Arie Slob neemt de leiding.

Arie Slob 2012woensdag 25 april 2012 12:00

Arie Slob staat bij de interruptiemicrofoon en kijkt om zich heen. Wie heeft er allemaal al een crisispakket? De PvdA, telt hij, GroenLinks, D66, de ChristenUnie.

"De PVV? Ja? Niet doorgerekend. En de SP? Heeft de SP al een pakket? Ja?Doorgerekend? Nee?"

Arie Slob heeft haast. De fractievoorzitter van de ChristenUnie heeft het kabinet al weken tevergeefs lopen opjagen om snel met maatregelen te komen om de crisis te bestrijden.

Nu de onderhandelingen over aanvullende bezuinigingen na zeven weken zijn mislukt en het kabinet is gevallen, is zijn geduld op.

De Kamer is nu aan zet, vindt hij, en hij wil direct zaken doen. Voor morgen moet er een basisbegroting voor 2013 zijn die de Europese Commissie in Brussel voldoende vertrouwen geeft.

 Als premier Mark Rutte de indruk wekt dat hij nog aan de knoppen zit, zet Slob hem hardhandig op zijn plaats. Het kabinet wil een crisispakket naar Brussel sturen, zegt Rutte, en zal daarbij rekening houden met opvattingen die in de Kamer leven.

"Heeft de premier wel door dat er iets is veranderd", zegt Slob streng. Het kabinet is demissionair, de Kamer zal bepalen wat in het pakket komt te staan. "Dan bent u de luisterende partij. Uzult het misschien niet leuk vinden, maar dit zijn momenteel de verhoudingen." (GPD)

Labels
Hoogezand-sappemeer
In de media

« Terug

Archief > 2012 > april

Geen berichten gevonden