Future.

orionmaandag 08 januari 2007 08:30

Week 2 per dag.

Zaterdag 13 januari 2007.

Whow, ik ga mijn eerdere gedachte over het niet hebben van een goed voornemen definitief herroepen. Ik ben vandaag zo stijf als een plank, terwijl dat toch niet echt nodig is. Zelf het omslaan van de pagina's in de krant gaat minder makkelijk dan normaal. Duidelijk signaal dat het zo niet langer kan. Het NRC meldt dat de PvdV bij het verkrijgen van steunverklaringen in totaal 34 handtekeningen heeft gekregen van personen die bekend staan als extreem rechts. Niet echt iets wat voor verbazing zou moeten zorgen. Nu eerst maar weer verder met de voorbereiding van de komende lesweek.

Vrijdag 12 januari 2007.

Vrijdag en alweer de eerste schoolweek van 2007 achter de rug. Meestal ook de dag waarop nog even rustig kan worden nagepraat. Ik moet in elk geval weer even nadenken over een voorstel om er een weekje met leerlingen op uit te zijn. Na het 6 uur journaal vetrek ik maar naar de Duurswoldhal voor het volleybaltournooi van de gemeente. Dat het al heel lang gelden is dat ik me daar voor het laatst mee heb bezig gehouden is wel te merken. Toppunt is wel dat we een punt scoren doordat de bal op mijn hoofd over het net stuitert. Meer geluk dan wijsheid overigens. Volgend jaar van tevoren toch maar eerst even oefenen.

Donderdag 11 januari 2007.

Wat een snertweer vandaag zeg. Harde wind en vooral regen doen me besluiten om maar eens niet op de fiets naar het werk te gaan. Op het nieuws wordt dat ook stevig ontraden. Niet zo heel erg vreemd als ik de beelden op het journaal van vanmiddag bekijk. Van schade heb ik niet zo heel erg veel gezien tot nu toe, maar dat kan snel veranderen want naast een harde wind is ook de bodem nog eens flink nat. Dat verkleind de draagcapaciteit van de grond behoorlijk. Nu de tijd van open dagen is gekomen ben ik druk doende om nog het een en ander in elkaar te zetten. Ik wil daarbij nu ook eens videoopnamen gebruiken van de activiteiten bij de sportoriëntatie van de sportklassen. We moeten natuurlijk zoveel mogelijk leerlingen zien te overtuigen voor onze school te kiezen. Met het liefst een voorkeur voor de sportklassen. Het is ten slotte wel ons bestaansrecht, en aan het concept is in korte tijd keihard gewerkt. Het is kortom in de eerste week na de vakantie al weer lekker druk. Ondertussen bereid ik me alvast geestelijk voor op morgenavond. Lichamelijk zou inderdaad veel be;angrijker zijn, maar dat redt je niet in een paar dagen.

Woensdag 10 januari 2007.

Het weer lokt niet echt om er op uit te gaan, maar tussen de buien door ga ik toch nog maar even langs het gemeentehuis. Het werkt er altijd lekker rustig en ik wil zo langzaam aan ook een start maken met de stukken over Meerstad Midden. Maar eerst werk ik de mail even af. Hoogtepunt lijkt wel het volleybaltournooi van komende vrijdag want bijna de helft van de niet gelezen mail gaat over dit onderwerp. Daarnaast berichten over de samenwerking tussen de gemeenten Hoogezand-Sappemeer en Slochteren. Ook het Dagblad besteedt er vandaag aandacht aan. 's Avond heb ik het eerste deel nodig voor een bespreking over de jeugdvereniging. Het duurt gelukkig niet al te lang, en het zorgt er voor dat ik het komende jaar in ieder geval ook nog twee keer op reis mag. Begin februari een weekend voor een conferentie naar Lunteren, en rond Hemelvaart met de jeugd op kamp naar Appelscha. De rest van de avond besteed ik aan het nakijken van werk en het voorbereiden van de rest van de week. Van een gedegen voorbereiding voor het volleybal zal het wel niet meer komen. Laten we het maar houden op de olympische gedachte, dat meedoen belangrijker is dan winnen.

Dinsdag 9 januari 2007.


Dat jongeren een belangrijke rol hebben binnen de ChristenUnie is inmiddels ook anderen opgevallen. Ik heb van colega raadsleden al een aantal keren een positieve opmerking gekregen over hun betrokkenheid. Vandaag krijg ik het verzoek om een korte lezing te houden op de ledenvergadering van PerspectieF Slochteren. Natuurlijk doe ik dat graag, maar ik denk dat het nog wel even zoeken wordt naar een geschikt onderwerp. Gelukkig heb ik nog een maand om daar over na te denken. Inmiddels stemt van de jongste groep kiezers 8% op de ChristenUnie. Dat is soms meer dan het dubbele van andere leeftijdscategoriën. dat biedt perspectief naar de toekomst.

Maandag 8 januari 2007.

Héhé, we kunnen weer beginnen met het gewone werk. Maar eerst onder een nieuwjaarsontbijt even tijd om bij te praten met collega's. Gelukkig is iedereen weer heelhuids terug. Ik begin bijna spijt te krijgen van het ontbijt, dat veel overvloediger is dan gewoonlijk. Meestal werp ik alleen een kopje koffie naar binnen. Gelukkig moet ik nog naar Delfzijl en waai ik helemaal weer even uit. 's Avonds verjaardag en nog heel even wat werk. Ik kijk vanavond maar even niet aan de inmiddels centimeters dikke stapel over Meerstad. Maar dat heeft gelukkig ook nog wel even de tijd. We zijn al aardig bezig met het invullen van de toekomst en ik ben blij dat ik ten tijde van de eerste besluiten over Meerstad al in de steunfractie zat. Anders is het volgens mij bijna niet meer te volgen.

Zondag 7 januari 2007.

De eerste week van het nieuwe jaar 2007 hebben we inmiddels al weer achter de rug. Deze dag is voor mij altijd erg bijzonder, omdat normaal zou mijn oma haar verjaardag vieren. Het blijft moelijk om mensen te missen om wie je veel geeft. Maar het is goed om te weten dat het met dit leven niet ophoud. Ook in één van de preken van vandaag staat die toekomstverwachting centraal. Ondertussen word ik ook met een zekere regelmaat bevraagd naar mijn idee over de nabije toekomst en vooral over mijn kijk op de formatie. Ik ben natuurlijk positief over de rol die we als ChristenUnie hebben. In een kabinet bereik je nu eenmaal meer dan in de oppositiebankjes. Maar tegelijkertijd schept het ook vernatwoordelijkheden. Nu is de ChristenUnie niet een partij die oppositie wil voeren om het oppositie voeren zelf. Wat goed is verdiend altijd onze steun.

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht