Beheerplan wegen.

scheuren in wegzaterdag 28 maart 2015 17:30

Er is de afgelopen jaren veel aandacht geschonken aan het inhalen van de ontstane onderhoudsachterstand in onze gemeente. Dit heeft een positief effect gehad. Maar daarnaast kunnen we constateren dat er halverwege de periode toch weer een achterstand is ontstaan waarvoor verschillende redenen worden aangevoerd.

In het rapport van Arcadis lezen we dat er een aantal aanbevelingen worden gedaan op het gebied van: beheer en uitvoering, beleid en ze gaan in op de onderhoudsbudgetten. Hierover hebben wij als ChristenUnie de volgende vraag:

Neemt het college deze aanbevelingen over? Zo nee, waarom wijkt u hier van af?

Een onderhoudsprobleem, zo wordt aangegeven,  wordt integraal aangepakt door beheer en openbare ruimte. Wordt er ook rekening gehouden met het aanleggen van een buis voor glasvezel onder de weg? Het is voor ons niet duidelijk of de aanleg hiervan bij het door u aangegeven financieel overzicht is verwerkt. 

U komt tot de conclusie om voor optie 1 te kiezen. De ChristenUnie vindt het belangrijk dat de woonwijken/woonstraten ook wordt meegenomen in de onderhoudsplanning. Wij zijn van mening dat de prioteringsfactoren zoals u die aangeeft ook hier in grote mate van toepassing zijn (kwetsbaarheid gebruikers, mate van belasting/aantal gebruikers, oorzaak aantasting en kans op herhaling).  De openbare ruimte, waaronder de onderhoud wegen etc,  is van grote invloed op het woongenot van onze inwoners. Wij zien het als onze taak om onze inwoners hierin zo goed mogelijk te faciliteren.

U geeft aan een aparte notitie buitenwegen op te stellen om zo te komen tot een structurele oplossing voor de asfaltwegen in het buitengebied en dat deze eind 2016 gereed zal zijn. Wij verzoeken u dit rapport halverwege 2016 aan de Raad voor te leggen zodat wij dit voor de begroting 2017 kunnen bespreken.

 

 Beluister dit onderdeel van de vergadering.

 Naar de raadsvoordracht.

 Naar het raadsbesluit.

 Naar het rapport van Arcadis.

Labels
Commissie

« Terug

Archief > 2015 > maart

Geen berichten gevonden