PvdA, CDA en ChristenUnie samen verder.

coalitie PSzaterdag 17 maart 2007 19:00

De statenfracties van PvdA, CDA en ChristenUnie in de provincie Groningen hebben elkaar gevonden. Zij gaan de komende dagen proberen om samen een coalitieakkoord op te stellen. Dat gebeurt onder leiding van formateur en PvdA-voorman Marc Calon

Zaterdag gaven de verschillende statenfracties aan welke coalitie hun voorkeur heeft. Op basis daarvan constateerde Calon dat een coalitie tussen PvdA, CDA en ChristenUnie op dit moment de meest haalbare optie is. Hij gaat hiermee voorbij aan de wens in deel van zijn PvdA-achterban om allereerst de optie van een coalitie met de Socialistische Partij te onderzoeken. De SP behaalde bij de verkiezingen een forse winst die ten koste ging van de partij van Calon.

Maandag gaan de onderhandelingsdelegaties van PvdA, CDA en ChristenUnie in beslotenheid aan de slag met de uitwerking van de samenwerking. Daarbij moeten afspraken worden gemaakt over het op te stellen collegeprogramma en de portefeuilleverdeling. Namens PvdA en CDA keren respectievelijk Calon en Henk Bleker terug in het college van gedeputeerde staten. Namens de ChristenUnie treedt lijsttrekker Rudi Slager toe.

Labels
Provinciale Staten

« Terug

Archief > 2007 > maart

Geen berichten gevonden