Vissenkom.

vissenkommaandag 18 februari 2008 08:30

Week 8 per dag.

Niels Joostens

Donderdag 21 februari 2008.

Normaal vergaderen we op de laatste donderdag van de maand, maar vanwege de voorjaarsvakantie wordt er tot mijn grote vreugde afgeweken van de normale gang van zaken. Op de vergadering wordt opnieuw weer even stilgestaan bij het onderwerp WGR Meerstad. De ChristenUnie vindt dat de uitgangspunten zoals ze nu staan verwoord de goede richting uitwijzen. Daarna was het vooral veel stemmen om nieuwe voorzitters, vice-voorzitters en een lid van de rekenkamer te kunnen vaststellen en vervolgens benoemen. De aanleiding om daartoe te komen is het wethouderschap van Adri Scheidema. Jammer dat het uiteindelijk veel weg had van prijsschieten. Maar er kon nu na veel overleg wel een lijst met kandidaten worden overhandigd. Zelf ben ik nu vice-voorzitter van de commissies audit en financiën. Bij de directe voorzitterschappen slaan we dit keer een beurt over. 

Woensdag 20 februari 2008.

Toen ik het voor het eerst hoorde heb ik flink gelachen. En omdat ik het later ook van anderen hoorde denk ik dat er in het verhaal vast wel een kern van waarheid zit. Op de elfde van de elfde, in het Noorden beter bekend als Sint Maarten heeft een ondernemer ooit blijk gegeven van creatief ondernemerschap. Het geef mie 'n appel of 'n peer (die cursus Gronings heb ik niet gevolgt, dus alvast excuses voor de mogelijk verkeerde spelling) leverde hen geen vrucht maar een goudvis in een plastic zakje op. Gewapend met dit visje kwam menig kind thuis, -al zullen er ongetwijfeld ook wel een aantal in de sloot of het riool zijn verdwenen-. De dag erna was er in de winkel een ruime sortering te vinden aan vissenkommen, waterplantjes en vissenvoeder. Gouden tijden door de goudvis. De winkel van toen bestaat niet meer er is tegenwoordig wel een dierenzaak in gevestigd. En laten ze daar nu net..... 

Dinsdag 19 februari 2008.

Ben je op dinsdag weer eens vroeg thuis is er geen vragenuurtje op de televisie. Dus maar gewoon weer verder met het werk dat nog moet gebeuren. Ten slotte is het al weer bijna voorjaarsvakantie en ik wil graag zonder het idee van achterstanden van dat weekje genieten. 's Avonds nog even op het gemeentehuis geweest om de map losse stukken door te nemen. Er zitten een paar interessante stukken bij en voor je het weet ben je weer ruim een uur verder. De inhaalslag van vandaag is in ieder geval geslaagd. Heb ik nog even de tijd om de vissenkom schoon te maken. Ik heb wel eens gelezen dat ze een geheugen hebben van drie seconden. Hoe ze dat weer hebben ontdekt is me onbekend. Inmiddels worden de rondjes weer gemaakt in een schone kom.  

Maandag 18 februari 2008.

De vissenkomcommotie over de motie van de Partij voor de Dieren ligt al weer een paar dagen achter ons. Zelfs de beschuldiging van vermeend kiezersbedrog – want met dit doel was de diaree aan moties wel opgezet - kon gemakkelijk worden ontkracht.
De vissenkom deed me wel weer terugdenken aan een mooie vergelijking die ik een aantal jaren geleden hoorde over de 10 geboden. Een goudvis wordt beperkt in zijn vrijheid door de vissenkom, tegelijkertijd is het water dat daarin zit ook de redding voor zijn leven. Je zou van die geboden hetzelfde kunnen zeggen. Ze perken je in, want je mag dingen niet, maar tegelijkertijd zorgen ze er wel voor dat je veilig kunt leven. Veel wetten die we in Nederland hebben zijn er van af geleid. Het zou dus allemaal wel een stuk korter en duidelijker kunnen.

 

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht