Gesloten akkoord goed voor gezinnen en het Noorden.

maandag 14 oktober 2013 12:00

Beste ChristenUnie-vrienden,

Zoals u wellicht al heeft gehoord, ligt er nu een akkoord waar ook de handtekening van de ChristenUnie-fractie onder staat. Samen met Carola Schouten heb ik dagen en vaak ook nachten lang onderhandeld en de voortgang steeds weer besproken met de fractie. Het heeft geleid tot een forse aanpassing van de kabinetsplannen.

De ChristenUnie heeft hard geknokt en veel bereikt voor de koopkracht van gezinnen, voor werkgelegenheid en voor kwetsbare groepen. Dit is een forse vooruitgang ten opzichte van de plannen die op Prinsjesdag werden gepresenteerd.

Is alles alleen maar geweldig? Nee. Zeker niet al onze wensen zijn ingewilligd. Dit is ook geen allesomvattend regeerakkoord, alleen maar een fors aangepaste begroting. Daarom is en blijft er afstand tussen het kabinet en onze fractie. We blijven in de Kamer onverminderd strijden voor bijvoorbeeld de beschermwaardigheid van het leven, voor een humaner asielbeleid en voor betere zorg voor Gods schepping. Toch zetten we onze handtekening onder dit begrotingsakkoord. Omdat zaken sterk verbeterd zijn voor mensen voor wie we steeds weer willen opkomen.

Dank voor uw betrokkenheid, uw meeleven en uw gebed.

Met een hartelijke groet,

Arie Slob

Klik op de link hieronder voor de hele toelichting van Arie Slob op de landelijke website van de CU:

https://www.christenunie.nl/nl/begrotingsafspraken2014?utm_source=mailing&utm_medium=email&utm_campaign=Conceptmailing+begrotingsafspraken+2013#.UlwG2L7CTDc

Onze belangrijkste punten op een rij

  • Bezuinigingen op kinderbijslag gaat niet door. Dat scheelt honderden euro’s voor ouders, met name zij die kinderen in de leeftijd van 12-17 jaar hebben.
  • Schoolboeken blijven gratis, dat scheelt 300 euro per schoolgaand kind per jaar.
  • Arbeid wordt goedkoper. De lasten voor werkgevers worden verlaagd, zodat ze meer mensen in dienst kunnen nemen. Er komt een premieverlaging Dat is voor de werkgelegenheid een hele belangrijke maatregel.
  • BTW-tarief op renovatie en onderhoud van woningen blijft ook na 1 maart 2014 het hele jaar lang op het lage niveau van 6% in plaats van 21%
  • Het uitkleden van de regeling voor weduwen en weduwnaars van 18 naar 1 jaar (ANW) wordt volledig teruggedraaid.
  • Voor mensen die chronisch ziek en gehandicapt zijn blijft de fiscale aftrek voor specifieke zorgkosten bestaan. Hiervoor is een bedrag gereserveerd van 438 miljoen euro. Hiermee blijft een landelijke regeling bestaan, die ten goede komt aan mensen die chronisch ziek of gehandicapt zijn.
  • In het belang van het milieu gaan diverse milieubelastingen omhoog.
  • Er is een evenwichtig inkomensbeeld bereikt voor alle huishoudens.
  • Het sociaal akkoord is aangepast en levert daarom meer werkgelegenheid op, maar blijft in essentie staan zoals werkgevers en werknemers hebben afgesproken
  • Ruimte voor werkgelegenheid in de regio. Kazerne in Assen, Bataljon in Ermelo en TBS-kliniek Veldzicht blijven
Labels
Successen

« Terug

Archief > 2013 > oktober

Geen berichten gevonden