Nat zand

nat zandmaandag 28 mei 2007 08:30

Week 22 per dag.

Niels Joostens

Nat zand, een boodschap geschreven. Zichtbaar voor heel even, voor het wordt verzwolgen door de vloed en weer verdwijnt. 

Zaterdag 2 juni 2007.

Het is me gelukt om al het examenwerk af te ronden. Het was weer een hele kluif en er zitten weer de nodige uren werk in. Laat de norm nu dus maar komen en dan weten we welke eindcijfers er uit zullen rollen. Vanuit de landelijke examenbespreking krijg ik nog een overzicht met antwoorden die ik op vakinhoudelijke gronden toch goed mag rekeken. Dat scheelt al snel weer een aantal puntjes. In de middag ga ik er nog even tussenuit om een aantal boeken en CD's aan te schaffen en dan kan wat mij betreft het weekend beginnen. Even opladen voor een nieuwe week waarin we op donderdag in de commissie financiën de zomerbrief van het college bespreken. De stukken daarvoor zijn al uit de printer gerold en mogen nog even in het bakje blijven liggen.

Vrijdag 1 juni 2007.

Het begin van een nieuwe maand luidt ook het de laatste maand van het schooljaar in. Want we hebben vroeg vakantie dit jaar in het Noorden. Een spannende tijd voor sommige leerlingen die toch nog even aan een eindsprintje moeten beginnen om met een goed gevoel de vakantie in te gaan. Sommige maken het voor zichzelf altijd weer spannend tot de laatste dag. Wanneer ik 's avonds thuis kom bedenk ik me dat het de laatste soosavond voor de jongere jeugd is. Hun country en westernavond mag ik als leider natuurlijk niet missen. Er wordt hard gestreden om de eer bij verschillende spelletjes. Er is zelfs iemand die het volhoud om vijf minuten te blijven hangen aan een spijkerbroek. Dat doe ik hem niet na. De groep die ik dit jaar had gaat door en ik mag zelf met een nieuwe jaargang beginnen. Hopelijk net zo'n leuke groep als dit jaar.   

Donderdag 31 mei 2007.

De dagen lijken deze maand met dubbele snelheid voorbij te zijn gegaan. En ook deze laatste dag wordt dan ook weer tot op de laatste minuut besteed. Aan het eind van de avond tolt mijn hoofd van alle informatie die ik heb gekregen. Zelfs het bijwerken van de weblog moet daar maar even voor wijken. Ik ben blij dat het morgen even wat rustiger is.

Woensdag 30 mei 2007.

Vandaag opnieuw een gastles over het werk van de gemeenteraad en ook dit keer is er weer veel te weinig tijd. Maar de belangrijkste zaken zijn in ieder geval wel behandeld. De leerlingen zijn enthousiast aan het werk en hebben ook deze keer weer goede vragen voor ons. De rest van de namiddag bereid ik me voor op de vergaderingen waarbij ik morgen aanwezig mag zijn. En dan zijn er natuurlijk ook nog de examens die ik vandaag voor een deel na heb kunnen kijken. Drukke tijd dus, en ik ben daarom ook blij dat er voor morgen geen raadsvergadering staat gepland. 's Avonds heb ik nog wel even tijd gemaakt voor een familiebezoek.

Dinsdag 29 mei 2007.

De dag van de waarheid voor mijn hoofdvak, want daarin wordt vandaag het examen afgenomen. De vragen waren best aardig, maar af en toe zaten er de nodige addertjes onder het gras en die heeft vast niet iedereen ontdekt. Er stond zelfs een regelrechte fout in het examen. Gegarandeerde punten dus, ten minste dat is gebruikelijk. 's Avonds worden we als raad in aanwezigheid van onze collega's uit de stad en de nieuwe statenleden bijgepraat over Meerstad. Niet heel erg veel nieuws sinds de laatste voorlichtingsronde. Het bureau Meerstad zegt alles te doen aan goede communicatie. Klinkt goed, maar het is erg moeilijk te controleren. Uiteindelijk is dat iets wat wordt bepaalt door de inwoners van het gebied. Communicatie lijkt me in het hele proces een heel belangrijke zo niet de belangrijkste peiler. En zo was er voor ik er erg in had alweer een avond voorbij. Wel belangrijk dat we allemaal weer even op dezelfde startpositie zitten.

Maandag 28 mei 2007.

Vrij vandaag en heerlijk niets te doen. Lang kan ik er niet van genieten want morgen volgt er een examen dat ik na moet gaan kijken. Maar natuurlijk niet voordat we het examen goed hebben besproken met de collega's in de provincie. Morgenavond hebben we een ontmoeting met raadsleden en statenleden uit Groningen en worden we door het Bureau Meerstad weer op te hoogte gebracht van de belangrijkste ontwikkelingen. Echt een project waar je continu volop aandacht voor moet hebben anders heb je het idee dat het je boven het hoofd gaat groeien. Kunnen we direct even overleggen wanneer we met onze partijcollega's in de raad en staten van Groningen om de tafel gaan zitten voor een goed gesprek en overleg. Met Hoogezand hebben we al eens een goed gesprek gehad. Tijd om ook de banden met de anderen aan te halen.    

Zondag 27 mei 2007.

Vandaag is het eerste Pinksterdag. Tijdens het jeugdkamp hebben we het ook al eens een keer gehad over onderwerpen die te maken hebben met Pinksteren. Eén keer hebben we dat gedaan met behulp van een simpele quote van Visje. Visje is het christelijke broertje/zusje van Loesje en zet sommige zaken soms heel goed en scherp neer. De bij Pinksteren passende tekst wil ik u niet onthouden.

"God is niet dood. Hij heeft alleen de Geest gegeven." Denk daar maar eens over na!

 

Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Nat zand'

Akash Singh
Geplaatst op: 11-03-2016 11:06 Quote
Akash Singh
Geplaatst op: 11-03-2016 11:06 Quote
Nieuw bericht