Wapenrusting.

zwaardmaandag 15 september 2008 08:30

Week 38 per dag.

Vrijdag 20 september 2008.

De komende twee dagen ben ik op uitnodiging van de ChristenUnie in Hoogezand-Sappemeer aanwezig op een training. Daarbij staat veel in het teken van de verkiezingen in 2010. Op vrijdagavond zetten we de plaatselijke situatie en onze dromen op papier. Er wordt veel gepraat en we komen dan ook aan het eind van de avond met een drie priotiteiten. Voor Slochteren liggen die denk ik wel anders maar we gaan dit binnenkort in de fractie herhalen. De zaterdag maken we alles concreet en worden er afspraken gemaakt. Goed om dit te doen!

Donderdag 19 september 2008.

We hebben de Slag om Slochteren succesvol gespeelt. Leuk ook dat mijn groep daarbij eerste is geworden. Nu ken ik erg weinig mensen die in minder dan een minuut een toren opklimmen en weer op de grond staan en twee keer achter elkaar 15 punten hebben bij het schieten. De gesprekken verlopen erg goed en leveren veel informatie op. Er worden geen onrealistische wensen gedaan. Er is ook de bereidheid zelf iets te doen. En de onderlinge samenwerking en ontmoeting levert aan het eind van de avond een uitwisseling van mailadressen en hyves op. Nu nog omzetten in goed beleid.

Woensdag 18 september 2008.

Vandaag wordt ik weer helemaal bijgepraat over de verstigingsplaatsfactoren en marketing van plaatsten. Als een succesvol voorbeeld wordt de slogan er gaat niets boven Groningen aangehaald. Het levert direct weer een aantal reacties op van aanwezigen die ergens andere domicilie houden.

Dinsdag 17 september 2008.

Prinsjesdag 2008 net als ieder jaar weer een heel spektakel, maar ook zoals elk jaar weer het moment om jezelf voor de kijkers in beeld te brengen. Niet dat daar veel verheffends uitkomt overigens. Want als het stof is opgrtrokken blijft er een mooie begroting over met een heel duidelijk ChristenUnie stempel. Dat etiketje heb ik overigens gemist. Waren anderen er als de kippen bij om er een CDA of PvdA plakkertje op te plakken, over de kleinste regeringsfractie bleef het stil. Niet dat ik het erg vindt want daaruit blijkt ook wel weer iets. De ChristenUnie is de smeerolie in dit kabinet en het blijft dan ook prima draaien.

Maandag 16 september 2008.

Komende donderdag is het zover; we gaan de slag om Slochteren aan met jongeren in de gemeente. De gemeenteraad is daarbij goed aan zet. Niet vanuit de ivoren toren -voor zover die er al is- maar figuurlijk en ik denk voor sommigen zelfs letterlijk met de poten in de klei. Samen is de rode draad in het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie en daarom ook prominent in het collegeprogramma. Ik ben blij met deze manier van werken omdat het zorgt voor echt contact. Jammer dat juist dan raadsleden aangeven niet te kunnen komen. Bij een slag denk je al snel aan donder en geweld. De slag bij Heiligerlee bijvoorbeeld waaraan zelfs in ons volkslied nog wordt gerefereerd. "Graaf Adolf is gebleven In Friesland in den slag. Zijn ziel in 't eeuwig leven. Verwacht den jongsten dag." Ik vind het goed dat ook geloofsvertrouwen in ons volkslied naar voren komt. Niet zonder reden heb ik gekozen voor de titel. In de bijbel wordt namelijk ook gesproken over een wapenrusting. Geen zwaar gevechtstenue maar wel effectief.

Efeze 6: 11 Trek de wapenrusting van God aan om stand te kunnen houden tegen de listen van de duivel. 12 Onze strijd is niet gericht tegen mensen maar tegen hemelse vorsten, de heersers en de machthebbers van de duisternis, tegen de kwade geesten in de hemelsferen. 13 Neem daarom de wapens van God op om weerstand te kunnen bieden op de dag van het kwaad, om goed voorbereid stand te kunnen houden. 14 Houd stand, met de waarheid als gordel om uw heupen, de gerechtigheid als harnas om uw borst, 15 de inzet voor het evangelie van de vrede als sandalen aan uw voeten, 16 en draag bovenal het geloof als schild waarmee u alle brandende pijlen van hem die het kwaad zelf is kunt doven. 17 Draag als helm de verlossing en als zwaard de Geest, dat wil zeggen Gods woorden.

Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Wapenrusting.'

a
Geplaatst op: 24-04-2014 05:43 Quote
Además de un cambio en la Replicas de relojes apariencia de los elementos tratados que le dan un color antracita/negro, "el Relojes tag heuer PVD ofrece una mejora significativa en la resistencia cero en comparación con el acero original" asegura la marca en Omega seamaster su comunicado. Y agrega: "el tipo 23 confirma su vocación de pieza altamente robusto capaz de satisfacer a la mayoría de los.
Akash Singh
Geplaatst op: 10-03-2016 11:53 Quote
Akash Singh
Geplaatst op: 10-03-2016 11:54 Quote
Nieuw bericht