De wereld draait door.

globe1maandag 22 januari 2007 08:30

Week 4 per dag.

Niels Joostens

Zaterdag 29 januari 2007.

Vanmiddag eerst maar eens langs de boekhandel want mijn bestelling van het boek 'Verdwenen Nederland' is binnen. Het bevat allerlei oude schoolplaten en laat in foto's zien hoe het gebied er nu uitziet. Nederland heeft niet stilgestaan. Hoe graag we soms ook zouden willen om het bestaande vast te houden. Vaak is dat ook ingegeven door het idee dat we er op die manier grip op hebben. Sommige mensen spreken dan van de plattelandsidylle, waarbij alles van vroeger wordt geïdealiseerd. Maar de grote vraag of alles 'vrouger' beter was, laat zich, als we kijken naar de levensstandaard van toen redelijk makkelijk beantwoorden. Zaken als een eigen identiteit van plaats en tijd zijn erg belangrijk. Maar het zijn dynamische processen die er voor zorgen dat er door invloed van binnenuit en van buitenaf altijd verandering optreedt. Direct bij mijn bestelling zat ook het Grote Bosatlasspel. Dat heb ik nu dubbel en dat komt goed uit. Zo kan het ook in een grotere groep gespeeld worden. Binnenkort maar even klassikaal uitproberen hoe het bevalt. De korte proef op donderdag is al heel goed bevallen. Als een deel van de klas in een tussenuur al heel graag mee wil spelen moet het wel goed zijn!

Vrijdag 28 januari 2007.

Wanneer ik thuis kom ben ik blij dat de week weer voorbij is. Het is een drukke week geweest, nu even tijd om bij te komen, en op te laden voor de komende week. Die wordt zowaar nog drukker. Twee open dagen dienen zich aan en er is ook nog een belangrijk overleg over de WMO. Een moeilijk dossier waarover al zoveel is verschenen dat je door de bomen het bos soms niet meer kunt zien. Vrijdagavond en de hele zaterdag ben ik te vinden in Lunteren voor een jeugdleiderscongres. Gelukkig heeft de postbode vandaag het blad Geografie weer in de bus bezorgd. Heerlijke vakinhoudelijke stof. Daar ga ik eerst maar eens even in bladeren.

Donderdag 25 januari 2007.

En het bleef nog lang gezellig in het gemeentehuis... Aan het eind van de middag en een groot deel van de avond hebben we ons bezig gehouden met de Visie Slochteren. Niet inhoudelijk, maar wel op de punten die te maken hebben met de ideeën die we zelf hebben over de gemeente Slochteren. Aan de hand van vier deelonderwerpen werd een sterkte-zwakte analyse gemaakt van de positie die de gemeente Slochteren heeft. De uiteindelijke resultaten hebben in ieder geval wel gezorgd voor de nodige imput. Aan het vervolg kan nu verder worden gewerkt. Na afloop werd er nog een uurtje nageborreld en nagepraat over de inbreng van de verschillende groepen. Thuisgekomen toch nog maar even de pc aan om niet achter te raken met het blog. En natuurlijk even op de site van het Dagblad voor de laatste nieuwtjes uit stad en provincie. Verbaasd ben ik wel over de opmerkingen die door de CDA statenfractie naar voren worden gebracht ten aanzien van de Borgstee in Harkstede. De geluiden zijn nieuw voor me, maar als ze waar zijn toch wel schrikbarend. Dat de klimaatbeheersing er niet optimaal was is het enige wat bij mij bekend is, ook in de nieuwe school in Siddeburen is dat een probleem. Binnenkort wil de lokale CDA fractie de kwestie aan de kaak stellen. Ik mag voor ze hopen dat ze wat minder hoog van de toren blazen dan Marc Jager, de kop boven zijn weblog is wel erg dubieus. Van gevaarlijke omstandigheden voor kinderen lijkt me hier geen sprake. Hoe dan ook ik ben benieuwd wat de commissievergadering ons gaat brengen. 

Woensdag 24 januari 2007.

Vandaag een dagje Utrecht, want de NOT beurs wordt deze week gehouden. Ideaal om je weer even te richten op alles wat er in het onderwijsveld allemaal aan het veranderen is. De heenreis lijkt het de goede kant op te gaan, want we schieten voor ik het weet Amersfoort binnen. Even overstappen naar de trein aan de andere kant van het perron en dan is het nog maar heel even. Het is druk, en volgens mij zijn al die mensen met hun stoffen tassen van uitgeverijen allemaal op reis naar dezelfde eindbestemming. Liggen alle scholen plat vandaag? Helaas moeten we nog even wachten voor de trein verder kan, iets met de vergrendeling van de deuren. In Utrecht kan ik gewoon achter de massa aanlopen. Ik ben blij dat ik van tevoren heb gereserveerd waardoor ik mooi voorbij de rij naar de ingang kan lopen. In de hallen valt op dat er erg veel aandacht is voor ICT. Het smartboard wordt op bijna elke hoek aangeprezen. Ik moet zeggen dat ze er ook wel heel erg mooi uitzien, maar of ik heb zo'n vermoeden dat het nog wel een aantal jaren kan gaan duren voor dit nieuwe bord zijn intrede gaat doen in een groot deel van de scholen. Bij de uitgevers is er veel aandacht voor de vernieuwingen in het VMBO en opvallend weinig voor de nieuwe Tweede Fase. Bij de meeste uitgeverijen blader ik even in de boeken en vooral de werkboeken en laat me voorlichten over de keuzen die gemaakt zijn. Een aantal valt voor mij meteen af, andere laat ik opsturen om ze nog eens goed te bestuderen. Met tassen vol promotiemateriaal en het nieuwe Grote Boatlasspel kan ik weer op weg naar het Noorden. En één ding weet ik zeker over twee jaar ga ik opnieuw.

Dinsdag 23 januari 2007.

Eindelijk weer eens een beetje afwisseling van het weer. Na een periode van storm en regen lijkt het nu eerst weer een periode kouder te worden. Heerlijk zonnig weer! Nu de nieuwe Tweede Kamer al weer een tijdje draait wordt ook het vragenuurtje weer elke week uitgezonden.  Echt heel spectaculair is het allemaal niet. Wat dat betreft kunnen we voor een stevig debat beter naar een uitzending van het Britse parlement kijken. Trouwens onze in naam gemoedelijke Zuiderburen maken elkaar in het parlement ook met woorden af. Doe mij dan toch maar de Haagse variant, al blijft het voor de uitzendingen van Den Haag vandaag natuurlijk eeuwig zonde dat Gonny van Oudenallen de kamer al weer heeft verlaten.

's Avonds ben ik wat minder blij met de kou want ik moet naar Ekenstein voor een overleg. Dat duurt natuurlijk weer veel langer dan de agenda aangeeft zodat het al weer bijna woensdag is als ik weer in Slochteren ben.

Maandag 22 januari 2007.

Havo 4 is deze week op werkervaringsweek, benieuwd wat ze er allemaal van op zullen steken. Het levert in elk geval een paar tussenuren op waarin ik mooi na kan kijken. Ondertussen maak ik alvast een planing om komende woensdag in zoveel mogelijk stands met relevante informatie te bezoeken. Het lukt niet echt om een selectie te maken uit het aanbod omdat er eigenlijk zoveel is wat ik wil zien. De fractie in Hoogezand-Sappemeer heeft het idee geopperd om te praten over de samenwerking tussen de gemeenten Hoogezand-Sappemeer en Slochteren. Een prima voorstel, maar met al die avondvergaderingen is het wel lastig om een datum te prikken. Dat laatste is nu hopelijk gelukt.

Het formatienieuws laat nog even op zich wachten. Zaterdag heb ik nog even een vraaggesprek gevolgt met Joël Voordewind. Zijn motie over het beperken alcoholreclame is met het oog op de formatie nog even aangehouden. De reden is simpel, wat in de formatie kan worden geregeld hoeft niet meer per motie worden bereikt. De krantenkoppen hierover hebben me wel verbaasd. Onder druk van de formatie zouden we nu al door de beoogde coalitiepartners worden teruggefloten. het blijkt ook nu weer anders dan de media ons wil doen geloven.

Zondag 21 januari 2007.

Het is laat geworden gisteravond op de wijkavond, en dus maar goed dat we deze maand worden verwacht tijdens de tweede rondes van de diensten. In de middag bereid ik alleen de jeugdvereniging van vanavond nog even voor en voor de rest heerlijk niks doen. Ook wel weer eens lekker om te "doen". Nog even een paar uurtjes op bezoek en het is al weer de hoogste tijd om de koffer voor morgen in te pakken. Het grote nieuws voor mij is dat de Grote Bosatlas binnenkort haar 53e krijgt. Met het aangepaste examenpakket voor de Tweede Fase een prima ontwikkeling.

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht