Must be the money.

cijfersmaandag 13 november 2006 08:30

Week 46 per dag.

Zaterdag 18 november 2006.

De laatste zaterdag voor de verkiezingen wordt effectief besteed met het voeren van campagne. Ook deze keer weer met de enthousiaste hulp van PerspectieF. Voor ik me in de middag op de campagne stort ben ik eerst weer evetjes aanwezig op het voetbalveld. Omdat ik in de rust even naar de bakker ga en daarna nog even met een aantal mensen praat mis ik het begin van de tweede helft. Ik moet er altijd even aan wennen dat er bij de wedstrijd wordt gewisseld van doel. Daardoor ga ik nietsvermoedend tussen de aanmoediging van de tegenstander staan. Het levert in elk geval wel een grappig moment op. Snel weer naar het goede kamp dus. De campagne van vanmiddag verloopt verder prima en we hebben weinig te duchten van onze PvdA concurrenten, die ook aanwezig zijn. Het wordt een soort politieke markt en dat is best gezellig. De gesprekken zijn over het algemeen erg positief. Af en toe geeft zelfs een verstokte stemmer van een andere partij toe deze keer op André Rouvoet te willen stemmen. Nu eerst maar eens een kopje ChristenUnie koffie drinken. De laatste pad want er was veel belangstelling voor.

Vrijdag 17 november 2006.

Eerst wel weer genoeg gedaan voor deze week. Zonet de vereniging gegeven en daarbij weer heel erg goed en leuk kunnen praten over wat hen bezig houdt in de kerk, de veranderingen en hoe ze daar zelf over denken. Er wordt opvallend goed gediscussieerd met gebruik van goede argumenten. Morgen wil ik nog een tijdje campagne voeren voor de verkiezingen van aanstaande woensdag. André Rouvoet heeft het wat mij betreft verdiend. In mijn omgeving hoor ik steeds meer mensen positief over de ChristenUnie. Nog eventjes een voetbalwedstrijdbekijken. En dan ga maar weer eens opmaken voor een nieuwe week waarvan na vandaag ook de allerlaatste avond al weer is ingevuld. Maandag hoop ik in Amersfoort aanwezig te kunnen zijn bij de afsluiting van de campagne. Dinsdag fractie, woensdag uitslagenavond, donderdag gemeenteraad en vrijdag de actie van de vereniging. Week 47 wordt druk!

Donderdag 16 november 2006.

Een lange dag voor de boeg. Want je weet het maar nooit met een begroting, zeker wanneer er een motie komt kan er dan nog een spannende avond volgen. Met de voorbereiding op de avond is het trouwens dik in orde. Vooraf het begrotingsdiner, alhoewel daarbij de opmerking werd gemaakt dat het via een begrotingschinees nu een begrotingspatat is geworden. Prima, want zo luxe hoeft het van mij allemaal niet. De behandeling verloopt daarna voorspoedig met een mix van wensen, vragen en af en toe een humoristische noot tussendoor. Echt spannend wordt het niet. En vanwege het gezellige napraten wordt het toch nog redelijk laat.

Woensdag 15 november 2006.

Vandaag even over de grub geweest voor een bezoek aan onze buurprovincie Fryslân. Eventjes terug op de school waar ik erg goede herinneringen aan bewaar. Best weer eens goed om met oud collega's en leerlingen te praten. Helaas moet ik al weer redelijk op tijd weg omdat de rapportvergadering later op de middag natuurlijk wel weer moet worden bezocht. Uiteindelijk wordt het vanwege een ongeval vlak voor het Julianaplein toch nog later dan de bedoeling was. Ondertussen heb ik nog een hap en een snap van het Eén Vandaag Erasmus debat meegekregen. Niet erg opzienbarend en ook niet zo heel erg spannend. Wel opvallend dat Femke Halsema nog steeds die vervelende eigenschap heeft om heel hard te gaan roepen en een ander zijn zin niet af te laten maken. Komt denk ik ook niet meer goed. Het laatste deel Bos-Balkenende kan ik niet meer meemaken. Morgen wordt er mischien wel weer excuses geëist door een van beide kemphanen en ben ik weer op helemaal op de hoogte.  


Dinsdag 14 november 2006.

Ik ben er uit, ik ga op 22 november ChristenUnie stemmen! Niet echt opzienbarend denk ik. Maar meer dan ooit overtuigd dat dit de enige juiste keuze is. Want wat een geweldige avond! De regiotour bezocht Groningen en dat was te merken. Herman Wegter de bekende presentator van de EO praat het programma op een goede manier aan elkaar. Afgewisseld door muziek van gospelzanger Gerald Troost. En natuurlijk niet te vergeten André Rouvoet. Op een overweldigende manier krijgt hij de zaal mee in krachtige one-liners en onderbouwde standpunten. Natuurlijk wordt er gediscussieerd met de zaal. Stellingen als 'Den Haag doet genoeg voor Groningen' en 'De ChristenUnie moet deelnemen aan de regering.' zorgen na enige twijfeling bij de aanwezigen voor een aardig debat. Ook de videopresentaties en het politieke weerbericht van Reinier van de Berg zorgen voor een prettige afwisseling van het programma. Ook de opkomst is geweldig tussen de 600 en 700 mensen zijn afgekomen op deze bijeenkomst. De stoelen moeten dan ook van alle kanten worden aangesleept. Samen praten over de ChristenUnie, de te varen koers, waarom een links rechts plaatje ons niet past. Vooral geweldig hoeveel jongeren er op af zijn gekomen. Er zit muziek in de ChristenUnie. Laat de verkiezingen maar komen!

Maandag 13 november 2006.

Dagje rennen en vliegen tussen Siddeburen en Delfzijl. Dit keer met bijzondere dank aan de bordenplaatsers van de Provincie. De dag begint wel goed. Een lesbezoek van een medewerker van het CPS. De les wordt goed door haar ontvangen evenals door de klas trouwens. Natuurlijk zit er meer voorbereidingstijd in dan in een normale les, maar het rendement is wel erg groot. Vervolgens les na bespreken en met gezwinde spoed naar Delfzijl. Bij gunstige wind ga ik het liefst buiten Appingedam om. De brug over het Eemskanaal staat wel open als ik er aan kom. Vreemd omdat er in de verste verte geen schip te bekennen is. Tot de mededeling komt dat de brug defect is. Dat wordt dus even mooi omfietsen. Het defect was er ook al uren alleen waren de  borden niet goed geplaatst. Gelukkig waren er meer collega's gestrand dat verzacht de pijn dan weer.

Zondag 12 november 2006.

Een nieuwe week met een flinke politieke lading. Maar deze week begint zoals elke week met op de zondag weer veel bagage voor de nieuwe week. In die nieuwe week heb ik vooral erg veel zin in de politieke avond van de ChristenUnie. De verkiezingscaravaan doet vandaag stad en lande van Groningen aan. Ik heb inmiddels als raadslid al een aantal keren aanwezig mogen zijn bij een bijeenkomst waar André Rouvoer spreker was. Die waren steeds erg de moeite waard. Gaan we nog verder dan is er natuurlijk op gemeentelijk gebied de behandeling van de productbegroting. De beantwoording in eerste termijn vindt u hieronder.

njoostens@planet.nl

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht