Samenbindend.

samen-jbmaandag 25 augustus 2008 08:30

Week 35 per dag.

Niels Joostens

Vrijdag 29 augustus 2008.

Het was nuttig en gezellig om vandaag met mede-raadsleden, college en MT op pad te zijn voor de jaarlijkse raadsexcursie. Na een welkom in "zijn" stad door burgemeester Wallage volgt er een duidelijk verhaal over de visie van de stad Groningen ten opzichte van de regio. Anders dan je zou vermoeden is dat niet een van een afhankelijkheidsrelatie. De grenzen die er zijn bestaan inderdaad meer in politiek opzicht dan in de dagelijkse praktijk. Ook ik ga bijna dagelijks gemeentegrenzen over zonder dit te merken. Samen Meerstad ontwikkelen is dus ook samen doen. Daarbij moeten we denk ik soms nog wel wat cynisme wegwerken. Maar dat kan alleen als ze ook echt willen werken en de kans daarop is helaas nihil. Het verdere programma met een bezoek aan hofjes in de stad en daarna aan de voorstelling Go China in het Groninger Museum zorgen voor een afwisselend programma. Tussendoor zijn er goede gesprekken over een groot aantal onderwerpen. Goed om dit te doen met elkaar.

Donderdag 28 augustus 2008.

Dat betekent Gronings ontzet oftewel Bommenberend. De viering van de bevrijding van Groningen onder leiding van Rabenhaupt. Bernard van Galen alias de koedief of de keiendelver vertrekt met stille trom. Deze bisschop uit Munster heeft de strijd verloren. Ik ga dit jaar niet naar het vuurwerk, morgen ben ik wel in de stad te vinden voor een hoop ik plezierige raadsexcursie die naast aangenaam ook nog eens nuttig is. Dat moet gezien het programma wel goed komen denk ik.

Woensdag 27 augustus 2008.

Vandaag heb ik me ingelezen op de mogelijkheden die de raad heeft om onderzoekinstrumenten in te zetten. Via het partijbureau heb ik een aantal concrete vragen uit staan. Ze hebben betrekking op de antwoorden die ik heb ontvangen als resultaat op vragen van de ChristenUnie over doeluitkeringen die vanaf 2004 zijn verstrekt. Nu gaat het nog maar om één concrete situatie maar wie weet is er meer. Ik hoop in de loop van de volgende week antwoord te hebben. Ik ben er nog steeds verbolgen over. na het eerdere ongeloof, dit kon toch niet waar zijn is mijn verbazing alleen maar groter geworden. Ik leg even de linkjes naar posities en standpunten die later door de veroorzakers zelf met veel getrompetter werden geuit. Dat maakt het alleen maar stinkender.

Dinsdag 26 augustus 2008.

Ik heb de vakantie natuurlijk ook gebruikt om flink te lezen. Naast boeken ook de website van de bestuurdersvereniging goed doorgenomen. Daardoor ben ik weer een beetje bij op heel wat gebieden. De komende tijd zal er heel wat leeswerk bijkomen omdat ik een opleiding ga volgen aan de Hogeschool van Utrecht waar de dichtbijzijnde lesplaats voor de Master Aardrijkskunde te vinden is. Ik verwacht dat ik er ook voor het werk in de gemeenteraad erg veel aan zal hebben.

Maandag 25 augustus 2008

Ik ben mooi op tijd klaar vandaag. En zolang het rooster -ik heb zowaar eens een goed rooster!- nog niet is gewijzigd kan ik deze middag dan ook mooi gebruiken voor de politieke werk. Eerst maar eens door de mail en de map losse stukken. Ik lees daarin altijd weer veel goede initiatieven en nuttige tips. In de namiddag is er weer een overleg met de raadswerkgroep jeugdbeleid. Die krijgt eindelijk meer vorm, de blauwdruk lag er overigens al voor de zomer en we hebben ruim tweeënhalf uur alle punten doorgenomen en de puntjes op de i gezet. In de eerstvolgende commisie LWZ zal het plan worden gepresenteerd en zullen de raadsleden ook te horen krijgen welke actieve en interactieve rol er van hen wordt verwacht. Ik heb er in elk geval al erg veel zin in. Naast deze activiteit staat er ook nog een overleg met proffesionals gepland. Ik zal proberen om een Tweede Kamerlid naar Slochteren te krijgen. Bij voorkeur natuurlijk Joël Voordewind die jeugdzaken in zijn takenpakket heeft. Hopelijk hebben ze nog ruimte want ze zijn erg actief in het land op spreekbeurten, politieke cafes en werkbezoeken. Nu alles goed op de rails staat heb ik er alle vertrouwen in dat het helemaal goed komt.

Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Samenbindend.'

Jose Ray
Geplaatst op: 21-03-2024 02:34 Quote
An interactive meeting between council members clearly outlined the city of Groningen's vision for the region. This is truly remarkable information. doodle baseball
Ila
Geplaatst op: 03-04-2024 04:53 Quote
Ik wil ook veel met iedereen delen over mijn ervaringen, maar ik zal eerst ieders verhalen horen. fnf
Craft
Geplaatst op: 04-04-2024 04:49 Quote
The importance of cooperation, Infinite Craft especially in the development of Meerstad, was emphasized.
That's Not My Neighbor
Geplaatst op: 16-04-2024 08:34 Quote
Ik bewonder That's Not My Neighbor hun vastberadenheid om actief betrokken te zijn bij het jeugdbeleid en om samen te werken met andere belanghebbenden, inclusief professionals en zelfs nationale politici.
Nieuw bericht