ChristenUnie wil verbod op seksparty Harkstede.

zaterdag 29 januari 2005 22:00

"Je kunt je afvragen of er dan geen sprake is van een seksclub", zegt fractievoorzitter Jan Jakob Boersma van de ChristenUnie. Hij wil kijken of de party volgens het bestemmingsplan kan worden tegengehouden.

Slochteren - Politiek Slochteren is in rep en roer over een seksparty die op 4 februari plaatsvindt in discotheek Two Brothers in Harkstede. Daar kunnen bezoekers die avond de liefde bedrijven.
"Je kunt je afvragen of er dan geen sprake is van een seksclub", zegt fractievoorzitter Jan Jakob Boersma van de ChristenUnie. Hij wil kijken of de party volgens het bestemmingsplan kan worden tegengehouden. Slochteren staat maar één seksbedrijf in de gemeente toe. En dat staat al in Waterhuizen.
Boersma ziet in de party een poging om dit beleid te omzeilen. In de aankondiging staat namelijk dat er ruimtes in Two Brothers zullen worden gecreëerd waar bezoekers de liefde kunnen bedrijven.
Boersma vreest dat Harkstede door het initiatief een slechte naam krijgt. "Ons promotiebeleid voor Harkstede wordt ondergraven. Straks is Harkstede vooral bekend door de seksparty's."
Boersma vindt het onbegrijpelijk dat de exploitant van Two Brothers zijn bedrijf beschikbaar stelt. "Hier ontbreekt enig besef van goede smaak. Het gaat alleen maar om geld verdienen. Als deze ontwikkeling zich voortzet, dan zeg ik: dan maar liever geen Two Brothers meer."
 
Bron: Dagblad van het Noorden
Labels
In de media

« Terug

Archief > 2005 > januari

Geen berichten gevonden