Wonen en leven met aardbevingen.

gaswinning25-04-2016 14:00 25-04-2016 14:00

Begin 2016 bracht het Sociaal Planbureau Groningen in samenwerking met CMO STAMM het rapport “Wonen en leven met aardbevingen.” uit. Onder de 1082 respondenten in negen gemeenten waren 139 inwoners van de gemeente Slochteren.

Het rapport gaat in op de aardbevingsproblematiek en richt zich op onderwerpen als woonbeleving, leefbaarheid, woonwensen en toekomstig verhuisgedrag en voorstellen om te komen tot oplossingen.

Voor Slochteren komen de volgende gegevens uit het rapport naar voren. Over de impact is in vijf categorieën als volgt gescoord. Daarbij is vooral het ontbreken van vertrouwen in de politiek (22 keer genoemd) en de aanwezigheid van negatieve emoties (21 keer genoemd) opvallend veel hoger dan de meer materiële kant als financiën en de snelheid waarmee de schade wordt afgehandeld. Ook de afname van de leefbaarheid komt, zeker in vergelijking met de andere gemeenten, relatief vaak naar voren.

Het gehele, zeer lezenswaardige, rapport is te vinden op de site van CMO STAMM: http://www.cmostamm.nl/nieuws/wonen-en-leven-met-aardbevingen-meningen-knelpunten-en-oplossingsrichtingen-van-burgers/

 

 

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht