Opdat wij niet vergeten.

hoop-faith-trustzaterdag 02 mei 2015 12:00

Afgelopen donderdag was ik tijdens een excursie Parijs voor het eerst in de Dom des Invalides. Daar ligt niet alleen Napoleon in een praalgraf maar wordt ook de militaire geschiedenis verhaald. Dat soort tentoonstellingen hebben vaak het nadeel dat ze patriotisme enorm opkloppen en het militaire leven verheerlijken.

Dat viel bij de tentoonstelling over de Eerste en de Tweede wereldoorlog, waarin een opvallend duidelijk beeld werd gegeven van de aanleiding voor de oorlog en ook Franse geschiedenis niet mooier werd voorgespiegeld dan ze was, erg mee. De zwarte bladzijen en de schaduwkanten werden niet verhuld. Zo vlak voor vier en vijf mei was het een indrukwekkende ervaring. Na een periode van 70 jaar loop je het risico om te denken dat het allemaal geschiedenis is. Wie loopt dan door de militaire geschiedenis loopt weet dat de oorlog van alle tijden is. Ook daarom geldt dat we onze ogen niet mogen sluiten voor het verleden en waakzaam zijn voor nu en de toekomst.

Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Opdat wij niet vergeten.'

Harry
Geplaatst op: 29-06-2016 07:41 Quote
This is my first visit to this website and I am very happy to read posts from here. The writer has a great knowledge which he shared here with us and it increases my knowledge also.
Buy gymnastic mats from http://gymnasticmatsco.co.uk/
Harry
Geplaatst op: 14-07-2016 10:42 Quote
I am interested in this topic and would like to find out some more information as my friend need information on this topic. Do you have any other articles about this?
Get Pop Display Boxes from http://packagingboxessup...splay-box-printing.html
sheral
Geplaatst op: 10-12-2016 12:45 Quote
You have written on a very good topic. I really liked this. I am book Marking your page for the new interesting blog. Keep share you more blog. Good Work. Keep it up. buy discounted pop display boxes from http://packagingboxessup.../pop-display-boxes.html
Nieuw bericht