Zero tolerance, want wij zijn zo tolerant!

weblogdonderdag 04 augustus 2011 20:00

Je moet er aardig je best voor doen om trending topic te worden op twitter. Maar het is belangenorganisatie COC gelukt. Want een feestje is geen feestje als ook de laatste “weigerambtenaar” niet is weggewerkt. Groningen voldoet in haar dadendrang dan ook graag aan deze eis en werkt daarmee een smetje weg.

Dat laatste kun je opmaken uit berichtgeving in het DvhN. Tijdens het niet zo lang geleden gehouden roze feestje kwam er toch nog een klacht. De stad Groningen kende nog weigeraars. De laatste drie weigerambtenaren worden via een natuurlijk uitsterfbeleid (geen contractverlenging of zwichten) straks bedankt voor bewezen diensten.

Op dit soort momenten is het opvallend dat de zogenaamde verdedigers van de joods-christelijke traditie zwijgen in alle talen. Waar de liberalen op dit soort momenten? Waar de mensen die nog geen week geleden over een artikel van Arie Slob schande spraken omdat hij de positie van trouwambtenaren steeds meer onder druk zag komen te staan. Ik hoor ze niet, en ook in mijn tweetlijn kom ik ze niet tegen. In je partijnaam het bijvoegsel vrijheid gebruiken dekt al lang de lading niet meer.

Slochteren was in 2007 ook in het nieuws als een van de gemeenten met weigerambtenaren. De burgemeester reageerde destijds, terecht, laconiek op alle persaandacht en merkte op dat we in een respectabel lijstje gemeenten stonden. In Slochteren hebben we geen beleid en ik voel er ook helemaal niets voor om dit wel te gaan reglementeren. Volgens mij is er niemand die zijn of haar grote dag geblokkeerd ziet door een ambtenaar die weigert. Wel weet ik dat er zo nu en dan wat druk wordt uitgeoefend. Respect dat je dan blijft staan voor je principes ook wanneer anderen die niet met je delen. Waarom zou je mensen ontslaan die op bijna alle momenten hun werk goed uitoefenen en veel waardering krijgen voor dat wat ze doen. De gemeente Groningen geeft hiermee een erg slecht signaal af en legt een minderheid een andere minderheid haar principes op.  Kijk eens hoe tolerant we zijn, zo tolerant dat we een afwijkende mening niet meer tolereren. Geen wonder dat mensen in het buitenland zich wel eens verbazen over Nederland. Ik kan ze alleen maar gelijk geven. In veel talen is het woord gedogen dan ook niet uitgevonden.

Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Zero tolerance, want wij zijn zo tolerant!'

online_pharmacy
Geplaatst op: 09-04-2017 20:00 Quote
cheap_cialis
Geplaatst op: 08-08-2017 22:18 Quote
Nieuw bericht