-Sappemeer heeft al weer voor de nodige ophef gezorgd. Bewoners van het buitengebied vermoeden kwade opzet, het overtreden van afspraken en direct daaraan gekoppeld onbehoorlijk bestuur. Hun vermoeden berust gelukig niet op waarheid, want een onbetrouwbare overheid is natuurlijk nooit goed. Opvallend is wel dat het na het doen van behoorlijk stevige uitspraken oorverdovend stil blijft als de vork toch iets anders in de steel blijkt te zitten. Al met al levert het in de auto een leuk gesprek op. Voor we het weten zijn we de IJssel al weer over en komen we langs de flanken van de Veluwe. Nu maar hopen dat we het congreshotel in Lunteren kunnen vinden. Ik ben er eerder geweest en weet dat we het spoor bij het station van Lunteren over moeten. Helaas nemen we de verkeerde overgang. Dat is gelukkig direct te herstellen. Maar er moet natuurlijk wel even een opmerking worden gemaakt over mijn niet zo feilloze tomtommetje.
De avond staat in het teken van het thema 'Wees waakzaam, blijf bidden.' Doormiddel van drama, en lezingen worden we voorbereid op de dag van morgen. Het verhaal spreekt erg aan. Na afloop borrelen we nog 'even' na. In de tussentijd heb ik al even kennis gemaakt met mijn kamergenoot. Nouja hij ligt al netjes in zijn bed en we stellen ons dus maar even in het donker voor. Als ik na nog een uurtje napraten weer terug ben is alles in diepe rust. Ook ik moet maar eens proberen te slapen. Dat lukt me altijd slecht in een vreemde omgeving. Toch maar even proberen. 
 
Donderdag 1 februari 2007.
 
Wat een drukte op de locatie in Delfzijl. Vooral voor de sportklassen was opvallend veel belangstelling. Gelukkig waren we met zijn tweeën, wanneer ik schor was kon ik rekenen op mijn collega en omgekeerd ook. Erg leuk dat ook de leerlingen uit de sportklas zo goed hebben meegeholpen. Voor komende woensdag en donderdag is er weer politiek aan de orde. Komende woensdag is er een bijeenkomst van PerspectieF, de jongeren van de ChristenUnie. Bij mijn weten zijn we de enige politieke partij in de gemeente Slochteren die een jongerenorganisatie heeft op het lokale vlak. En de club wordt steeds actiever! Donderdag de commissie BMR. Ook nu gaat de vergadering van LWZ weer eens niet door. Voor mij dus extra tijd om exra goed naar de stukken van de andere commissie te kijken.
 
Woensdag 31 januari 2007.
Best wel een gezellig dagje vandaag. Dit deel van het half jaar ben ik op woensdagochtend niet meer vrij omdat ik een afwezige collega vervang. De klassen die ik er nu bij krijg lijken me prima werkbaar. Terwijl ik me 's morgens bezig houdt met het onderhouden van bestaande leerlingen is het 's avonds alle zeilen bijzetten om nieuwe leerlingen iets van de school te laten zien. Het spelletje dat ik heb geproduceerd slaat heel aardig aan en duurt langer dan ik had verwacht. De dag is lang geweest, ik ga maar eens slapen, want morgen dient zich alweer de tweede ronde van de Open Dag aan. Dit keer in Delfzijl. Maar het weekend in Lunteren lonkt!
 
Dinsdag 30 januari 2007.
 
