(Ob)server

observermaandag 23 april 2007 07:30

Week 17 per dag

Niels Joostens

Vrijdag 27 april 2007.

Ondanks de vakantie ben ik vanmorgen toch nog op school voor het afhandelen van belangrijke zaken die anders erg lang zouden moeten wachten omdat ik na de vakantie eerst nog een week met de derde klas in Parijs ben. Nog even langs het gemeentehuis om een exemplaar van de jaarrekening te bemachtigen en ik ben helemaal klaar voor een heerlijk weekend op Ameland. Even bijtanken voor de laatste loodjes van dit schooljaar en het lezen van iets anders dan stukken van het gemeentehuis. Alhoewel ik natuurlijk wel een poging ga wagen om de jaarrekening door te nemen. Nu eerst maar eens inpakken en dan ... wegwezen!

Donderdag 26 april 2007.

De laatste lesdag voor de meivakantie en voor de examenkandidaten de laatste dag voor de examens. Dat betekend dat er vandaag een stuntdag wordt gehouden. Donderdag ben ik normaal alleen maar in Delfzijl, maar aan het speciale verzoek om toch aanwezig te zijn geef ik natuurlijk graag gehoor. Ik heb alleen wel zolang gewacht met de bevestiging dat de kans te worden 'gepakt' zo klein mogelijk is. Het programma dat ons wordt geboden is de moeite waard. Alleen die vladouche had van mij niet zonodig gehoeven. De aansluitende commissie en raad geven niet erg veel dat vermelding behoeft. We zijn snel klaar en ik heb eindelijk weer een avond waarop ik niets hoef.

Woensdag 25 april 2007.

Morgen hebben we niet alleen een raadsvergadering maar ook een bijeenkomst van de auditcommissie. Daarin zal de accountant met ons in gesprek gaan over zijn bevindingen bij de controle. we weten al dat het is gelukt om een goedkeurende verklaring te krijgen. De doelstelling van het colleeg is dus geslaagd. Voor de ambtenaren en het College zijn complimenten dus zeker op zijn plaats. Verder roepende stukken mede vanwege de onderliggende stukken weinig vragen op.

Dinsdag 24 april 2007.

Op uitnodinging van de Stichting Woningbouw Slochteren (SWS) komen we in Boei 12 samen voor een presentatie over hun werkzaamheden en projecten. het verhaal steekt goed in elkaar en geeft een goed beeld van wat er allemaal aan woningbouw in de gemeente wordt gedaan. Om te kijken hoe het er nu allemaal uit ziet hebben we een rondrit gemaakt door de gemeente. Veel goed werk dus door deze stichting en terecht dat de relatie met het gemeentebestuur daarom ook wordt versterkt. Na afloop richting Siddeburen voor de lokale derby tussen VV Siddeburen en SGV Schildwolde. In beide teams zitten de nodige leerlingen. vandaar dat ik de gewetensvraag maar onbeantwoord laat. 

Maandag 23 april 2007.

In een verfrissend buitje fiets ik naar het dorp Overschild waar we in 'De Pompel' fractievergadering hebben. De punten voor de komende raadsvergadering worden allemaal afgewerkt en hebben niet zo heel erg veel bespreking nodig. Maar het is toch goed dat we ook in dit dorp ons gezicht hebben laten zien. Het is zelfs al redelijk laat wanneer ik weer naar huis ga. Onderweg kom ik nog een familie vos tegen, leuke diertjes dat jonge spul. Nu maar hopen dat ze straks niet al te veel belangstelling gaan vertonen voor de kippen van de inwoners van het buitengebied.

Zondag 22 april 2007.

Wat een fantastisch weekend! En dan heb ik het niet over het weer, hoewel ook dat wel goed zat. De reden van een bijzonder geslaagd weekend zit hem in iets anders. In Dalfsen werd namelijk dit weekend een startbijeenkomst gehouden voor de projecten die in de zomer worden uitgevoerd in de derde wereld. Ook een eerste kennismaking met de groep die naar Malawi zal gaan. En om direct maar met dat laatste te beginnen; de groep bevalt me wel. In het begin is het toch nog allemaal wel een beetje onwennig en ik ben nu eenmaal een observator. Eerst maar eens kijken hoe alles zich gaat setten. Observeren past taalkundig ook goed bij het thema van deze dagen: servant identity. Een dienende houding en van daaruit niet stil blijven staan maar aan het werk. Misschien is dat ook een hele goede vertaalslag voor de politiek. Beter dan het voeren van achterhoedegevechten. Met een verrekijker kijken naar een ander kan in de beleving wel een heel gedetaileerd beeld opleveren. Maar het zorgt, -en dit keer zelfs letterlijk- ook voor tunnelvisie. Ik merk dat ik me dat ook zelf steeds weer voor ogen moet houden. Ondertussen ben ik me er ook goed van bewust dat het allemaal part of the game is, het hoort er een beetje bij.  We staan aan het begin van een nieuwe week. Op maandag hebben we de fractievergadering dit keer in Overschild. Donderdag is er de wandelgang waarin we worden geïnformeerd over het werk van de VVV en van de voetbalvereniging in Siddeburen. Daarna hebben we de raadsvergadering met alleen maar conformstukken. Mogelijk dat we toch nog zullen vragen een agendapunt ter bespreking vrij te gegeven, en anders zijn we mooi op tijd klaar. En dan begint de meivakantie pas echt.   

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht