ChristenUnie gaat niet in op gedram provincie.

verwijzingen-290vrijdag 21 februari 2014 13:30

De ChristenUnie in Slochteren gaat niet in op het verzoek van de provincie om nog voor de gemeenteraadsverkiezingen een keuze te maken over de toekomstige fusiepartners. Het rapport Grenzeloos Gunnen 2 van de Commissie Jansen wijkt teveel af van het eerste rapport.

De gemeenteraad van Slochteren heeft na publicatie van het eerste rapport en een dorpenronde gekozen voor een alternatief. Een herindeling met Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde en Haren, de Gorechtvariant. Haren heeft daarna te kennen gegeven deze optie niet verder te willen onderzoeken en meer te voelen voor een fusie met het Drentse Tynaarlo.

Gemeenteraad besluit en niet de provincie.

Daarna is de in de voorkeursvariant van de commissie Jansen grotendeels overgenomen. Slochteren kiest het liefst voor de kleine variant zonder Veendam en Pekela. Daarna volgt de N33 variant inclusief Veendam. Pekela zou dan aan moeten sluiten bij Oost Groningen. Een raadsbreed gesteund amendement heeft zich uitgesproken tegen de A7 variant. Mocht deze optie alsnog naar voren worden geschoven dan wil Slochteren verder in gesprek met de stad Groningen. Daaraan blijft de ChristenUnie vast houden. Uiteindelijk beslist de gemeenteraad en niemand anders. Daarom is het belangrijk om eerst weer in gesprek te gaan met de inwoners. De kaarten liggen er letterlijk en figuurlijk namelijk heel anders bij.

Labels
Herindeling

« Terug

Archief > 2014 > februari

Geen berichten gevonden