"De Spil" in Lageland is de volgende dominosteen bij OPOS.

krijtjesmaandag 25 mei 2015 18:45

De ChristenUnie is kritisch over de manier waarop OPOS omgaat met de aan haar beheer toevertrouwde scholen. In korte tijd valt nu de derde school om. De regie lijkt zoek en aan het verzoek om te komen met een visie op kleine scholen is nog steeds niet voldaan.

Na de sluiting van "De Pompel" in Overschild en "Lutje Til" in Tjuchem sluit de volgende school van OPOS de deuren. Op "De Spil" in Lageland gaan na de zomervakantie de deuren niet opnieuw open om onderwijs te geven.

De ChristenUnie maakt zich zorgen over het verdwijnen van de onderwijsvoorzieingen in onze gemeente. Vaak hebben de gebouwen meerdere functies. Sluit de school dan hebben we te maken met een gebouw dat effectief minder wordt gebruikt. Er moeten flinke zeilen worden bijgezet om bijvoorbeeld de dorpshuisfunctie in Overschild te behouden. Dat heeft flink wat tijd gekost bij vrijwilligers, heeft ambtelijk tijd gekost en er zijn flinke subsidiebedragen besteed.

Onzorgvuldig en te snel.

Op 6 november 2014 sprak de gemeenteraad met OPOS. Destijds werd er gesproken van een zorgelijke situatie. Nog geen maand later op 4 december 2014 was er het voornemen van een besluit om te komen tot sluiting. De vraag is dus gerechtvaardigd of er voldoende regie is geweest. Binnen een maand van zorg naar een besluit is ons te snel en te onzorgvuldig. 

De ChristenUnie zal in het vervolg niet accepteren dat OPOS op deze manier omgaat met de gemeenteraad en ouders. De directie en het bestuur van OPOS waren tot onze verbazing niet anwezig om een toelichting te geven en kwamen op de dag van bespreking wel met een visiedocument. Qua communicatie erg ongelukkig en slecht getimed.

Het vervolg.

In het vervolgtraject willen we nu echt in gesprek over de onderwijsvoorzieningen in relatie tot onze andere voorzieningen. Die bredere visie op voorzieningen in de gemeente. Onderwijshuisvesting gaat in onze gemeente vaak samen met huisvesting van andere voorzieningen. 

Labels
Onderwijs

« Terug

Archief > 2015 > mei

Geen berichten gevonden