Boersma noemt kritiek van raadslid Stok ’bedenkelijk’

1014141maandag 05 oktober 2009 17:00

De Slochter wethouder Jan Jakob Boersma (ChristenUnie) heeft geen goed woord over voor de ingezonden brief die raadslid Nico Stok van Gemeentebelangen vorige week publiceerde in een plaatselijk huis-aan-huisblad. De wethouder stelt dat hij door het raadslid wordt neergezet als leugenaar.

"Dat vind ik bedenkelijk. Ik denk dat er donderdag tijdens de raadscommissie nog wel een woordje over wordt gesproken."

Het is allemaal te doen om de ecologische verbindingszone die bij Scharmer en Kolham moet ontstaan. Er wordt momenteel diep nagedacht over de route van deze verbindingsstrook die de Rijksweg A7 (Groningen- Nieuweschans) moet kruisen. Aanvankelijk hadden betrokkenen een locatie op het oog, maar na nader onderzoek bleek dit een onmogelijke plek.

Verschillende landbouwers in deze streek vrezen nu dat er nog meer landbouwgrond gaat verdwijnen. Er staat een harde afspraak dat er ten minste 550 hectare aaneengesloten landbouwgebied blijft.

Raadslid Stok sluit zich bij deze lezing aan en stelt dat de gebiedscommissie onder leiding van Boersma, die de doorsteek moet aanwijzen, de afspraken aan haar laars lapt.

Boersma: "De landbouwers lopen te ver voor de muziek uit. Wij zoeken nog naar een alternatief en dat heb ik ook verteld aan de ongeruste boeren. De landbouwvertegenwoordigers in onze gebiedscommissie waren trouwens akkoord om op zoek te gaan naar varianten."

Eind november komen de alternatieven op tafel en dan volgt ook het advies aan de provincie. Boersma: "Ik kan je nu al vertellen: wanneer de vertegenwoordigers van de landbouw tegen de nieuwe variant zijn, dan geven wij als gebiedscommissie onze opdracht terug aan de provincie.

Dát vind ik bestuurlijk integer handelen. Ik houd mij aan de afspraak dat de 550 hectare aaneengesloten landbouwgebied behouden blijft. Is de landbouwdelegatie het wel eens met de variant, ook wanneer dit ten koste gaat van die 550 hectare, dan zetten wij het voorstel gewoon door."

Labels
In de media
Wethouder

« Terug

Archief > 2009 > oktober

Geen berichten gevonden