Wij zijn er klaar voor!

zaterdag 04 maart 2006 20:55

Vrijdag 3 maart organiseerde PerspectieF (jongeren van de ChristenUnie) een politiek café. Onderling werd goed gedebatteerd over stellingen als ‘Politiek is er vooral voor ouderen’, ‘Werkgelegenheid gaat voor milieu’, ‘Wat doet de politiek voor de jeugd’. Dit leverde via de Lagerhuis-formule erg interessante debatten op.

Afgelopen twee week was het hoogtepunt van de campagne. Alle adressen hebben een flyer in huis met daarin de kernpunten van de ChristenUnie (CU). Deze kernpunten kunnen worden samengevat onder de noemer “Van ik naar samen”. Dit is ook de titel van ons verkiezingsprogramma. Veel zaken uit dit programma hebben we ook voor het voetlicht kunnen brengen tijdens de bustour van zaterdag 25 februari j.l. (fotoverslag) en gisteren tijdens het koffieschenken in Siddeburen . Ook tijdens het debat na de bustour bij de Nachtzusters op het gemeentehuis, tijdens het interview bij RegioFM  en tijdens het interview met het Bokkeblad konden we de belangrijkste zaken van ons verkiezingsprogramma goed bij langs gaan.
 
Vrijdag 3 maart organiseerde PerspectieF (jongeren van de ChristenUnie) een politiek café.  (fotoverslag) Onderling werd goed gedebatteerd over stellingen als ‘Politiek is er vooral voor ouderen’, ‘Werkgelegenheid gaat voor milieu’, ‘Wat doet de politiek voor de jeugd’. Dit leverde via de Lagerhuis-formule erg interessante debatten op. Misschien is het een idee om de donderdagse ‘Wandelgang’ (informeel samenzijn van 19.00 tot 20.00 uur, voorafgaande aan de gemeenteraadsvergadering) zo nu en dan op te leuken met zo’n debat (tussen politiek en burgers, of burgers onderling). Bijvoorbeeld bij een onderwerp waarover de meningen binnen Slochteren over verdeeld zijn.
 
De lijsttrekkers van CDA en de ChristenUnie hebben tussen de Lagerhuisdebatten door ook aan de hand van een vijftal stellingen onderling gedebatteerd. Een heel aardige stelling waarbij het onderscheid tussen het CDA en de ChristenUnie goed uit de verf kwam luidde ‘Het CDA kan beter ADA van Algemeen (in plaats van Christelijk) Democratische Appèl heten’. Tijdens dit debat bleek dat als puntje bij paaltje kwam het CDA in tegenstelling tot de ChristenUnie wel vuile handen wil maken bij bepaalde principes. De avond was verder perfect georganiseerd met goede muziek en knap cabaret van Double G. Iedereen vond de avond voor herhaling vatbaar. Chapeau Perspectief!
 
Het mooiste was nog wel de opkomst. Er was veel belangstelling van (vooral) jong en oud. Er was ook veel betrokkenheid, dit geeft veel vertrouwen voor de toekomst. Je hoort vaak dat de jeugd niet geïnteresseerd is in politiek. Nou deze avond gaf aan dat dit echt onzin is. De avond toonde ook aan dat het verschil maakt op welke christelijke partij je stemt. Daarom stem ChristenUnie, lijst 5, CU op 7 maart 2006. Wij zijn er helemaal klaar voor. Daarvoor hebben achter de schermen ontzettend veel mensen hun werk gedaan. Ook vanaf deze plaats hartelijk dank voor de geweldige inzet.
 
 
Jan Jakob Boersma
Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Wij zijn er klaar voor!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.