Jan Jakob Boersma ondertekende actieplan zorg.

medicijnenzaterdag 15 maart 2014 09:00

Jan Jakob Boersma is één van de ondertekenaars van het actieplan zorg. In de zorg veranderd de komende jaren erg veel. De ChristenUnie komt met duidelijke actiepunten om goede zorg in de toekomst te waarborgen.

Mensen moeten zelf blijven bepalen hoe ze hun zorg geregeld willen hebben. De ChristenUnie wil dat het persoonsgebonden budget (PGB) blijft.

Persoonsgebonden budget blijft!

Wie een indicatie heeft houdt die indicatie. Blijven zitten waar je zit, alleen vanwege de onzekerheid of je met een verhuizing je oude rechten niet kwijt raakt, is voor ons niet te accepteren.

Recht op zorg raak je niet kwijt!

In plattelandsgebieden hebben we kleinere zorginstellingen. In Slochteren vervullen ze een belangrijke rol wanneer iemand tussen operatie en terugkeer naar huis eerst extra zorg nodig heeft. De ChristenUnie wil dat kleinere zorginstelling een toeslag krijgen.

Kleine zorginstellingen krijgen een toeslag. Zorg in plattelandsgebieden moet blijven!

Wie als mantelzorger voor anderen zorgt heeft om het vol te houden adempauze nodig om de zware taak aan te kunnen. Dagbesteding moet dan ook blijven. Alleen dan kan de mantelzorger zorg blijven geven.

Mantelzorgers worden ontlast want dagbesteding blijft bestaan!

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Actieplan zorg ChristenUnie512,6 kBapplication/pdfdownload
Labels
Wethouder

« Terug

Archief > 2014 > maart

Geen berichten gevonden