Hype.

wuppie grootmaandag 03 maart 2008 08:30

Week 10 per dag.

Niels Joostens

Zaterdag 8 maart 2008.

Het weekend gebruik ik dit keer om de stukken voor de commissievergaderingen te lezen. De onderwerpen die op stapel staan spreken me aan. Dit keer doe ik beide commissies omdat Gerrit zijn trouwdag viert en dat is terecht wel een feestje waard. Omdat het weer 's middags niet erg tot de verbeelding spreekt lees ik verder maar wat vakliteratuur geografie en Duits en frobel nog een beetje met het programma waarmee ik woensdag tijdens de cursus kennis heb gemaakt. Ik ben er nog steeds erg enthousiast over.

Vrijdag 7 maart 2008.

Voor mijn gevoel is het nog niet eens zo heel erg lang geleden, maar toch zijn we al weer twee jaar op weg in de nieuwe periode. Twee jaar geleden werden namelijk de verkiezingen voor de nieuwe gemeenteraad gehouden. Voor de ChristenUnie veranderde er toen snel heel erg veel, we kregen er een verantwoordelijkheid en werden onderdeel van de coalitie. Een coalitie met een duidelijk doel, met herkenbaar de inbreng van de ChristenUnie. We kunnen aantonen dat we veel punten uit ons verkiezingsprogramma hebben gerealiseerd. We verantwoorden nu al hoe gemeentelijk beleid terug te vinden is in ons programma. Nu we twee jaar verder zijn merk ik dat verschillen nog steeds worden uitvergroot.  Jammer, want volgens mij hebben we elkaar zeker in een kleinere gemeente als Slochteren keihard nodig. Er komt zeker in de vorm van Meerstad, maar ook in de samenwerking met Hoogezand-Sappemeer en nieuwe wet- en regelgeving heel wat op ons af. Misschien is het goed ons meer op de toekomst te richten en niet in het verleden te blijven hangen. Wij kijken in elk geval met vertrouwen vooruit.

Donderdag 6 maart 2008.

De Visie Slochteren wordt vanavond met de betrokken partijen -stakeholders genoemd- opnieuw verder besproken. Zelf zit ik niet in de begeleidingsgroep vanuit de raad, dus wordt ik via Gerrit op de hoogte gehouden. Ondertussen kunnen we denk ik wel stellen dat de doelstelling die we bij het opstarten van dit traject hadden voor het grootste deel zijn verwezenlijkt. Als ik kijk naar de huiskamergesprekken en naar de discussies op school, de kindergemeenteraad en alle visies die door verenigingen zijn opgestelt kun je denk ik moeilijk blijven volhouden dat het allemaal niet zo veel heeft opgeleverd. Ik ben  nu heel benieuwd naar de verder praktische vertaling en heb begrepen dat er al een soort van blauwdruk klaar ligt. Morgen hoop ik aanwezig te zijn bij de nieuwe gemeentewerf/brandweerkazerne, daar wordt het hoogste punt bereikt.

Woensdag 5 maart 2008.

Vroeg op om op tijd in Leusden te zijn voor een intensieve training. Nu eens niet voor de politiek, want die heb ik altijd netjes in het weekend. Wel om meer zicht te krijgen op hulpmiddelen voor mensen met een leeshandicap. Daar heeft 10% van de Nederlandse bevolking last van terwijl het voor 3,6% echt het functioneren belemmert. Goed om daar rekening mee te houden en van nieuwe techniek gebruik te maken. Met de collega's sluiten we de dag af met een etentje in Groningen. Thuis nog snel even door de post en de digitale brievenbus en ook deze dag is al weer voorbij.

Dinsdag 4 maart 2008

Grote woorden van de politicus die vooral zelf niet teveel aangesproken wil worden en als dat al gebeurt amper zijn fatsoen kan houden. En zelf steeds vaker die fatsoensnormen over gaat. Misschien is het naïef om vooraf al te waarschuwen voor een film waarvan je de inhoud niet kent. Misschien is het nog wel naïever om met de gebeurtenissen in Denemarken over een paar cartoons in het achterhoofd net te doen alsof er niets aan de hand is. Islambashing dient naar mijn idee nergens toe. Wat win je er precies mee, heb je er überhaupt een doel mee? Blijkbaar gaat het daar tegenwoordig niet eens meer om en heiligt ook een niet-doel alle middelen. Hypes hebben gelukkig de eigenschap om voorbij te gaan.

Maandag 3 maart 2008.

Zijn we in Slochteren ook hype gevoelig? Volgens mij valt het mee. We behandelen niet aan de lopende band moties uit andere gemeenten, die ons oproepen om aan een of andere actie mee te doen. Ook valt het nog wel mee met de vragen die voortkomen uit een krantenartikel. Slochteren is wel trendgevoelig. Ook als het om de politiek gaat, we onderscheiden ons zelfs regionaal vaak door ons stemgedrag. Vaak gaat het dan om stemmen aan de rechterflank van het politieke spectrum. Partijen als LPF en PVV deden het in Slochteren in het verleden goed. Zelf ben ik blij dat de ChristenUnie er zichtbaar in is geslaagd om zich uit dat links-rechts keurslijf te onttrekken. Kortom de ideale mix voor onze idealen.

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht