Transitie jeugd. Wat staat ons te wachten?

risicojongeren grootdonderdag 05 december 2013 14:45

De gemeenten zijn per 1 januari 2015 verantwoordelijk voor de brede jeugdzorg. De gemeenten stellen daarom een transitiearrangement op. Inhoudelijk hebben we ons, ook vanuit het besef dat er meer dan twintig gemeenten mee hebben gewerkt aan dit plan en het daarom moeilijk zo niet onmogelijk is om wijzigingen aan te brengen, beperken tot de vraag welk scenario in werking treed wanneer er onvoldoende decentralisatiemiddelen zijn.

Dit voorbehoud dat wordt genoemd in het raadsbesluit roept de vraag op wat ons te doen staat bij een mogelijke realiteit. Dat kan verstrekkende gevolgen hebben voor de doelgroep. De rijksoverheid toont zich door slecht beleid van het VVD-PvdA kabinet steeds opnieuw een onbetrouwbare partner. Daardoor weten gemeenten niet waar ze aan toe zijn. Die onzekerheid is niet alleen vervelend voor de gemeente, maar ook voor instanties die met jongeren werken en niet in de laatste plaats voor de jongeren zelf.

De ChristenUnie wacht de verdere stappen in het proces af en wachten eerst op meer duidelijkheid. Duidelijkheid waarvan we vinden dat deze er eigenlijk al had moeten zijn.

Labels
Commissie

« Terug

Archief > 2013 > december

Geen berichten gevonden