Grenscorrectie met Slochteren 'zou kunnen'

krijtjesdinsdag 13 september 2005 20:45

Een grenscorrectie tussen de gemeenten Groningen en Slochteren zou een oplossing kunnen zijn voor het toekomstig bestuur van de nieuwe wijk Meerstad. Het grootste deel van deze mega-stadswijk komt op het grondgebied van de kleinere buurgemeente.

Tot nu tot hebben alle bestuurders geweigerd vooruit de lopen op de vraag hoe dat in de toekomst moet worden geregeld. Maar gisteren zei wethouder Willem Smink dat 'een grenscorrectie zou kunnen'. Daarbij zou het centrumgebied, het meest stedelijke deel van Meerstad bij de stad worden gevoegd.


Er zijn natuurlijk ook andere oplossingen mogelijk, zei Smink. Een gezamenlijke regeling, of harde afspraken over de verdeling van de financiële lasten zijn ook denkbaar. "We zijn op dat onderwerp nog niet uitgestudeerd." Van de 10.000 woningen die de komende twintig jaar in Meerstad worden gebouwd, komen er naar schatting ruim 7.000 in de huidige gemeente Slochteren. Inmiddels is wel afgesproken dat de plannen voor de verschillende stukken Meerstad door beide gemeenteraden moeten worden vastgesteld.

In de raadscommissie ruimte en verkeer bleek opnieuw dat de raadsleden grote moeite hebben met de vertrouwelijkheid van veel belangrijke stukken. Juist de belangrijkste vragen over de financiering en de risico's van het plan kunnen niet in alle openheid worden gesteld. Daarbij was er veel ergernis omdat de leden van provinciale staten meer informatie hadden gekregen en bovendien veel eerder.

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht