De waan van de dag.

waan van de dagvrijdag 10 oktober 2008 12:00

Wie het nieuws volgt heeft ongetwijfeld de kredietcrisis regelmatig voorbij horen komen. Mijn favoriete radiozender BNR is inmiddels al eventjes ingeruild voor een ander, omdat ik ook wel eens wat variatie wil als het gaat om onderwerpen. Ook Pauw & Witteman was nog nooit zo eentonig. De waan van de dag heeft zelfs al vat gekregen op enkele raadsleden en -fracties.

Bespraken we een week geleden nog de programmabegroting. Nu al werd er gevraagd of er met de crisis in gedachten al een bijstelling moet volgen. Op basis waarvan denk ik dan. De gemeente bezit onder andere wel aandelen Essent, maar die zijn niet verhandelbaar op dit moment en hebben een boekwaarde die vele malen lager is dan de huidige marktwaarde. Zolang er nog niets bekend is over andere zaken die de gemeentelijke begroting kunnen beïnvloeden lijkt me dit soort korte termijn denken erg gevaarlijk.

Er was ook nog een rapport van de Rabobank. De groei in de regio Hoogezand-Sappemeer blijft achter ten opzichte van de rest van de provincie. Delfzijl doet het opvallend goed. Of de wethouder maar even uit wilde leggen waarom het in Slochteren zo slecht gaat.
Opnieuw denk ik dan waar hebben we het over? Heeft de vraagsteller al kennis genomen van het rapport? Heeft hij echte zorg over de inhoud ervan?

Is de ChristenUnie dan niet bezorgd over de huidige kredietcrisis? Ja en nee; ja omdat er natuurlijk gevolgen zullen zijn. Het consumentenvertrouwen heeft een aardige deuk opgelopen. Dat is niet goed. Terecht dat de overheid inspringt. Tegelijkertijd is het raar dat wanneer willens en wetens risicovol wordt geopereerd niemand er wakker van ligt zolang het goed gaat. Terecht wijst financieel woordvoerder Ernst Cramer daar in de Kamer op [link]

Dat de ChristenUnie vertrouwen houdt, heeft alles te maken met onze basis en ons vertrekpunt. Ook bij dit soort harde zaken. De bijbel leert ons ook op financieel gebied veel.

Al zal de vijgenboom niet bloeien, al zal de wijnstok niets voortbrengen, al zal de oogst van de olijfboom tegenvallen, al zal er geen koren op de akkers staan, al zal er geen schaap meer in de kooien zijn en geen rund meer binnen de omheining - 18 toch zal ik juichen voor de HEER, jubelen voor de God die mij redt. 19 God, de HEER, is mijn kracht, hij maakt mijn voeten snel als hinden, hij laat mij over mijn bergen gaan. (Habakuk 3: 17-19)

Labels
Partij

« Terug

Archief > 2008 > oktober

Geen berichten gevonden