Goedemorgen! Mocht u inwoner zijn van de provincie Groningen dan had ik ook mogen beginnen met "Goedemorgen schlemiel". Niet heel erg aardig van me, maar het is volgens een toonaangevend Amerikaans mediabedrijf toch echt zo. Wat wij natuurlijk al lang wisten is nu ook in Amerika doorgedrongen. We profiteren nauwelijks van ons Groninger gasveld. Zelfs in Nigeria is het beter geregeld. Niet echt een gebied waarmee je graag vergeleken wil worden, want er breken regelmatig oorlogen uit in dit gebied tussen de vele verschillende stammen. Niet dat we hier direct een oorlog zouden krijgen in Slochteren, maar om nu te zeggen dat iedereen even tevreden is? Nee, niet echt want er wordt nu echt begonnen met de voorbereidende werkzaamheden voor een nieuwe gemeentewerf aan de Veenlaan/Fromaweg. Niet iedereen is daar blij mee. Het gaat dan ook om de procedures die in de ogen van bezwaarmakers niet of niet juist zijn gevolgd. Hoe dan ook iets om serieus naar te kijken. Want het volgen van de juiste procedures is altijd -en zeker in zaken die gevoelig liggen- erg belangrijk. De bouw van de gemeentewerf is als onderdeel opgenomen in de Visie Slochteren kern. Die is inmiddels door de gemeenteraad aangenomen. Voor de verdere invulling ervan lijkt het me goed om een gedegen en interactief contact aan te gaan. Juist met critici die betrokken op hun eigen leefgebied met verassende ideeën kunnen komen. Vanavond kom ik terug op bespreking over de WMO.

Bij de bespreking van de WMO kaders zijn we nu aangekomen bij het onderwerp burgerparticipatie. Als één ding duidelijk wordt is het wel dat de WMO leeft bij de doelgroep. Die doelgroep is wel erg groot en daarom wordt er nu gekeken naar mogelijkheden om te komen tot een adviesraad. Deze zal het college gevraagd en ongevraagd van advies dienen en ook met de platforms klankborden. Voor de gemeenteraad worden zij dankzij rapportages een belangrijke gesprekpartner en peilmeter op het gebied van welzijn. Ook staan ze vooraan in het proces van beleidsvorming. We gaan dus de goede kant op! vanavond mocht ik voor het eerst fungeren als voorzitter in één van de deelgroepen, best wel lastig om dat met zoveel partijen tot een goed einde te brengen. Toch leuk dat er aan het eind dan een compliment wordt gemaakt. We kunnen straks als raad weer verder met een goed stuk op dit onderwerp. Natuurlijk dankzij de burgers die super gemotiveerd zijn om actief mee te denken en te werken. Complimenten aan al die mensen die ondanks hun drukke bestaan als mantelzorger toch de ruimte vinden om te blijven staan voor de zaak!
 
Maandag 29 januari 2007.

De open dag komt er aan en de cijfers moeten ook allemaal weer worden berekend. Altijd weer een druk moment. Vooral in de bovenbouw is het nog niet zo heel gemakkelijk om met al die wegingsfactoren tot een juist gemiddelde te komen. Maar volgens mij is me dat dit keer in een geprogrammeerd excelbestandje prima gelukt. De helft van het schooljaar zit er nu al weer op en we beginnen dan ook met het rooster voor de derde periode. Ik schijn moeilijk in het rooster te passen en dat is te merken. Ik voel me net een reizend circus. Zouden ze bang zijn dat ik mijn kilometers niet maak? Morgen hebben we het opnieuw over de WMO, nu staat de klantenparticipatie centraal. De WMO vraagt om een adviesraad waarin de voorstellen worden besproken. Dat kan dan weer zorgen voor bijstelling en een advies aan de commissieleden in de gemeenteraad. Goed systeem omdat het de mensen die kijk hebben op de zaak betrekt bij het beleid. Als dat geen opbouw van onderaf is!

Zondag 28 januari 2007.

Wat houdt het eigenlijk in als je een partij, school of vereniging christelijk noemt. Een van de onderwerpen die vanmiddag in de preek naar voren komt. Het gaat over het misbruiken van de naam van God. Er wordt duidelijk gemaakt dat het dan gaat om meer dan vloeken. Wat er wordt gezegd is zondermeer waar, maar niet echt heel erg nieuw. Nouja je kunt ook niet elke keer weer de deur uitgaan met het idee: Hé wat een andere kijk op de tekst.
Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'ZMDWDVZ.'

Sjcg123, Sjcg123 (Sjcg123) Sjcg123 [1049623]
Geplaatst op: 18-03-2017 10:19 Quote
ugg store
Canada Goose Outlet
Moncler Outlet Online
air force one pas cher
fitflops sale uk
Pandora Store Sale
Jordan Shoes Air
TOMS SHOES OUTLET
Moncler Jackets Discount Marketplace
louboutin heels
cheap nike air max
Nike Shox Cheap
Nike Roshe Run Sale
Ray Ban Sunglasses Online
Michael Kors Handbags Discount
Boost Yeezy Sale On Line
zapatillas running
religion store
Negozi Pandora
converse store
Yeezy Black
adidas store
scarpe nike
Air Jordan Retro Sale
Moncler Sale
pandora jewelry store
chaussures nike pas cher
Pandora Store
nike air
Nike Soccer Cleats Boots
Yeezy Men
cheap uggs for women
Ugg Pas Cher Femme
zapatillas nike baratas
nike joggesko
coach factory outlet online
moncler outlet
Canada goose dam
Chaussure Nike Air Max Pas Cher
Adidas Neo Discount Sale
Canada Goose Womens Coats
nike sneakers
Uggs For Cheap
new pandora charms
Oakley Sunglasses Cheap
zapatilla adidas
Adidas Superstar Sale Online
Ray ban sale online
Yeezy Shoes Discount Marketplace
cheap uggs
Michael Kors Outlet
ADIDAS NMD SALE ON LINE
Air Max Sneakers
new jordan releases
Nike Pas Cher Femme
zapatos de futbol nike
Nike Store
nike tn pas cher
uggs outlet
Adidas Shoes Discount Marketplace
scarpe hogan outlet
Air max levně
Adidas Originals Superstar
chaussure Nike homme
Hugo Boss Sale
nike sb stefan janoski
uggs for women
nike mercurial soccer cleats
vans shoe store
Nike Air 90
Nike Factory Store
nike jordan shoes
günstige nike schuhe
Nike Air Jordan 11
Vans Black Sneakers
new yeezy shoes
The official UGG
moncler jacket sale
Doudoune Moncler Pas Cher
hogan scontate
Ugg Pas Cher En France
toms shoes outlet
Air Nike
UGG BOOTS FOR WOMEN
official NHL jerseys
Nike Air Damen
Ugg Outlet Online Store
Boutique Ugg
Moncler Outlet Store
Boty Nike Air
goedkope nike air max
Hogan Outlet
Cheap Michael Kors
nike air jordan pas cher
Stone Island Outlet
Jordan Sneakers For Sale
prada outlet
Pandora Store
Air Max Kopen
canada goose jackets on sale
nfl store
Air Max 90
Michael Kors
Nike Air Huarache For Sale
Doudoune Moncler Site Officiel
ugg clearance
canada goose jacket outlet
Nike Online Store
christian louboutin outlet
longchamp bags on sale
nike schuhe günstig
nike air max running shoes
Bottes Ugg Femme Pas Cher
botas de futbol
Original Ugg Boots
nike sportschuhe
newest lebron shoes
Nike Air Max Goedkoop
ugg factory outlet
Jordan Schoenen
Discount Air Max
Nike Zapatos
retro jordans for cheap
Canada Goose Outlet
pandora outlet store
billige nike sko
adidas outlet
Adidas Originals Stan Smith
Nike Shoes Discount Marketplace
Air Max Femme
Yeezy Boost Sale Online
Doudoune Moncler Femme Pas Cher
nike shoes
Uggs Pas Cher Soldes
womens nike air max
Soccer Boots Outlet nike
Scarpe Air Max
Nike Air Sneakers
toms sale
Nike Air Max Cheap
Adidas Superstar
huarache sneakers
Jordan Store
chaussure basket homme
Nike Shoes Sale Store
Air max dam
Descuentos Nike
Air Max Pas Cher
pandora beads
Toms Outlet Online
Nike Air Pas Cher
Kobe Shoes Nike
Timberland Outlet
abercrombie and fitch store
reebok running shoes
Nike Air Women
Coach Bags On Sale
Nike Shox discount Sale
Ugg boots Sale
Pandora Official Website
Ray-Ban Official Discounted Site
Sjcg0318-3
Nieuw bericht