Goed nieuws voor Slochter scholen.

krijtjeszaterdag 01 februari 2014 14:30

De ChristenUnie is er in geslaagd om het onzalige idee van het kabinet scholen met minder dan 145 leerlingen hun extra bekostiging, -de kleine scholentoeslag-, af te nemen, naar de prullenmand te verwijzen. Dit alternatief voor de 100 leerlingen norm was voor de ChristenUnie eerder al reden om op te roepen tot een gezamenlijk protest. Na één jaar intensief overleg en onderhandelen ligt er nu een fantastisch resultaat.

Alsnog doel bereikt na afstemmen motie.

Een motie van de ChristenUnie Slochteren haalde in april 2013 geen meerderheid omdat PvdA, Gemeentebelangen en VVD een helder signaal naar Den Haag niet nodig vonden. Dat sluiting van scholen geen spookbeeld was werd nog in diezelfde week duidelijk nadat OPOS aankondigde 'Lutje Til' in Tjuchem te willen sluiten. 

Felicitatie aan het onderwijs!

De ChristenUnie in Slochteren feliciteert de scholen van harte met dit resultaat. Juist in plattelandsgemeenten zouden de consequenties van de aangekondigde maatregel erg groot kunnen zouden. Op twee scholen na voldoet op dit moment namelijk geen enkele school in de gemeente Slochteren aan de 145 leerlingengrens. Dat had direct consequenties gehad voor de stichtingen die de scholen nu aansturen. Minder middelen had het lastiger gemaakt om scholen open te houden.

Niels Joostens, -fractiewoordvoerder onderwijs-, is erg blij met het succesvolle resultaat. “Nu kunnen kinderen naar school blijven gaan in hun eigen vertrouwde omgeving. Een school vervult een erg belangrijke rol voor de leefbaarheid van een dorp. Ook wordt op deze manier kapitaalsverlies voorkomen. We hebben eerder gezien dat het lastig kan zijn een passende en betaalbare invulling te geven aan een leegstaande school.”

De volgende scholen houden hun bestaansrecht en toeslag.

Door het afblazen van de in de begroting voor 2016 aangekondigde maatregel kunnen de volgende scholen met minder dan 100 leerlingen door en houden zij hun toeslag.

  • De Ent (Hellum)
  • De Kinderboom (Slochteren)
  • Ruitenvelder (Froombosch)
  • Oetkomst (Kolham)
  • De Spil (Lageland)
  • De Ster (Harkstede)
  • De Wegwijzer (Slochteren)

Scholen in de gemeente Slochteren met meer dan 100 leerlingen maar nipt minder dan 145 leerlingen zijn.

  • De Wiekslag (Schildwolde)
  • De Meent (Schildwolde)
  • De Zonnewijzer (Siddeburen)

Zij behouden hiermee hun toeslag.

Voor de samenwerkingsschool in Meerstad geldt dat zij op dit moment ook niet voldoet aan de eerder gestelde norm van 145 leerlingen. Voor scholen in de oprichtingsfase gelden andere regels.

Labels
Onderwijs

« Terug

Reacties op 'Goed nieuws voor Slochter scholen.'

cialis
Geplaatst op: 01-10-2017 03:04 Quote
superedan
Geplaatst op: 01-02-2024 03:57 Quote
The simple and repetitive nature of the Watermelon Game can be surprisingly effective in providing stress relief. The satisfying sound of slicing through watermelons coupled with the vibrant visuals creates a relaxing and enjoyable gaming experience.
Maiina
Geplaatst op: 23-03-2024 10:27 Quote
Thank you for sharing this data loan calculator. I really enjoy what you've written on your blog. You've shared a very useful and entertaining blog post with the public.
bntr
Geplaatst op: 04-04-2024 13:34 Quote
Your dissemination of this information to individuals you know who may be intrigued by it is greatly appreciated.Further details can be obtained by consulting my website.
gacha life
Kioposa
Geplaatst op: 15-04-2024 10:04 Quote
Sharing this information with anyone you know who might find it interesting is greatly appreciated run 3
quodle
Geplaatst op: 25-04-2024 08:59 Quote
It's truly remarkable! We can benefit a lot from your outstanding and informative content! We sincerely appreciate your time in sharing this information with us. Have a good time playing quordle for free.
Nieuw bericht