Ratrace

ratracenmaandag 03 september 2007 08:30

Week 36.

Wanneer je een tijdje weg bent geweest kom je er achter dat de wereld in een moordend tempo door blijft draaien. Verbazingwekkend hoeveel post en mail je krijgt in een redelijk korte tijd. Vaak kan die ook direct weer de al dan niet digitale prullenmand in omdat het al snel weer verouderd is. En ook het muggeziften lijkt niet te zijn opgehouden. Een nieuwe periode na een tijd van zomerreces breekt weer aan. Ik heb er nu al weer veel zin in. Nu we weer echt gaan beginnen is het ook tijd om de weblogdraad weer op te pakken.

Niels Joostens

Zaterdag 8 september 2007.

De eigenlijke reunie moet nog komen maar vandaag komt een deel van de Malawigangers al bij elkaar. Het is de bedoeling om samen de binnenstad van Utrecht te gaan verkennen vanaf het water. Natuurlijk moet er eerste even een biertje worden gedronken voor we op de waterfiets stappen. Best nog wel inspannend, maar de omgeving is de moeite waard. Utrecht is zeker weten een mooie stad. Leuke terrasjes ook zo aan het water. Al gebied de eerlijkheid me te zeggen dat ik de Grote Markt in Groningen natuurlijk nog leuker vind. Na afloop verorberen we nog een pizza en dan is het al weer tijd om naar het Noorden af te reizen.

Vrijdag 7 september 2007.

Politieke bewustwording begint al op jonge leeftijd en daarmee zit het bij de ChristenUnie wel goed. Ik bezoek een avond van PerspectieF Slochteren die dit keer een bijeenkomst voor jongeren in Hoogezand-Sappemeer hebben georganiseerd. Met een dertigtal bezoekers zit de zaal redelijk vol, later komen er nog zelfs meer mensen bij. De avond heeft naast discussie aan de hand van een aantal stellingen ook een paar keer sketches van de Lama's. Ook wordt er nog een politieke quiz gehouden met vragen over de actuele politiek en de bewindslieden in het vierde kabinet Balkenende. De discussies zijn leuk om te volgen en zorgen ook voor genoeg reacties over en weer. Er wordt afgesloten met een tafelgesprek met als gasten mijn collegaraadslid Meint Dekker en de projectleider van jongeren van Stichting Prisma. Daarin kwam ook mooi naar voren hoe politieke afwegingen worden gemaakt en je dan ook keuzes maakt die niet door iedereen even gewenst worden geacht. Binnenkort zijn de foto's en video's te vinden op deze site en op de site van de ChristenUnie jongeren. http://slochteren.perspectief.nu

Donderdag 6 september 2007.

Het valt me nog niet mee om weer te wennen aan de gewoonte om dagelijks iets te schrijven. Ik zit nog steeds niet helemaal weer in het normale ritme. Van andere projectdeelnemers hoor ik hetzelfde. Vandaag vooral veel vergaderingen gehad en daarna een etentje met een aantal collega's. Het was ontzettend gezellig en het werd dan ook aardig laat. De stukken voor de commissievergadering zijn ook allemaal gepubliceerd. Mooi leeswerk voor in het komende weekend. De hoeveelheid valt me zeker voor na de vakantie best nog wel mee.

Woensdag 5 september 2007.

Proffesionalisering is steeds belangrijker en dat gaat natuurlijk ook de kerkmuren niet voorbij. Op kerkelijk gebied gebeurt er natuurlijk heel erg veel. Je zou bijna denken dat vergaderen daar is uitgevonden. Ook voor jongeren is er veel te doen. Als jeugdleiders gaan we vanavond onder leiding van een ervaringsdeskundige uit Winsum kijken hoe we met behulp van werkvormen de discussies kunnen verbeteren en verdiepen en voor iedereen een manier te vinden om actief mee te doen. Heel erg leuk om daar mee bezig te zijn en natuurlijk nog leuker om straks toe te passen in de werkelijkheid. Weer een hoop geleerd vanavond.

Dinsdag 4 september 2007.

Niet veel bijzonders vandaag. Post, post en nog meer post ligt te wachten in mijn postvak in Delfzijl. Daarna nog even de afspraken voor de MR voor het komend jaar regelen en weer snel door naar de andere locatie. 's Avonds lees ik alvast een deel van de stukken die naar ik verwacht worden behandeld in de commissievergadering. Ook die gaan volgende week weer beginnen. 

Maandag 3 september 2007.

De eerste reguliere werkweek want ik heb me de afgelopen week vooral bezig gehouden met de introductie voor de nieuwe brugklasleerlingen. Ik heb een topklasje! Mijn ritme is nog niet helemaal afgesteld op normaal schema. Ik breng nog even een bezoek aan het gemeentehuis om de map met losse stukken door te nemen. Als ik daar mee bezig ben en tussendoor nog wat mail beantwoord word ik opgehaald voor een vergadering over de kindergemeenteraad. Dat is waar ook! De bespreking gaat erg snel en ik verwacht dan ook dat we over twee weken spijkers met koppen kunnen slaan. Onderwerp wordt de 'Visie Slochteren 2020.' Maar hoe breng je dat aan 11-12 jarigen? Daar heb ik al wel een paar ideeën voor die ik eerst nog eens verder uit wil werken. Eind november is het zover en kunnen we opnieuw een kindergemeenteraad houden. Ik ben heel erg benieuwd!

Zonsdag 2 september 2007.

Vandaag kerken in de eigen gemeente en dat is toch wel een tikje anders dan in Malawi. Hier geen prachtig kwartet dat de zang ondersteunt, maar een orgel waarvan de registers gelukkig goed open kunnen. Zo wordt er wereldwijd ieder op zijn eigen manier gezongen tot lof van God. Ik ben nog steeds geraakt door het enorme vertrouwen van de Malawianen. Daar kunnen wij nog veel van leren. Verder gebruik ik deze dag ook eens letterlijk als rustdag want ik merk dat ik nog steeds niet helemaal weer gewend ben. Lekker rustig lezen en wat muziek luisterend kom ik de dag prima door. De foto's van de overige deelnemers zijn bijna allemaal al op de site gezet. Zo reis ik heerlijk even terug in de tijd.

Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Ratrace'

cheap jordans
Geplaatst op: 17-10-2014 19:50 Quote
Some owners looking for small novelty pets later abandon their porkers, who are sensitive homebodies and suffer separation anxiety.
cheap jordans http://www.streamingteac...mage.php?cheap-jordans/
air jordan
Geplaatst op: 17-10-2014 19:50 Quote
We made some adjustments (in the second half) and didn't make many mistakes. We had to stop beating ourselves, Romo told reporters.
air jordan http://www.lakeinterloch...om/help.php?air-jordan/
hogan outlet
Geplaatst op: 18-10-2014 16:37 Quote
I possess study some good items the following. Certainly well worth saving intended for returning to. My spouse and i question the amount of efforts you put to produce such a amazing beneficial site.
hogan outlet http://www.gourmet-bg.it/hogan/
woolrich outlet
Geplaatst op: 18-10-2014 16:37 Quote
Hey, after updating to help iOS several. a few. one particular, I came across the actual digital camera spin is definitely unfilled, it will be loading... ' eternally whilst attempting to signific pictures.
woolrich outlet http://hotelristorantegirasole.com/woolrich/
barbour jacket
Geplaatst op: 18-10-2014 16:40 Quote
Properly apple ipad can be a fancy device nevertheless. Although truthfully only a waste material of cash <br />. -= NpXp's previous weblog... How To not Acquire Forbidden Through Yahoo Adsense =-.
barbour jacket http://www.guilhermo.com/barbour/
meizitang soft gel
Geplaatst op: 18-10-2014 16:40 Quote
Hmmm... I think you actually have missed the purpose associated with our post (or I actually don't make the purpose crystal clear which is possibly considerably more likely)
meizitang soft gel http://thegallahergroup.com/meizitang/
Nieuw bericht