Cliffhanger

cliffhanger 610dinsdag 16 februari 2010 08:30

Week 7

Donderdag 18 februari 2010.

Terwijl het in politiek Den Haag stormt maken we ons in Slochteren op voor de laatste reguliere raadsvergadering van deze periode. Toch wel een raar idee dat er straks een aantal mensen na de verkiezingen niet meer terug keert. Er gaat veel ervaring verloren en ook de contacten met een aantal personen zal op een lager pitje komen te staan. Op de agenda veel conformstukken die met een klap van de hamer goedkeuring krijgen. Daarna opnieuw de afgewezen aanvraag voor woningbouw in de omgeving van de molen “Entreprise” in Kolham en een verbeterde versie van het minimabeleid. Over de woningbouw rondom de molen zijn we snel klaar. Er is al jaren een consistente lijn en het is goed en passend om daar aan vast te houden. Dit is nog een herbevestigd in de Visie Slochteren 2020 en in lijn met de wens van de vereniging dorpsbelangen in Kolham. Wat ons betreft had het dan ook zo op de conformlijst gekund. De woordvoeringen van nu voegden, los van een paar rare draaiinkjes niets toe.

Een korte wisseling van gedachten kwam er nog tussen de ChristenUnie en de VVD over het verbeterde minimabeleid. Daarbij mogen ouders met kinderen in de middelbare schoolleeftijd gedurende het verblijf één aanvraag doen voor een PC. Nu kan dat alleen als men naar de brugklas gaat. Daarmee doen we recht aan een bestaand probleem. Voor de ChristenUnie was er een extra reden om voor te zijn. Sinds de Europese aanbesteding van de boeken kiezen veel scholen voor de goedkopere computerversies van de boeken. Dus zal er ook veel via Internet worden gewerkt. Dat vraagt dus om een goede PC. De ChristenUnie is dan ook blij met deze verbetering. Het is niet de enige, maar voor mij wel de meest belangrijke verbetering.

De VVD heeft een pleidooi gehouden om ook oog te hebben voor de ZZP-ers en kleine ondernemers. Daar zullen we het als raad snel over eens zijn. Ook wij hebben daar oog voor. Ook de grenzen van 115% van het minimumloon is arbitrair. Dat is alleen wel de grens die de wetgever heeft aangegeven. En daar kunnen we dan lang en breed over praten, we veranderen er in de gemeente Slochteren niets aan die situatie. Dat had ook bekend kunnen zijn want destijds hebben we echt gekeken hoever we konden gaan. Intensief overleg tussen de ChristenUnie fracties van Hoogezand-Sappemeer en Slochteren hebben er destijds voor gezorgd dat we van de 110% naar 115% zijn gegaan.

O ja, je zou het bijna vergeten vanmorgen hebben we ook nog geslaagde opnames gehad voor Regio FM. Over het uitzendschema houden we u natuurlijk op de hoogte.

Woensdag 17 februari 2010.

Nog twee weken te gaan en de stembusgang wordt geopend. Inmiddels zijn alle partijen op de verkiezingsborden aanwezig zag ik vandaag. ’t Bokkeblad doet goede zaken en dat gun ik Herman Lambeck van harte. Iedere partij had deze editie in een advertentie wel iets te melden. Meestal verbazen me die advertenties niet. Ze passen meestal goed bij te partijen en geven ook aan waar de accenten worden gelegd. Er komt zo langzaamaan ook een tendens van draaimomenten merk ik. Zo komt Gemeentebelangen dit keer met een advertentie over de Visie Slochteren 2020. De Slochtenaren zouden zoveel beter verdienen. De eerlijkheid gebiedt dan ook te zeggen dat ze het daarvoor niet van die partij moeten hebben! Waarom? Heel simpel, omdat deze partij wel de mond vol heeft van de burger moet meedoen, en betrokken worden, en…. maar de daad niet altijd bij het woord voegt. Zo merkte GB raadslid Piet Offens destijds op zijn befaamde weblog op dat hij niet van plan was om zijn keukentafel ter beschikking te stellen voor de keukentafelgesprekken over de visie.

Er werd vooraf wel veel misbaar gemaakt over de visie, maar uiteindelijk stemde Gemeentebelangen net als alle partijen wel in toen diezelfde visie in een speciale raadsvergadering werd besproken en vastgesteld. (raadsstukken) (geluidsbestand) Kortom er wordt nu 180 graden gedraaid door de Visie af te doen als een plan dat slecht is voor de burgers van Slochteren. En dan te bedenken dat men niet zo’n heel erg grote fan is van Wouter Bos!

Vandaag meldt de NOS ook dat de opkomst dit keer wel eens erg laag kon zijn. Het is de vraag of we landelijk gezien de 50% opkomst wel halen. Nu leert de ervaring dat dit soort geluiden altijd naar buiten komt en het achteraf toch nog wel een beetje meeviel. Ik zou het jammer vinden wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van het recht om je stem uit te brengen. We zullen het over twee weken weten.

Dinsdag 16 februari 2010.

Net gehoord dat de avond van de LTO erg goed is verlopen. Ik kon er helaas zelf niet bij zijn. Ouderavonden gaan natuurlijk ook in verkiezingstijd door. En natuurlijk kwam ook daar het gesprek wel eens uit op de politiek. Maar één ding weet ik zeker, ik ben er in geen van de gevallen zelf over begonnen. En de boeren weten natuurlijk heel goed dat hun belangen de afgelopen periode bij de ChristenUnie wethouder in goede handen zijn geweest. Dat hoorde ik dan weer van een boer die ook even op de ouderavond af kwam. Oppositie op dat punt is flink gevoerd, nu het tegendeel nog steeds van kracht is hoor ik er vreemd genoeg niet meer over.

Ik merk trouwens dat het roer bij partijen ineens om gaat. We moeten ineens praten en kennis nemen van elkaar diepere zielenroersels . Ik heb daar niet zoveel mee op. Twee weken voor de stembusgang net doen of er voor die periode niets is geweest en na die periode niets zal zijn ligt mij helemaal niet. Blijkbaar zijn bepaalde partijen erg bang om te worden afgerekend op hun eigen presteren. Op het laatste moment de plooien gladstrijken is volgens mij een nationale politieke sport dat van hoog tot laag wordt beoefend. Plezierig om te lezen dat ook de VVD deze website graag bezoekt. Sterker nog er worden zelfs letterlijk stukken geknipt en geplakt. Alleen de fractie is aangepast. Redelijk bijzonder.

Maandag 15 februari 2010.

André Rouvoet in Hoogezand-Sapppemeer!

Het is definitief ik ben nu echt helemaal fan van André Rouvoet. Gelukkig heeft hij aangegeven nog graag een periode door te gaan. Dus ook nog de kans om op hem te stemmen. Waarom ik zo enthousiast ben? Ik heb hem vandaag tijden het werkbezoek aan Hoogezand-Sappemeer meegemaakt. Eerst bij de ontmoeting met de wethouder. Daar was hij duidelijk geïnteresseerd in de lokale situatie. Vragen waren echt gericht op de kern en uit alles sprak betrokkenheid bij het onderwerp Jeugd & Gezin. Vervolgens werd er een werkbezoek gebracht aan Kinderen Tellen Mee. Een erg goed lopend project waar over de schotten van de hulpverlening heen ieder kind dat opgroeit in een lastige situatie wordt geholpen. Maar ook de ouder(s) niet worden vergeten. Ik was onder de indruk van de moed die de jonge moeders lieten zien. Rouvoet stelde hen erg op hun gemak, toonde betrokkenheid en vroeg ook door. Mooi om te zien dat er meer is dan alleen maar woorden en heel duidelijk ook hart voor de zaak. Kortom erg goed en nuttig om er bij te zijn. Slochteren is natuurlijk niet Hoogezand-Sappemeer, maar dit is wel een voorbeeld waarvan ik denk dat het ook op Slochter schaal goed zou kunnen werken.

Bezoek aan "de Ruitenvelder"

’s Avonds heb ik met bestuurslid Henk Oosterhuis een bezoek gebracht aan het MFC "de Ruitenvelder" in Froombosch. En omdat de ChristenUnie 10 jaar is geworden kwamen we natuurlijk niet met lege handen. Want wie jarig is... trakteert. De situatie daar was me redelijk bekend omdat ik alle ontwikkelingen zeker sinds de BeB van het vorige college goed heb gevolgd. We hebben een erg goed gesprek gehad, waarbij we de insteek van de ChristenUnie denk ik goed naar voren hebben gebracht. Geen loze beloften, maar vanuit een visie op de samenleving ook echt gaan voor gemeenschappelijke voorzieningen. Daar is dan ook ons beleid op ingericht. We investeren in Slochteren in deze collegeperiode in mensen en voorzieningen, en niet in steen. Daar gaan we wat mij betreft ook in de komende periode mee door. Alweer een reden om ChristenUnie te stemmen. 

En natuurlijk was er ook nog de middag van Humanitas. De ChristenUnie stand werd goed bezocht zag ik. Ik ben er kort geweest maar zag enthousiasme en belangstelling. En natuurlijk hoop ik ook dat het door mij met zorg gemaakte presentje werd gewaardeerd. Grote afwezige was D66 die hadden wel de vlag achtergelaten. Erg overtuigd van hun overwinning denk ik!

 Het ChristenUnie team in gesprek met inburgeraars.

 Veel belangstelling bij onze stand.

 

En natuurlijk laten we de mensen net met lege handen gaan.

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht