Bakzeil.

reddingsboot2maandag 27 oktober 2008 17:15

Week 44 per dag.

Donderdag 30 oktober 2008.

Het raadsdebat voor zover je kon spreken van een debat heeft me behoorlijk geërgerd. Je mag van mij elk standpunt innemen wat je wilt. Je mag overal op tegen zijn. Terechte zorg hebben. Angst hebben voor wat er in de wereld om je heen gebeurt. Maar dan verwacht ik op zijn minst een zinvolle bijdrage als het gaat om alternatieven. Of op zijn minst een poging daartoe. Gisteravond is het CDA wat mij betreft flink door de mand gevallen. Van de niet-college partijen hadden ze naast een zwakke eerste termijn ook nog eens geen enkel alternatief. Ook niet nadat ik daar twee keer om had gevraagd. De eerste keer hadden ze de vraag mogelijk niet gehoord. Er werd ten minste rustig gepraat terwijl anderen aan het woord zijn. Op mijn vraag of er ook geluisterd kon worden kwam de reactie "Ik moet niks." Nee, inderdaad. Maar het getuigd van weinig respect. Zeker voor de huldigers van het adagium fatsoen moet je doen. Ik heb meer respect voor Gerard Renkema, kritisch maar wel realistisch. Daar kunnen de andere niet-collegepartijen iets van leren.

Dinsdag 28 oktober 2008.

De reacties van de politieke partijen in eerste termijn heb ik inmiddels doorgenomen. Die vallen me van een aantal fracties behoorlijk tegen. Weinig alternatieven en al helemaal geen meedenkende houding. De reactie van het college is later op de avond ook al bechikbaar. Ik kan me daar redelijk goed in vinden. of er komende donderdag nog wel iets te bespreken valt is nog te bezien. Volgens mij zijn de stelllingen al betrokken. Beetje jammer? .....Heel erg jammer!

Maandag 27 oktober 2008.

De herfstvakantie zit er weer op. Het is dit keer gebleven bij een paar dagen uitwaaien op Ameland, maar met het mooie weer was het er prima uit te houden. Terug in Slochteren wacht de politieke realiteit. We hebben komende donderdag de begrotingsraad. Er is nog geen meer in Meerstad maar er wordt zeker al drie jaar in de raad bij begrotingen veel over watersport en aanverwante zaken gesproken. De begroting die goed in evenwicht is krijgt opnieuw van een aantal zwartkijkers allerlei doemsenario's mee. Inhoudelijk zal ik donderdag ingaan op een de reacties. Al denk ik dat we met sommige snel klaar zullen zijn. Als je A niet wilt kun je dan ook je B aangeven. Dit goede gebruik in de politiek lijkt in Slochteren niet meer nodig. We zijn gewoon 'teuge', vinden altijd wel een gelegenheidsargument. Het zal je politieke strategie maar zijn!

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht