Eigen inkleuring.

beeldvormingmaandag 26 mei 2008 08:30

Week 22 per dag.

Niels Joostens

Vrijdag 30 mei 2008.

Ik ga weer eens naar het mooie IJsselstadje Kampen. Voor iedere rechtgeaarde artikel-31-er een belangrijke plaats. Met oud studiegenoten even bijpraten met een goed glas bier en daarna uren de tijd om bij een goede tapas herrineringen op te halen, bij te praten en al te filisoferen over de toekomst. Het blijft daarbij wat minder algemeen dan de Visie. Sterker nog de ideeen zijn erg concreet.De laatste trein brengt me weer naar het Noorden. Volgend jaar op herhaling in Groningen stad. 

Donderdag 29 mei 2008.

Vandaag een hele mooie en gedenkwaardige dag voor de gemeente Slochteren. We hebben de gemeentevisie 2020 vastgesteld. Daar is veel aandacht, tijd en creativiteit in gaan zitten. Burgers hebben echt goed en actief bijgedragen. De Visiemarkt was een succes. Ik heb goede gesprekken gevoerd, veel betrokkenheid gehoord van de mensen die de zeepkist hebben bestegen en genoten van de goed georganiseerde bbq. De behandeling van de jaarrekening heeft veel tijd gekost. Uiteindelijk is de jaarrekening goedgekeurd, de bestedingsvoorstellen zijn niet raadsbreed gesteund. Hierin kwam de lijn college en niet-college partijen naar voren. De amendementen die werden ingediend waren erg sympathiek. Ze gaven aandacht aan ook voor de ChristenUnie belangrijke punten. We hebben ook eerder al besluiten genomen waarvoor ook geld nodig is. Het halen van geld uit de bruidschat van OPOS lijkt ons dan ook niet goed. Bij de behandeling van de zomerbrief zal er ongetwijfeld weer meer zicht zijn op besteedbaar geld. Dan is er ook het goede moment om te kijken of er dekking is en waar we die dekking vandaan willen halen. Ik heb gisteren de fractie van Gemeentebelangen een compliment gemaakt over de wijze waarop zij gisteren heeft geopereerd. Het heeft ons denk ik weer dichter bij elkaar gebracht. We gaan daar later ook nog het gesprek over aan. Ik heb er alle vertrouwen in. De PvdA had overigens gisteren nog een mooie freudiaanse verspreking door te stellen dat er sigaren uit eigen doos werden weggegooid. Dit ten aanzien van ons voorstel om net zoals bij de Tsunami ramp ook nu geld te geven voor dit keer de slachtoffers in Birma. Helaas waren zij er niet voor. En ook al begrijp ik de argumentie (het gaat om het geld van de burger) consistent is het gezien het recente verleden niet.

Woensdag 28 mei 2008.

Ik merk dat de batterij een beetje leeg is de laatste tijd. Omdat het er morgen op aan komt doe ik het daarom vandaag rustig aan. Even tijd voor andere dingen en ook even tijd om niks te doen. Nu is nietsdoen niet echt aan mij besteed. Aan het einde van de dag heb ik dus weer veel meer gedaan dan ik mezelf had voorgenomen te doen. Vroeg erin om ook maar weer eens goeduitgerust wakker te worden. Het wil niet echt lukken want ik hoor de hele tijd een vreemd niet thuis te brengen geluid.

Dinsdag 27 mei 2008.

Gisteravond hebben we een goed gesprek gehad met het bestuur van de ChristenUnie. Goed om elkaar zo  nu en dan even te spreken en weer helemaal op de hoogte te zijn. We hebben binnen de fractie een prima samenwerking en dat valt ook anderen op. Ook over de nabije en verdere toekomst is al even nagedacht. Vandaag heb ik me nog kort bezig gehouden met het voorbereiden van de raadsvergadering. Veel voorwerk is natuurlijk al gebeurt bij de commissiebehandeling. Toch luister ik de vergadering nog maar weer eens af. Alles blijkt nog steeds te kloppen met het beeld en de aantekeningen die ik had van de vergadering. 's Avonds volgt de MR vergadering in Delfzijl, het valt me nog mee dat we zo snel klaar zijn want ik ben nog mooi op tijd om Knevel en Van de Brink te kijken. Vooral de kapitein die door de piraten is gegijzeld heeft een goed en mooi verhaal. Leuke afwisseling op Pauw en Witteman.

Maandag 26 mei 2008.

In de vierde klas Havo en VWO moest ik en aantal jaren geleden het begrip beeldvorming uitleggen. Lastig omdat het nogal veel aanvliegroutes kent en het ook nogal afhangt van je eigen point of view. Kortom we hebben allemaal onze eigen kijk op de werkelijkheid. De laatste weken hebben we daar in de gemeenteraad ook weer eens versterkt mee te maken. Of dat erg is? Nee aan de ene kant niet, want elke partij heeft een eigen ideologie en daarmee kijk op de samenleving. Ik kom niet voor niets bij de ChristenUnie uit en niet bij bijvoorbeeld het CDA. De mensen van de Partij van de Arbeid en de VVD kan ik erg waarderen, maar soms staat hun maatschappijvisie mijlenver van mij af. Anderzijds is het antwoord op de vraag is dat erg ja.  Ja, dat is erg  wanneer de beeldvorming zo'n inkleuring krijgt dat het naast eenzijdig ook eentoning en kleurloos wordt. Beeldvorming heeft alles te maken met de zender en met de ontvanger. Wat je uitzendt wordt vertaald door de ontvanger. Of je boodschap dus altijd even duidelijk overkomt hangt af van dat wat je uitzendt en de manier waarop. Daarop krijg je vanzelfsprekend ook reactie. Misschien is het handig om wanneer je jezelf weer eens niet begrepen voelt de "waarom" vraag niet bij de ander maar bij jezelf te leggen. Kies dan eens voor een andere aanvliegroute. Of je daarmee geen afbreuk doet aan de boodschap? Nee, dat hoeft niet. Integendeel zelfs! Hoe minder de ruis op de lijn des te beter komt je boodschap over. Daar gaat het om in de politiek dacht ik.

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht