ChristenUnie vraagt college om aanspraak te maken op geld voor huishoudelijke hulp.

huishoudenmaandag 22 september 2014 10:00

Er is voor gemeenten extra geld beschikbaar voor de huishoudelijke hulp. Om hiervoor in aanmerking te komen moeten gemeenten vóór 15 oktober officieel een aanvraag indienen bij het ministerie van VWS. Veel gemeenten hebben dit nog niet gedaan.

De ChristenUnie Slochteren wil graag weten of het college al aanspraak heeft gemaakt op de extra middelen. Niels Joostens: “Voor veel mensen verandert er per 1 januari 2015 veel. Hoe je het ook bekijkt de nieuwe manier van zorgvertrekking is voor een deel ook een bezuiniging vanuit Den Haag. Slochteren zou door aanspraak te maken op een deel van de 115 miljoen kunnen zorgen voor een zachtere landing.”

Eerder is al 75 miljoen euro per jaar beschikbaar gesteld voor huishoudelijke hulp. Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen is een motie van de ChristenUnie aangenomen waardoor 40 miljoen euro extra beschikbaar komt voor huishoudelijke hulp.

Joostens ‘Slochteren heeft al moeten bezuinigingen, bovendien stellen we ons op het standpunt dat je een extra potje met geld niet kunt laten liggen. Wij willen daarom weten of het college een aanvraag heeft ingediend voor extra geld voor huishoudelijke hulp, of dat ze dit nog gaat doen. Uiteindelijk gaat het erom dat de mensen de hulp kunnen krijgen die ze nodig hebben. Daar is geld voor nodig.’

Als gemeenten vóór 15 oktober 2014 bij het ministerie van VWS een verklaring indienen waarin zij aangeven dat ze vóór 1 december 2014 een plan zullen indienen, dan ontvangen zij, na indiening van het plan, het gehele voorziene bedrag voor 2015. Als de gemeente echter niets doet krijgt ze ook geen extra geld. 

De vragen en de tekst van de aangenomen motie kunt u vinden in de bijagen onder dit bericht.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Motie Slob extra budget 40 miljoen naar gemeenten35,8 kBapplication/pdfdownload
Raadsvragen naar aanspraak op middelen huishoudelijke hulp.157,3 kBapplication/pdfdownload
Labels
Fractie
Vragen

« Terug

Archief > 2014 > september

Geen berichten gevonden