De onderstroom.

onderstroommaandag 27 november 2006 08:30

Week 48 per dag.

Zaterdag 2 december 2006.

De gemeente Winsum is volgens mij in trek want voor de tweede keer in een half jaar tijd help ik iemand verhuizen van Slochteren naar een plaats in deze gemeente. Verbazingwekkend dat er altijd weer zoveel in een huis kan staan. Maar het is gelukt om alles in een paar uurtjes tijd helemaal om te batterijen. Ook dit keer staat de wasmachine weer op de tweede verdieping. Dat zou echt verboden moeten worden. Maar goed het luie zweet is er in elk geval weer uit, en het is goedkoper dan de sportschool. Bij terugkomst thuis een flinke stapel post van het gemeentehuis voornamelijk over Meerstad. Maar mijn aandacht gaat meer uit naar de enveloppe die "Het afzien van 2006" bevat. Leuke manier om het jaar nog weer eens aan me voorbij te laten komen.

Vrijdag 1 december 2006.

Vanavond kom ik tot mijn grote plezier in het bezit van oud materiaal over de verkiezingen in de gemeente Slochteren over een flink aantal perioden. Daarbij ook een overzicht van de ontwikkeling van de voorlopers van de ChristenUnie in de hele provincie. Opvallend is allereerst hoeveel gemeenten er in de loop van de tijd zijn opgegaan in grotere gehelen. Ik zal de informatie voor de gemeente Slochteren bewerken en toegankelijk maken voor iedereen die het leuk vindt om alles nog eens na te lezen.

Donderdag 30 november 2006.

Ik krijg vandaag de vraag waarom de kop van deze weblog dit keer 'De Onderstroom' is. De titel afkomstig van een liedje van Stef Bos. De tekst daarvan luidt als volgt:

De golven zijn de dagen
De dagen van het jaar
Het lijkt of zij vertellen
Hoe het ons vergaat

Maar de onderstroom
Die niemand ziet
Bepaalt de richting
Op elk gebied


Waarom ik het als kopje heb willen gebruiken deze week? Soms heb ik het idee sturing te hebben op zaken. Dat is gelukkig meestal ook wel zo. Ten minste dat idee geef ik mezelf. Dat is ook wel zo geruststellend. Maar vaak blijkt dat achteraf ook weer niet helemaal zo. Wat voorspelbaar lijkt is het achteraf helemaal weer niet en wordt beïnvloed door alles wat op de achtergrond speelt. Zaken waarvan de invloed achteraf veel groter is dan je eerst zou vermoeden.

Woensdag 29 november 2006.
De boeken kunnen eerst even de kast in, want daar kom ik vandaag en de rest van de week niet meer aan toe. Maar er zit wel weer mooi materiaal bij. Het lijstje waar ik het al over had is in ieder geval weer een beetje korter geworden dan eerst het geval was. Vanavond het ouderspreekuur met opvallend weinig gesprekken. Van de drie blijven er uiteindelijk maar twee over. Ik lees me nog even in op de stukken voor de MR vergadering van morgenavond. En ben ook wel heel benieuwd naar de uitkomsten van het gesprek dat er tussen de clienten van de aankomende WMO komt. Daar laat ik me dan volgende week wel over informeren. In ieder geval voor de commissievergadering van komende donderdag.
 
Dinsdag 28 november 2006.

Heerlijk zo'n kort dagje op school. Vroeg vrij en daarom alle tijd voor zaken die nog zijn blijven liggen de afgelopen week. Morgen eindelijk eens naar de stad. Dat was ik ook al een aantal weken van plan. Het lijstje met te bestellen boeken maar eens een beetje korter maken. Dat wordt weer een middag doorbrengen bij  Scholtens Wristers. Ik kan me wel een mindere besteding van tijd voorstellen.

Maandag 27 november 2006.

Vandaag een leesdag voor allerlei stukken. Ze zijn bedoeld om me in te lezen in onderwerpen die gemeentelijk spelen en speelden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. In het Friesch Dagblad stonden bij een artikel en de daarbij behorende bijlage een aantal boeken en tijdschriften genoemd die me op dat onderwerp en de besluitvorming daarover goed kunnen helpen. Op het intranet van de landelijke partij wordt er ook de nodige aandacht aan besteed. Helaas kan ik komende donderdag niet aanwezig zijn bij de discussiebijeenkomst over het bestedingenboek etc. Dit keer gaat het werk als secretaris van de MR even voor. De discussie over de Visie Slochteren barst op allerlei fora in volle hevigheid los. Ik krijg van een  betrokkene een heel keurig mailtje. Daarbij de uitnodiging om eens over en weer de standpunten en vooral ook de argumentatie daarvan uit te wisselen. Ik ga graag in op die uitnodiging. Dat zal volgende week zijn beslag krijgen als het aan mij ligt. Dat lijkt me beter dan over en weer op websites standpunten uit te wisselen. De kans op verkeerd begrepen worden en conclusies daaruit is dan ook veel groter. Ik bestel bij Van Gorcum pers nog een aantal boeken over dit onderwerp. Door de toegenomen belangstelling, is het platteland weer helemaal in. Dat is in het aantal publicaties hierover ook te merken. In het tijdschrift voor economische en sociale geografie zijn hierover al een aantal aardige stukken verschenen. Vooral de paradox van de plattelandsidentiteit is een onderwerp dat me daarin ontzettend boeit.

Zondag 26 november 2006.

Just an ordinary sunday of toch weer niet. Want de week begint zoals hij zo vaak begint en dat bevalt me eigenlijk atijd wel. Twee diensten met als toef ook nog eens een zangdienst waarvan ik in ieder geval wel kan genieten. Is dat het dan? Is alles dan zo simpel en gemakkelijk? Ik weet zeker van niet. Maar de neiging tot sleur zit nu eenmaal altijd in vaste patronen die ingesleten kunnen raken. Soms sta je nergens meer verwonderd van te kijken omdat alles zo gewoon is geworden. Gelukkig krijg je dan af en toe een mailtje dat je raakt vooral omdat het zo heel erg simpel is. Een korte boodschap een kleine overdenking waarmee je weer even vooruit kunt. Vandaag is dat een boodschap die is verpakt in een PowerPoint presentatie. Een hele mooie songstekst ondersteund door goede muziek met en boodschap die iedere christen aan zal spreken. ''Zie ik ben met u al de dagen tot aan de voleinding van de wereld" Matteüs 28: 20. Prima tekst om de week mee in te gaan.
Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht