Een nieuwe gemeente een nieuwe benadering en een nieuw gemeentehuis.

Gemeentehuis Slochteren06-02-2017 08:30 06-02-2017 08:30

Menterwolde ontwikkelt plannen voor een nieuwe invulling van de locatie in het centrum van Muntendam waar het gemeentehuis staat. Dat antwoordde de Slochter burgemeester Geert-Jan ten Brink op vragen vanuit de raadscommissie.Want nu bekend is dat het gemeentehuis van Midden-Groningen in Hoogezand komt, wat gebeurt er dan met de gemeentehuizen in Slochteren en Muntendam?

Geen rotte kies.

,,Het gemeentehuis in Muntendam mag in de toekomst geen rotte kies worden’’, vindt Niels Joostens (ChristenUnie). Het gemeentehuis op de hoek Nieuweweg/Kerkstraat staat op een beeldbepalende plaats. ,,Wij kunnen niet van onze burgers verlangen dat zij hun onroerend goed onderhouden en vervolgens als gemeente de boel leeg laten staan.‘‘ D66 in Slochteren vindt, als het zover komt, sloop van beide gemeentehuizen zeker bespreekbaar.

Waarop Ten Brink zei dat B en W van Menterwolde ‘hard werken aan een andere centruminvulling voor Muntendam’. De Slochter burgervader zei niet in welke richting wordt gekoerst. De locatie zou zich evenwel lenen voor de bouw van appartementen. In afwachting van de nieuwbouw in Hoogezand blijven de gemeentehuizen in Menterwolde en Slochteren tot 2020 in gebruik.

Slochter politici hebben geen problemen met een nieuw gemeentehuis in Hoogezand. De PvdA zei zelfs daar ‘content’ mee te zijn. Door de ChristenUnie werd ook nog opgemerkt dat het openbaar vervoer vanuit Slochteren naar Hoogezand niet optimaal is. En als digitale dienstverlening belangrijk wordt, mag nog wel eens goed worden gekeken naar de internetsnelheid.

Uit de bocht gevlogen.

De ChristenUnie had ook nog een appeltje te schillen met Rein Munniksma, de burgemeester van Menterwolde. Die zei op 8 november 2016, een maand voordat officieel bekend werd dat het nieuwe gemeentehuis in Hoogezand komt, dat ‘een keuze voor Hoogezand-Sappemeer niet meer dan logisch zou zijn’. Daarmee vloog Munniksma volgens Joostens ‘flink uit de bocht’. ,,Heel onzorgvuldig. De burgemeester wekte daarmee de indruk dat het al voor de officiële besluitvorming een gelopen race was.’’

Ten Brink zei dat Munniksma voor zijn beurt had gesproken en daar door de overige colleges van B en W ook op is aangesproken. ,,Het was een voorbarige uitspraak. Niet handig en dat heeft Munniksma ook toegegeven.’’

Labels
In de media

« Terug

Archief > 2017 > februari

Geen berichten gevonden