Tweede Kamer neemt ChristenUnie-motie aan om gaswinning Groningen terug te brengen

gaswinning06-10-2015 17:00 06-10-2015 17:00

Een ruime meerderheid in de Tweede Kamer heeft ingestemd met een bij de financiële beschouwingen door ChristenUnie-Kamerlid Carola Schouten ingediende motie om de gaswinning in Groningen in 2016 substantieel te verlagen.

De ChristenUnie vindt de aanname van de motie een overwinning voor de Groningers en iedereen die al langer strijdt voor een verlaging van de gaswinning. De rijksbegroting voor komend jaar gaat nu nog uit van 33 miljard m3 gas uit het Groningenveld; dit moet nu worden teruggebracht. De motie van de ChristenUnie kreeg in de Tweede Kamer brede steun.

Namens de ChristenUnie zet Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber zich al lange tijd in voor het terugbrengen van de gaswinning. Carla Dik-Faber: “Dit is een helder signaal van de Tweede Kamer, die het kabinet opdraagt om echt iets te doen voor de Groningers. De gaswinning moet substantieel omlaag om hen meer veiligheid te bieden. Wat de ChristenUnie betreft gaat er echt niets boven Groningen, ook de begrotingsregels uit Brussel niet.” De ChristenUnie vroeg het kabinet om snel aan te geven hoe het de motie gaat uitvoeren.

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht