Uitblazen.

noordzeestrandwoensdag 14 oktober 2009 14:45

Week 43.

Vrijdag 16 oktober 2009.

De vakantie begint voor mij vanmiddag. Ik kijk er naar uit. Ik duik week 44 denk ik maar eens in een weblog stilte. Met draadloos Internet op de vakantiebestemming moet ik nog kijken of dat lukt overigens.......

Donderdag 15 oktober 2009.

Vanmiddag beginnen we op tijd met de commissie financiën. Bij afwezigheid van de vaste voorzitter Willem Reilink mag ik voor het eerst als voorzitter optreden, Ik vond het wel leuk om te doen, maar zit toch liever als actieve deelnemer aan de commissietafel. De woordvoering van de ChristenUnie vindt u natuurlijk ook terug op de website. Zowel bij nieuws als onder de kop fractie.

Na afloop heb ik een goed gesprek gehad met Piet Offens van Gemeentebelangen. Hij had zich gestoord aan de inhoud van de weblog van vorige week. Hij heeft de gelegenheid gehad om zijn idee weer te geven. Ik heb dat van mijn kant gedaan. Voor Piet is belangrijk dat de boeren nu weten waar ze aan toe zijn. Gezien de eerdere uitleg over het zelfde onderwerp ging ik er van uit dat het ook bij andere partijen duidelijk was. Ik was dan ook oprecht verbaasd over het ingezonden stuk in 't Bokkeblad. Piet heeft uitgelegd waarom men het op deze manier heeft aangepakt. Het voert erg ver om daar op in te gaan. Dit weblog is daarvoor ook niet het geëigende middel. De woorden die ik eerder gebruikte, en die ik niet zal herhalen zijn in dat licht te fors. Dat zou heel erg lang de persoonlijke verhoudingen kunnen verstoren. Ik ben daar niet erg voor en datzelfde geldt ook voor Piet. Dan vind je elkaar toch weer op het uitgangspunt dat we uiteindelijk bezig zijn voor de inwoners van de gemeente Slochteren. Iedereen doet dat op zijn manier. Politiek hoef je het dan ook niet altijd eens te zijn met elkaar, daarom zitten we per slot ook bij twee verschillende partijen. Wat mij betreft is de lucht na dit gesprek geklaard en wordt het tijd om weer gewoon verder te gaan. Wat mij betreft blik op de toekomst.

Woensdag 14 oktober 2009.

Veel onderwerpen moeten nog even afgerond worden voor de vakantie. Een leuke daarvan zijn de lesbezoeken die ik op twee scholen af ga leggen om met hen te praten over de kindergemeenteraad. De kindergemeenteraad mag dit jaar praten over het brede onderwerp duurzaamheid. Daar zullen ze denk ik wel even mee moeten stoeien. Maar door er met elkaar over te praten komen we een heel eind. Het is leuk om met deze groep 8 leerlingen in gesprek te zijn. De 'onschuld' die de meeste brugklassers al weer zijn verloren is bij hen nog helemaal aanwezig. Ze zijn erg enthousiast en de meeste leerlingen zien het wel zitten om hun zegje in de kindergemeenteraad te doen. Best knap datje dat op die leeftijd al durft. Zal het dan toch zo zijn dat alle multimediahypes ook hun positieve kanten hebben? Ik denk dat het vast een belangrijke factor is. Het zou mooi zijn als de ouders van de leerlingen net zo onbevangen zouden zijn richting de politiek.

Dinsdag 13 oktober 2009.

Eén van de onderdelen bij de MR is de aparte vergadering als PMR. Alleen met het personeel dus over zaken die voor de leerlingen en de ouders niet van direct belang zijn maar wel besproken moeten worden. Thuis een volle mailbox met een bericht dat me uit heeft gedaagd om nog eens te kijken naar wat er de afgelopen periode heeft gespeeld. Binnenkort zal dat nog wel een vervolg krijgen. Inmiddels heb ik de meest belangrijke feiten erg helder en ook even in de tijd gezet.

Politiek is de woordvoering voor de commissie helemaal klaar. Na een laatste check bij de steunfractie. Goed dat er ook dan wordt meegedacht en er goede argumenten en suggesties komen. Ik ben altijd erg blij met dit positieve meedenken. Daar kom je denk ik ook het verst mee.

Maandag 12 oktober 2009.

Nog een weekje te gaan en we hebben al weer herfstvakantie in de regio Noord. De tijd vanaf het begin van het nieuwe schooljaar is voor mijn gevoel erg snel gegaan. Ik heb er trouwens wel zin in om er een weekje tussenuit te zijn. Even uitwaaien op de Wadden. Heerlijk in deze tijd van het jaar een uitgestorven strand en ik hoop op stormachtig weer. Tot die tijd hebben we nog een weekje te gaan en is er nog genoeg te doen. Onder andere de commissie financiën donderdag. De voorbereiding daarvan is al flink gevorderd. Alle puntjes worden morgen op de spreekwoordelijke i gezet. Ik verwacht een goede bespreking.

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht