Advent.

kerstmaandag 18 december 2006 08:30

Week 51 per dag.

Niels Joostens
Zaterdag 23 december 2006.

Het is gisteravond een beetje laat geworden en daarom ook vanmorgen niet meer zo heel erg vroeg als ik wakker word. Heerlijk zo'n vakantiegevoel! En dat hoop ik nu ook echt eens helemaal tot het eind vol te houden. Dat is me in de loop van de dag trouwens al niet meer gelukt. Er moet nog van alles gebeuren en daarom doe ik dat liever direct dan dat ik er pas op het allerlaatste mee begin. Trouwens direct mijn voornemen voor het nieuwe jaar. Het is nog een beetje vroeg maar vanavond heb ik al een kerstnachtsamenkomst bijgewoond. Normaal zou dat pas morgen zijn, maar dan is het zondag en mogelijk vind ik dat na twee diensten in het teken van kerst iets teveel van het goede. Misschien ook wel niet en dan bezoek ik de dienst in de Martinikerk.

Vrijdag 22 december 2006.

Er zijn dagen die erg veel contrast kennen. Zo ook vandaag. In de morgen ben ik te vinden in de sporthal en voetbal zelf in het laatste potje tegen de leerlingen mee. Geheel tot onze eigen verbazing winnen we ook nog van ze. Gelukkig wel want zo zijn we er na Nieuwjaar weer mooi vanaf. Later op de dag is er het eindejaarsfeest van het gemeentehuis. En na al dat bewegen van vanmorgen voel ik er weinig voor om op de beats van de 60-ties en 70-ties te bewegen. Dat laat ik dan ook met graagte aan anderen over. De sketches die tussendoor weden opgevoerd waren erg geslaagd. Vooral het college heeft een knappe prestatie neergezet. Maar zeker het improvisatietalent van Abel Nieveen en Adrie Scheidema was erg vermakelijk. Raad en college werden even mooi weggezet. Kortom een geslaagde avond.

Donderdag 21 december 2006.

De laatste raadsvergadering van het jaar. Maar voor het zover is heb ik nog erg veel te doen. Zoals de ‘Alles is anders dag.’ Van te voren had ik geen idee wat ik moest verwachten. Het enige wat ik ’s morgens krijg te horen is dat ik me mag gaan bezig houden met het begeleiden van een graffitiartist. Best leuk om daarmee bezig te zijn. Alleen niet te hopen dat het aanzet tot het besmeuren van de openbare ruimte want ook hierbij geldt dat het snel een rommeltje wordt. Nog even snel naar het centrum van Delfzijl, maar helaas dat ligt voor een groot deel plat tussen de middag. Dan maar door naar Siddeburen, want ik wil de kerstbijeenkomst met de leerlingen niet missen. Daarna door naar de stad Groningen om nog even het een en ander in te slaan. Ik sla een hele lading CD’s in die passen bij deze tijd van het jaar en heb dan ook de hele dag de CD-speler binnen handbereik. De raadsvergadering is ultra kort en daar ben ik ook wel blij om. Wat opmerkingen over de auditcommissie – terecht en hopelijk binnenkort niet meer nodig- en we rollen voor wat betreft de raad in 2007 weer binnen.

Woensdag 20 december 2006.

Tegen de middag hop ik nog even voorbij het gemeentehuis. Ik wil daar nog eens door de map met losse stukken bladeren. Er zit voldoende informatie in. Onder andere een hele reeks moties van andere gemeenten die vragen om onze ondersteuning daarvan. Niet echt gebruikelijk in de gemeente Slochteren om dit te steunen. Van andere gemeenten weet ik dat het met de regelmaat van de klok gebeurt. Verder check ik nog even of de voorgestelde wijzigingen in de documenten van de auditcommissie zijn doorgevoerd. Dat laatste blijkt het geval zodat ik weer tevreden kan zijn.

Dinsdag 19 december 2006.

Steeds meer zaken doe je voor het laatst dit jaar. Zo ook vanavond, voor het laatst in 2006 een fractievergadering. Wat kan er veel veranderen in een jaar tijd. Vorig jaar nog in de fractie als ondersteuning en nu al weer ruim een half jaar namens de ChristenUnie in de raad. Vertegenwoordigd in het College met een prima wethouder. Veel om dankbaar voor te zijn. Zelfs op landelijk niveau doen we nu volop mee in de besprekingen die moeten leiden tot de vorming van een nieuw kabinet. Veel om dankbaar voor te zijn. Als christen weet je gelukkig altijd naar wie je die dankbaarheid  mag uitspreken. Zelfs de karikaturen van de ChristenUnie zijn verdwenen. In de discussie over een boycot van de koopzondag voorafgaand aan de kerst, die onze collega's in de stad hebben aangezwengeld is opvallend veel bijval. En zelfs van NOVA is Elske ter Veld van de PvdA opvallend positief en pareert ze de insinuaties die door de presentatrice worden gemaakt.

Maandag 18 december 2006.

Alweer de laatste werkweek van het jaar 2006. Nouja van het echte werk komt deze week niet zo erg veel. Want de laatste twee werkdagen worden besteed aan de kerstviering en de sportdag. Wat dat laatste betreft het kan maar zo zijn dat ik er na vrijdag wat moeilijker bij loop. Dan ben ik iets te enthousiast geweest. Vandaag ben ik door een uitvoering voor de brugklas en de toetsweek in de bovenbouw eerder klaar dan gebruikelijk. Dat geeft me mooi even de gelegenheid om wat achterstallig werk te verrichten. Morgen maak ik die uren ook direct al weer goed want ik val twee uren Duits in. s'Avonds bekijk ik het enige bespreekpunt voor komende donderdag op de raadsvergadering. Wat mij betreft hoeft daar niet erg lang meer bij worden stil gestaan. Tijd voor de weekendkranten die ik nog niet helemaal heb gelezen. Ik begin met het Friesch Dagblad. Naar mijn idee de enige krant die het nieuws nog brengt zoals ik het graag zie. Niet hyperig en goed onderbouwd in redactionele stukken en achtergronden.

Zondag 17 december 2006.


Vandaag een zondag die ik probeer zoveel mogelijk te gebruiken voor het doel waarvoor ze er is, als rustdag. Dat thema rust is ook het oderwerp dat we vanavond bespreken met de jeugdvereniging. Opvallend is hoe jongeren zich hier openstellen voor heel indringende vragen. We bekijken een DVD die behoorlijk confronterend is en in de bespreking komt dat ook wel naar voren. Eerder die middag en een deel van de avond ben ik te gast in de kerk van Froombosch. Nog niet eerder ben ik door een leerling uitgenodigd om een dienst te bezoeken en ik ga er dan ook graag op in. Opvallend is voor mij in elk geval dat er geen enkel verschil is met een kerstviering in mijn eigen kerkelijke gemeente. Alleen is het er veel kleiner en dat heeft voor mijn gevoel een enorme meerwaarde.
Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht