Kiezen heeft gevolgen.

schuttingwoensdag 23 juni 2010 12:00

Kiezen lijkt soms heel erg makkelijk. Toch heeft het maken van een keuze ook altijd gevolgen. De gemeente Slochteren wordt de komende jaren zeker voor een aantal belangrijke keuzes geplaatst. Daarom is het belangrijk om goed voorbereid te zijn op die toekomst. Voor de ChristenUnie is het belangrijk dat we keuzes maken op basis van een goede en brede discussie en niet hapsnap en zonder visie. We moeten goed zicht hebben op de gevolgen van keuzes die we maken. Dat heeft alles te maken met zorgvuldigheid. Omdat we nu nog niet weten wat de rijksoverheid van gemeenten vraagt is het lastig om de gevolgen in te schatten. Niets doen is geen optie, want dat er door het rijk bezuinigd gaat worden op het gemeentelijk budget is zeker.

Slochteren heeft door gezond financieel beleid de afgelopen jaren flink kunnen investeren in de samenleving. Omdat we als gemeente in staat zijn zelf bij te dragen, kunnen we ook aanspraak maken op subsidies. Het financieel beleid is: voorzichtig zijn met het ramen van de inkomsten en realistisch te zijn over de uitgaven. Dat beleid heeft bewezen effect. Het maakt onze uitgangspositie gelukkig ook veel beter dan die van andere gemeenten. We hebben nu de tijd om een fundamentele discussie te voeren. Dat moet wat ons betreft ook samen met u.

In de toekomstvisie “Het land van Slochteren 2020” hebben we samen met een grote groep burgers en verenigingen de lijnen naar de toekomst uitgezet. Wat ons betreft mag die toekomstvisie niet bij een papieren plan blijven en moeten we er samen mee aan het werk. Dat gebeurt nog teveel achter de schermen.

De landelijke overheid treedt steeds meer terug en legt ook meer taken bij de lokale overheid en burgers neer. De ChristenUnie vindt dat voorkomen moet worden dat maatschappelijke problemen zomaar bij de bevolking over de schutting worden gekieperd. Verantwoordelijkheden die worden terug gelegd bij de samenleving moeten wel behapbaar zijn. Dat vraagt tijd!

Voor ons blijft vaststaan dat iedereen die dat niet zelf kan in de overheid een hulpvaardige en betrouwbare partner vindt. De ChristenUnie wil in haar beleid christelijk-sociaal zijn. Dat is nooit vrijblijvend. Iedereen moet aan de slag met de mogelijkheden die hij van de Schepper heeft gekregen. Zo houden we de gemeente Slochteren voor jong en oud een prettige woon-, werk- en leefomgeving. We bidden daarbij dat Gods zegen ook op het politieke werk mag rusten.

Labels
Bijdragen
In de media

« Terug

Archief > 2010 > juni

Geen berichten gevonden