Jaarrekening BWR laat invloed beleid Rutte II duidelijk zien.

cijfers-jaarrekeningvrijdag 21 juni 2013 13:30

Het Bedrijf voor Werk en Reïntegratie (BWR) heeft haar jaarrekening voorgelegd aan de gemeenteraad van Slochteren. Opnieuw moet de gemeente bijpassen. Normaal is dat altijd het geval omdat de bedrijfsvoering een tekort laat zien. Nu is dat anders en is er een duidelijk link naar het beleid van het kabinet Rutte.

Een compliment aan het BWR voor het schrijven van zwarte cijfers als het gaat om het bedrijfsresultaat is dus zeker op zijn plaats 

Helaas wordt die inspanning teniet gedaan door een grotere bezuiniging en een afbouw van de bedragen die vanuit de rijksoverheid worden vergoed. De ChristenUnie vindt dit een zorgelijke ontwikkeling, zeker omdat het niet realistisch is om in tijden van recessie te verwachten dat mensen met een arbeidshandicap in het reguliere arbeidsproces kunnen worden ingeschakeld.

Bij de afronding van de jaarrekening zouden we graag zien dat het eindresultaat meegenomen wordt in de gemeentelijke jaarrekening. Nu moet er vanwege het late aanleveren van de jaarrekening van de BWR een nabetaling worden gedaan die anders ook binnen het rekeningresultaat van de gemeentelijke jaarrekening kon worden opgevangen.

Kan de BWR voor het volgende financiële jaar de jaarrekening wel tijdig presenteren? Ook het college was van mening dat dit wenselijk is en zal dit meegeven.

Labels
Werkgelegenheid

« Terug

Archief > 2013 > juni

Geen berichten gevonden